Angst – haiku 20151226

AZC andere kant

Een gezin bedreigd
omdat ze allochtoon zijn
Veel daarmee oneens

Dit nieuws schokte me afgelopen weekend. Het staat niet op zichzelf. Gelukkig laten steeds meer mensen van zich horen, zoals o.a. Bert Wagendorp in een scherpe column, Jesse Klaver in een interruptie en Toine Heijmans in een artikel in de VK. Op een briefje bij het huis van het bedreigde Somalische gezin hing een briefje: De meeste mensen zijn goed. Helaas niet allemaal, maar gelukkig wij zijn met meer en zo is dat.
Ik wens jullie een mooi rechtvaardig 2016! Haak niet af. We hebben je nodig.

haikuzaterdagbadge1Haiku op zaterdag is een initiatief van Marion Driessen. Elke zaterdag schrijven verschillende bloggers/Facebookers een haiku en zetten die online. Op het log van Marion vind je alle informatie

Advertenties

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in Haiku op zaterdag, kerstfeest, Opmerkelijk, persoonlijk, politiek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Angst – haiku 20151226

 1. Dat is nu niet bepaald de kerstgedachte hè?

  Liked by 1 persoon

 2. Ferrara zegt:

  Ik ben het met je eens. Soms komt het schaamrood je vanwege landgenoten op de kaken.
  In afwachting van eters kon ik het niet laten het luxe kersteten te verwerken.
  Op naar weer gewone kost.

  Liked by 1 persoon

 3. Melody zegt:

  Ik ben het volkomen met je eens. Schandelijk vind ik het, te erg voor woorden !
  En ja al snap ik Edward ook… ik snap jou ook !
  Des te meer dit onder de aandacht komt des te beter vind ik, we moeten bezig blijven mensen bewust te maken van het feit dat dit gewoonweg niet acceptabel is.

  Liked by 1 persoon

 4. MichielZiet zegt:

  Zoals Arjen Lubach het gisteren al zei, we moeten van het woordje ‘angst af. We maken onwetenden nog banger met spook verhalen. Niemand vind de situatie leuk zoals die nu is. Niet de vluchteling en niet de bewoners van het land. Het feit blijft alleen dat zei even geen land meer hebben. Dan verwelkom je ze met een: ‘Hallo, kom even bij ons totdat de boel weer goed is bij jullie.’ Maar geef ze niet nog meer ‘angst.’

  Liked by 1 persoon

 5. Pingback: Haiku Maandag | Doldriest

 6. Angst maakt dat mensen onbegrijpelijke dingen doen en zeggen. Verstand is wat deze angst moet beteugelen; compassie en mededogen wat onze harten moet openen.
  Als ze eens zouden bedenken hoe zij zich zouden voelen als ze moeten vluchten naar een koud land met vreemde gebruiken. Blij dat je het overleeft hebt, word je bejegend met haat – gelukkig door een minderheid.
  Goed dat je hier de aandacht voor vraagt, Liesbeth, ik ben het roerend met je eens!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s