Pasta met broccoli -Basis 3

receptenVegetarisch Hoofdgerecht ;20-30 min.
Snelle, eenvoudige pasta, met een heerlijke combinatie van smaken. Kan vegetarisch gemaakt worden. (Basisrecepten zijn recepten waar ik makkelijk op kan terugvallen. Ik vind ze lekker en ze zijn gezond. Er worden zoveel mogelijk verse ingrediënten gebruikt)

INGREDIENTEN 4 personen
Ppastaasta
1 stronk broccoli
250 g (kastanje-) champignons
1 ui, 1 teen knoflook
1 pakje feta (naar smaak)
zwarte olijven
(1 blikje ansjovis kan worden weggelaten voor vegetarische versie)
Olijfolie
evt verse peterselie

Voorbereiding

Snijd broccoli in roosjes, stronk in kleine blokjes.
Kook pasta al dente
Kook of stoom broccoli
Snipper ui en pel knoflook
Maak champignons schoon en snijd in partjes
(Laat ansjovis uitlekken en snijd in kleine stukjes)
Laat olijven uitlekken en halveer deze evt
Snijd feta in blokjes
Hak de evt peterselie fijn, Rooster evt pijnboompitten

Bereidingswijze
In een wok of grote koekenpan, fruit ui en geperste knoflook in olijfolie tot glazig
Voeg champignons toe. Als de champignons al wat olie hebben opgenomen, voeg wat peper toe
Voeg voorgekookte broccoli toe
Voeg ansjovis en zwarte olijven toe, deze hoeven alleen maar opgewarmd te worden
Voeg voor het serveren de fijngehakte peterselie en feta toe
Bestrooi evt met de geroosterde pijnboompitten

Serveertips
De pijnboompitten zijn een optie voor mensen die bv niet van olijven houden, maar horen eigenlijk niet bij het gerecht. Ook zonder de pitten heeft deze pasta al veel smaak. Zout toevoegen is wegens de ansjovis en feta eigenlijk niet nodig. De fijngehakte peterselie geeft het gerecht iets extras, maar is ook geen vereiste

Advertisements

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzoon wel.
Dit bericht werd geplaatst in Basisrecept, Recepten en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s