Vlaggen

eerste vlagAls ik de vliegtuigfabriek in Hoogeveen vrijdag passeer, hangt de vlag daar halfstok. Halfstok?? Zijn ze zo teleurgesteld over het akkoord van de Kunduzclub? (Dan vind ik dat ongepast. Los van het feit of ik het er mee eens ben of niet). Is er een werknemer overleden of hangt de vlag door een foutje halfstok? Een antwoord krijg ik niet. Aangekomen bij mijn werk wappert de vlag met oranje wimpel. Ik herinner me dat W.A. jarig is. Zelf zal ik niet snel vlaggen op zo’n dag, maar dat de overheid het doet, vind ik prima.
Wanneer ik vlag? Ik ben zo’n 30 jaar geleden begonnen met de vlag met het vrouwtje dat kernwapens het land uit schopt en op 4 mei. Nu vlag ik  op 4 mei (halfstok), 5 mei en 30 april (nog altijd zonder wimpel)
Vlag jij?

Advertenties

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzoon wel.
Dit bericht werd geplaatst in 4 mei gedenken, persoonlijk, politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Vlaggen

 1. Mrs. T. zegt:

  Yep. Want ik vind het belangrijk.

  Like

 2. We hebben een stok en een vlag, maar vlaggen alleen op Koninginnedag. De andere dagen hebben we (lees Manlief) er gewoon geen erg in…Maar blijven vlaggen? Tuurlijk!

  Like

 3. Kwebbel zegt:

  Ja, 4 en 5 mei. En af en toe op 30 april. Dit jaar zijn we het straal vergeten.

  Like

 4. tagrijn zegt:

  Ik woon in een appartementencomplex. Dus ook namens mij wordt blijkbaar al dan niet gevlagd. Vanochtend hing hij weer aan de vlaggenmast. Met wimpel? Niet opgelet.

  Like

 5. artmus zegt:

  zeker vlag ik…..
  Ik ben blij dat het kan…

  Like

 6. gewoonanneke zegt:

  Oeps teer punt ik wil altijd vlaggen, maar ik berg mijn vlag na 5 mei altijd zo goed op dat ik hem niet meer kan vinden op Koninginnedag gisteren dus niet gevlagd, morgen eens goed gaan zoeken want 4 mei wil ik altijd wel vlaggen uit respect….. Misschien voortaan gewoon ergens opschrijven waar ik die vlag nou weer opgeborgen heb..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s