Documentaire

Van de documentaire  ‘Moeders springen niet van flats’ was en ben ik erg onder de indruk en dat is niet alleen omdat ik de betrokkenen ken. De inhoud van deze docu hield me lang bezig en deze documentaire is nu genomineerd. Daarom het verzoek om te stemmen per sms. Sms 4004 met de boodschap Stem C.

De moeder van regisseur Elena Lindemans worstelt al lange tijd met een ondraaglijk psychisch lijden als ze om euthanasie vraagt. Het verzoek wordt niet in behandeling genomen. Op 25 februari 2002 springt ze – met medeweten van haar dochters en vriend – van een flat. In ‘Moeders springen niet van flats’ zoekt Elena twaalf jaar later uit waarom haar moeder niet door haar artsen werd geholpen en gaat ze voor het eerst terug naar de flat.De hele docu:

http://docu.vara.nl/Moeders-springen-niet-van-flat.14171.0.html

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR , met pensioen, fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur, musea- drie leuke kinderen en twee geweldige kleinzonen(2013 en 2015)
Dit bericht werd geplaatst in documentaire en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op Documentaire

  1. Dat zal voor Elena niet makkelijk zijn geweest, om terug te gaan naar de flat lijkt mij.

    Geliked door 1 persoon

  2. Kakel zegt:

    Erg om de betrokkenen te kennen. Maar mss heb je daardoor ook begrip voor de moeder die wel van een flat gesprongen is. In de steek gelaten worden bij een euthanasieverzoek is vragen om ellende…Elena is een dapper vrouw!

    Geliked door 1 persoon

  3. Ria B zegt:

    Ik heb de documentaire net gekeken, ben ook diep onder de indruk.
    Die twee zussen bij de flat…wat een verdriet

    Geliked door 1 persoon

  4. ria zegt:

    Bewondering zowel voor moeder als voor dochters
    Lieve groet, Ria

    Like

  5. Melody zegt:

    oeffff….. ik heb de like button niet aangeklikt…. het verhaal is mij te dubbel… je begrijpt me wel.
    Zulke docu’s kijk ik ook niet, die komen me ’s nachts achterna…

    Overigens vind ik het wel mooi (ook al is dat misschien in deze context niet het juiste woord) dat jij er aandacht aan besteed.

    Geliked door 1 persoon

  6. Mrs. T. zegt:

    Ik het die documentaire destijds op televisie gezien. Vond het zo heftig! Te weten dat ze niet geholpen kon/mocht worden en daarom op deze manier moest gaan. Lijkt me voor de nabestaanden haast onverteerbaar. Tegelijkertijd vond ik die meiden toen wel heel sterk als ik het me goed herinner.

    Geliked door 1 persoon

  7. egoecho zegt:

    Ik ga ‘m alsnog kijken. Goed dat je er aandacht aan besteedt.

    Geliked door 1 persoon

  8. Ik heb de docu ook gezien. Heel heftig .je blijft je af vragen waarom mensen zoiets doen.

    Like

  9. gewoonanneke zegt:

    Ik heb het niet gezien.Ik heb zelf gezien bij mijn zwager dat euthanasie een moeilijk traject is en dan was het bij hem nog fysiek, laat staan bij psychische klachten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik momenteel zulke documentaires ook wel even oversla. Dus ik kan niet stemmen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie