Te veel geluk-Alice Munro

imageDit boek wilde ik al lang lezen. Ook dit boek las ik via een download via de bieb. Over twee weken moet het terug. In mijn vakantie las ik het daarom als tweede. De verhalen gaan (meestal) over vrouwen. Vrouwen die geconfrontreerd woren met problemen. Het verhaal heeft dan als kern de wijze waarop men dat probleem een plaats geeft. Het titelverhaal is bij mij blijven hangen. Ik ben nieuwsgierig geworden naar het onderwerp: Sophia Kovolevska, een Russische wiskundige/schrijfster uit de 19e eeuw. Een bijzondere persoonlijkheid, een bijzondere vrouw.  Minder is het verhaal zelf bij mij blijven hangen. Intrigerend beschrijft het verhaal Diepe-holen hoe een moeder omgaat met het leven en haar zoon als haar zoon een leven leeft waar zijn familie niet in past. **/***** imageThomas Verbogt is lovend over de zinnen die Munro schrijft (http://www.thomasverbogt.nl/news/de-rijke-kwaliteit-van-alice-munro). ‘De passages vestigen zich dwingend in gedachten’. Bij mij gebeurde dit niet. De verhalen kabbelden afstandelijk voort. Ik werd niet meegesleept. Dat afstandelijke, minimale woordgebruik is nu juist waar Munro ombejubeld wordt. ‘ Te veel geluk’  las ik na ‘Roxy’. Bijzonder is dat beide boeken het zelfde onderwerp hebben: Het ongemak van het leven. In beide boeken komen vrouwen voor die hun leven weer koers moeten geven nadat eer ingrijpende gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Waar Esther Gerritsen me onmiddelijk meesleept, overkomt me dat bij Munro niet. imageVoor ons leesclubje zal ik nogeens het boek lenen en op zoek gaan naar de mooie zinnen van Verbogt. http://www.boekenbijlage.nl/een-terechte-winnares/ http://www.literairnederland.nl/2014/01/29/te-veel-geluk-alice-munro/ http://www.vn.nl/Archief/Samenleving/Artikel-Samenleving/Te-veel-geluk-door-Alice-Munro.htm http://www.vpro.nl/boeken/artikelen/vpro-gids/2013/oktober/alice-munro-wint-nobelprijs.html

Advertenties

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in Boeken, Boeken 2015-2016, Liesbeth leest, Literatuur, persoonlijk en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Te veel geluk-Alice Munro

  1. hanscke zegt:

    Klinkt niet echt aantrekkelijk om het te gaan lezen. Ik heb Het Puttertje in huis. en ik ben moed aan het verzamelen…….

    Liked by 1 persoon

  2. Plato zegt:

    Ik begin er niet aan. 🙂 En wat anderen in de krant schrijven over mooi of niet mooi… daar laat ik me nooit veel gelegen aan liggen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s