De Offers – Kees van Beijnum

VAN-BEIJNUM_OffersHet is alweer enige tijd geleden dat ik dit boek las, maar het blijft op mijn netvlies. Het is prachtig geschreven en beschrijft een intrigerend thema. Het behandelt het Tokio-tribunaal, een minder bekend tribunaal. Het boek is gebaseerd op de Nederlandse rechter (Bert Röling) die bij dit tribunaal aanwezig was en een afwijkende mening had. Bijzonder is dat het thema wordt beschreven vanuit drie hoofdpersonen die ieder hun eigen kijk geven.

Net als het boek Parnassia, is het mij een raadsel waarom dit boek niet hoog in de Libris (en andere) lijsten terecht is gekomen. Het is een prachtig boek in een mooie  schrijfstijl.

Voor meer informatie, zie hier, hier, hier en hier *****/*****

Advertenties

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in Boeken, Boeken 2015-2016, Liesbeth leest, liesbeth waardeert, Literatuur en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op De Offers – Kees van Beijnum

 1. staartje zegt:

  Eerste zin : Het is donderdag, vanavond zal hij haar ontmoeten. Een uur per week een zachtaardige onderbreking van de rechtbankzittingen en de dossiers. Meer verwacht hij niet.

  Like

 2. staartje zegt:

  Recensie: ” Hij wil zelfs meer dan de lijnen bij elkaar brengen en laat ze via een paar tot nagelbijten stemmende tussenclimaxen stelselmatig botsen – met het tergende gevolg dat mensen die elkaar het beste gunnen elkaar steeds dieper in de problemen brengen. Om dat te zien, om dat als te lezer te ervaren moet je als schrijver personages neerzetten die de lezer in zijn hart sluit. Het bijzondere is dat Van Beijnum hier wonderwel in is geslaagd, zonder dat zijn proza gebukt gaat onder sentimentalisme of andere fijngevoeligheden. Van overdadig symbolisme – iets dat de schrijver in eerder werk nog wel eens werd verweten – is ook vrijwel geen sprake, al dwarrelt er hier en daar nog wel een vogel uit het zwerk die méér komt doen dan even uitrusten. Wanneer we goed schrijven voor de gelegenheid definiëren als de lezer krijgen waar je hem hebben wil, dan mag De offers als lichtend voorbeeld dienen.”
  Bron: http://www.nrclux.nl

  Liked by 1 persoon

 3. Palescue zegt:

  Dit is op palescue's kolom herblogden reageerde:
  Ook ik heb Kees van Beijnum hoog zitten. Inderdaad heel vreemd dat hij niet in het Pantheon der Nederlandsche letteren is opgenomen. Zou hij het kleinzoontje van Conny Palmen hebben beledigd of zo?

  Liked by 1 persoon

 4. Plato zegt:

  Ik zet het boek op de lijst…

  Liked by 1 persoon

 5. Mickey zegt:

  Je review en het stukje tekst wat je liet lezen klinken veelbelovend. Een boek om in de gaten te houden!

  Liked by 1 persoon

 6. Pingback: De Amerikaanse prinses-Annejet Z | apenstaartjeweblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s