Dit lijkt me nu lekker. Dank Minoesjka (2)!
Voor mijn kerstdiner kwam ik dit recept in het Ju.mbo blad tegen. En lekker dat het is zeg!!
Ingrediënten :
- 2 el olie
- 1 bakje oesterzwammen (150 gr)
- 1 rode paprika
- 1/2 tl kerriepoeder
- 1 bouillonblokje
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 1 el sojasaus, minder zout
- 2 el amandelschaafsel
Bereiding:
Verhit de olie in een wok of soeppan. Bak de in reepjes gesneden oesterzwammen en de in stukjes gesneden paprika 3 min. Voeg de kerriepoeder toe en bak nog 1 min.
Voeg het bouillonblokje met 400 ml water toe en breng aan de kook. Doe de kokosmelk en de sojasaus erbij en breng nogmaals aan de kook.
Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
Breng de soep op smaak met extra sojasaus of zout en peper. Schep de soep in vier kommen en bestrooi met het amandelschaafsel.
he, wat leuk dat je mijn recept herblogt 🙂 hoop dat jij en je lezers net zo genieten van deze soep, als ik gedaan heb 🙂
LikeLiked by 1 persoon
Lekker!
Op een gewone doordeweekse dag mag dit lekkere recept ook vast wel gemaakt en gegeten worden.
Smakelijke groet,
LikeLiked by 1 persoon
Ja, dat mag! Het is nog simpel ook
LikeLiked by 1 persoon
Het lijkt me een lekker soepje. En in elk geval heel bijzonder.
LikeLiked by 1 persoon
Hmmmm ja….dat lijkt heerlijk dus die sla ik op. Dank je wel.
LikeLike
Ik houd niet van kokos. Jammer!
LikeLike