Ovenschotel (vega) basis 6

Een lekker recept van Doldriest
Ingrediënten:

  • 200 gram sperziebonen
  • 500 gram 170105vegaovenschotel1zoete aardappelen, geschild en in stukjes
  • 1 paprika, in stukjes
  • scheutje olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ theelepel sambal
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 250 gram champignons, fijngesneden
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 175 gram Quorn fijngehakt of een ander merk vegagehakt
  • 3 eetlepels ketjap
  • peper en zout
  • 1 theelepel peterselie
  • ½ theelepel komijn
  • ½ theelepel koriander
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • scheutje azijn

Benodigdheden:

  • hapjespan
  • oven 200ºC
  • ovenschaal

Bereiding:

  • Breek de sperziebonen doormidden en kook ze in 5 minuten beetgaar.
  • Fruit de ui met de knoflook en de sambal. Voeg dan de champignons toe en bak ze goudbruin.
  • Giet de tomatenblokjes erbij, de aardappels en de paprika en wacht tot het mengsel kookt. Schep er dan de quorn en de sperziebonen doorheen en breng op smaak met de ketjap, versgemalen peper en zout, peterselie, koriander, komijn en paprikapoeder. Voeg als laatste een beetje azijn toe en meng goed.
  • Schep alles in een ovenschaal en laat 45 minuten in een oven van 200ºC verder gaar worden.
  • Schep het gerecht om het kwartier even om en check of het gerecht niet te droog wordt. Giet er anders nog wat water bij.

Smakelijk!

Advertenties

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzoon wel.
Dit bericht werd geplaatst in Basisrecept, Recepten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.