Jan Schoonhoven – ewk12

schoonhoven jan Jan Schoonhoven, een vertegenwoordiger van NUL/ZERO, is bekend om zijn bijzondere witte reliëfs. Het licht speelt een grote rol in zijn werk. Dat eenvoudige witte; het lijnenspel en het licht boeien me in deze witte kunstwerken.

Begin november 2015 zijn er in het Stedelijk museum Schiedam en in  Delft  tentoonstellingen over Jan Schoonhoven.

Tot voor kort had ik nooit van de NUl-beweging gehoord. Een beweging die op dit moment veel aandacht krijgt. De VPRO-gids besteedt er aandacht aan,  Cultura en Kunstuur zonden programma’s uit over deze beweging. Het Stedelijk Museum Amsterdam heeft t/m 8 november een grote overzichtstentoonstelling over ZERO. Deze beweging wil vooral  met alle dan geldende regels in de kunst breken. Radicale kunst uit de jaren 50 en 60. Ik denk dat dat me zo trekt in Nul. Dat totaal loslaten van alles wat dan geldend is en nieuwe wegen zoeken.schoonhoven jan2 schoonhoven jan3 schoonhoven jan4

Advertenties

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in elke week kunst, Kunst, liesbeth waardeert en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Jan Schoonhoven – ewk12

  1. Kakel zegt:

    Ik heb weinig verstand van kunst. Het enige wat ik kan doen, is kijken of ik iets mooi vind of niet. De eenvoud van de NUL-beweging trekt me wel.
    Groetjes

    Liked by 1 persoon

  2. Pingback: Stedelijk museum -Schiedam 10 | apenstaartjeweblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s