Musee Granet-icones Americaines

imageIn onze vakantie zit een bezoekje aan het musee Granet er altijd in. Het museum heeft een mooie vaste collectie met o.a. Van der Velde, Brique en Cezanne en boeiende tentoonstellingen. Een  jaar hebben we overgeslagen. We hadden geen zin om aan te sluiten in de felle zon in een rij van een kilometer of twee om dan in een te druk zaaltje een brok schilderij te mogen zien.  Dit jaar liet de tijdelijke tentoonstelling werk van Amerikaanse kunstenaars zien uit de Fisher-collectie. Er was werk van Warhol, Calder, Agnes Martin, Guston, Flavin en vele anderen. de moeite ward om te bekijken.  Het werk van Calder en Martin boeide me het meest. We maken elk jaar gebruik van een audiotour die de werken verheldert. Zie filmpje voor een idee over de huidige tentoonstelling

imageimage

Advertenties

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzoon wel.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst, Musea, Provence, Provence 2015 en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s