Vakantie 2017- 5 Bossem

Heerlijke zonnige vakantiedag met lezen, luieren en fietsen. Op Erfgoed Bossem houden ze een kudde Brandrode runderen, een ras kenmerkend voor deze streek. De kudde heeft verschillende weilanden tot haar beschikking en regelmatig grazen ze voor onze ‘glampingplek’. Het is bijzonder om te zien hoe ze als kudde opereren. Ze grazen gezamelijk vooruit, keren dan weer terug en  gaan dan ergens herkauwen. Een paar jonge puberrunderen dwalen af en sjokken zichtbaar bokkig terug naar de kudde.

Verder lees ik De ondergrondse spoorweg van Colson Whitehead. Een verschrikkelijk indringend, aangrijpend boek over de slavernij. Zo gruwelijk dat ik het soms even wegleg, maar daarnaast schrijft hij prachtig beeldend, zet hij personen zeer scherp neer. Daarnaast intrigreert zijn naam me. Ik dacht eerst dat het een pseudoniem was, maar nee.

IMG_0409.JPG

Aan het eind van de middag uurtje rondje Lattrop gefietst (Lattrop, stukje Duitsland, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop ; knooppunten: 5, 4, 88, 30, 35, 3,5 — 20 km). Mooie riviertjes, bermen, bossen, rustige fietspaden, veel paarden, prachtige boerderijen, oude houten hekken.

En daarna nog in de houten tobbe in de tent. Je glampt of niet.

 

Advertenties

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in Boeken 2017-2018, liesbeth waardeert, persoonlijk, Vakntie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Vakantie 2017- 5 Bossem

 1. Hahahahaha….die voetjes in de houten tobbe!!

  Liked by 1 persoon

 2. Ferrara zegt:

  Je zit in een prachtige omgeving. Wij begonnen onze grote vakantie met een weekje in de Lutte, heerlijk om daar te fietsen.

  Liked by 1 persoon

 3. Zo mag ik het graag zien…lekker relaxed genieten 😀 … prachtige foto’s ook nog 😀

  Liked by 1 persoon

  • staartje zegt:

   Dank Mrs. T? Ik kan me helemaal vinden in jouw omschrijving en vragen. Hij beschrijft heel mooi hoe de ergste slavendrijver komt tot zijn daden. Je krijgt zelfs wat sympathie voor hem. Wel vraag ik me af waar het geweten bij de mensen zit. Ergens moet er iets knagen. Datzelfde geldt ook voor de docent Lucy. Ergens moet ze toch voelen dat ze voor zwarten geen andere normen moet stellen. Het boek legt voor mij wel het verband met het heden. Ook hier geldt sterk ‘ Wir haben es nicht gewusst’ . Dat geldt voor Amerika, maar ook voor heel veel andere landen en ook voor ons. Ook nu zien we groepen die de blanken superieur stellen.

   Like

 4. Jullie zullen het ook wel niet droog gehouden hebben vermoed ik.

  Liked by 1 persoon

  • staartje zegt:

   Nee, gister niet, maar ‘buienalarm’ gaf het keurig aan. Ik zat niet op de fiets. De tent staat als een huis. Geen nattigheid binnen. Dan heeft regen/ onweer wel wat. Wifi viel uit en het onweer zat hier even rechtboven. Zie ook fb

   Liked by 1 persoon

 5. Rob Alberts zegt:

  In een houten tobbe in de tent?

  Mag dat ook zonder gelakte teennagels?

  Vrolijke groet,

  Liked by 1 persoon

  • staartje zegt:

   Glamping, Rob… een tent MET…… ⛺️mijn hele leven gekampeerd en nu een keertje met erg veel luxe. Het mooist was echter het uitzicht en de veranda. We konden bijna alles buiten doen en genieten van het Twents coulissenlandschap. En ja dat mag zonder😁

   Liked by 1 persoon

 6. minoesjka2 zegt:

  Een prachtige omgeving waar je gezeten hebt zeg!! Fijn dat het zo lekker is geweest.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s