Het huis aan de gouden bocht – Jessie Burton

Vaste bezoekers weten dat het Poppenhuis in het Rijksmuseum voor mij bijzonder is. Toen ik las dat er een boek over was geschreven, reserveerde ik het meteen in de bibliotheek.


Dat had ik niet hoeven doen: het poppenhuis en de eigenaresse zijn historisch, maar dan houdt het op. Burton beschrijft het leven in de Nederlandse Gouden Eeuw aardig, maar zoekt de randen van het bestaan op. Van de familie Brandt maakt ze een soort rariteitenkabinet. Het verhaal boeit niet en is vanaf het begin voorspelbaar. Zelfs het poppenhuis krijgt een ander einde dan in de geschiedenis. Dan heb ik het nog niet eens over de rare zinnen en het wollig taalgebruik waar Mieketerecht over valt. Het enige mooie aan het boek zijn de kaarten in het boek en de  prachtige omslag.

Ik ga me maar verdiepen in dit boekje. Lijkt me meer plezier te geven.

Sterren: 0/ *****

Advertenties

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in Boeken 2016-2017, gelezen boeken, Liesbeth leest en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Het huis aan de gouden bocht – Jessie Burton

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s