Staart en boeken

Ik ga een nieuwe categorie Staarts boeken toevoegen.De categorie is deels voor mezelf. Ik wil terug kunnen vinden wat ik gelezen heb. Een beetje database dus. Ik ga een samenvatting geven in zes woorden.
Dat is natuurlijk een idee ala het zes-woorden-verhaal van Jokezelf. Ik gebruik de zes-woordensamenvatting regelmatig in mijn lessen. Met het motto: ‘Als een verhaal in zes woorden kan, dan moet het met een samenvatting zeker lukken.’
In de samenvattingen van de boeken probeer ik te prikkelen, aan te geven wat het boek met me heeft gedaan, je uit te dagen het boek ook te lezen.Soms smokkel ik een beetje met de zes-woorden, maar liever niet.Daarnaast geef ik een aantal sterren, maximaal vijf. Als ik meer over het boek kwijt wil doe ik dat in lees meer.
Ik hoop jullie op leesideeen te brengen.

Advertenties

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzoon wel.
Dit bericht werd geplaatst in Staarts boeken, zes-woorden-samenvatting. Bookmark de permalink .

5 reacties op Staart en boeken

 1. Astridvanbeers zegt:

  Kijk er naar uit!

  Like

 2. staartje zegt:

  @Astrid:Er staan er al twee (onder dit log)

  Like

 3. DagEnDauw zegt:

  Wat een uitdaging…!

  Like

 4. minoesjka2 zegt:

  De boeken die ik lees, houd ik inderdaad ook bij op mijn blog, maar dan op mijn eigen manier. Het is inderdaad ook voor mij een handige database, en ik vind het gewoon leuk om te delen wat ik van een boek vind. 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s