Rustoord II- ewk 5

Als ik mijn ewk 1-4 bekijk is het allemaal nieuw en modern. Dat klopt. Daar houd ik van. Van ronde vormen en spetterende kleuren. Toch beperk ik me daar niet toe. Oud heeft voor mij zijn charme. Oude gebouwen stralen iets uit, vertellen een geschiedenis.
Een van die gebouwen is Rustoord II. Het gebouw kent een lange geschiedenis en zou vele verhalen kunnen vertellen. Eens was het een rustoord voor alleenstaanden in de kolonie van weldadigheid. Nu is het al veertig jaar een stukje Den Haag in Drenthe. Er worden natuurweken voor schoolkinderen georganiseerd. Onlangs mocht ik er een weekend slapen tijdens een reünie. Mooi!
RustoordII

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in elke week kunst, liesbeth waardeert en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Rustoord II- ewk 5

 1. Melody zegt:

  Wat heerlijk voor je!

  En ja oude gebouwen… hebben bij mij de voorkeur, juist omdat ze veel historie uitademen… al kan ik ook wel ‘begeisterd’ raken van (lang niet alle natuurlijk) nieuwbouw

  Liked by 1 persoon

 2. Ferrara zegt:

  Prachtig dit soort gebouwen. Wat heeft zich daar allemaal afgespeeld?
  Een paar weken geleden uitgebreid in die omgeving gefietst. Mooi!

  Liked by 1 persoon

 3. hanscke zegt:

  Ik houd van dit soort gebouwen. Waarom weet ik niet, maar op de één of andere manier spreken ze mij aan. Misschien omdat het iets aan de oud Apeldoornse villa’s op de Loolaan doen denken.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s