298 duizend kraanvogels

Het stond al lang op mijn lijstje nog te doen: De Room of Hope in de voormalige dierentuin in Emmen. 298.000 kraanvogels gevouwen voor de slachtoffers vande MH 17. Voor elk slachtoffer 1000 vogels. Begonnen als manier om iets te doen met het verdriet, uitgegroeid tot een groot initiatief eindigend met een indrukwekkende tentoonstellin. Ik had veel op internet gezien,  In het echt is het nog mooier, indrukwekkender. Aanrader. Ben er nog stil van….

 

 

(Foto’s van internet. Ik ben niet zo’n fotograaf)

Als iemand, volgens de traditie, 1000 origami-kraanvogels vouwt zal zijn wens tot gezondheid in vervulling gaan. Sinds de dood van Sadako Sasaki, slachtoffer van de atoombom op Hiroshima geldt dit ook voor een wens tot vrede.

In Japan wordt de kraanvogel (Grus japonensis) als gelukbrengend beschouwd, als symbool van een lang leven en afgebeeld met andere symbolen van een lang leven als pijnboom, bamboe en schildpad. In het feodale Japan werd de kraanvogel beschermd door de heersende macht en gevoerd door de boeren. Toen het feodale systeem werd afgezworen in het Meiji-tijdperk in de 19e eeuw werd de bescherming van de kraanvogels stopgezet, wat hen bijna aan de grens van de uitroeiing bracht. Japan noemde een van haar eilanden Tsuru(Kraanvogel).

( van Wikipedia)

 

 

 

 

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR , met pensioen, fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur, musea- drie leuke kinderen en twee geweldige kleinzonen(2013 en 2015)
Dit bericht werd geplaatst in Kunst, liesbeth waardeert, persoonlijk. Bookmark de permalink .

9 reacties op 298 duizend kraanvogels

 1. Heel bijzonder, erg knap dat mensen zoiets moois kunnen maken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ria B zegt:

  Het stond ook op ons lijstje om er heen te gaan …helaas was het weer even een spelbreker en hebben we toch de bus terug naar het huisje genomen …we hebben dus echt iets gemist

  Geliked door 1 persoon

 3. ria zegt:

  Bijzonder mooi.

  Geliked door 1 persoon

 4. Kakel zegt:

  Wat een klus maar wel een met een prachtig resultaat. Indrukwekkende foto’s!

  Geliked door 1 persoon

 5. Mooi, dat je dit zo op deze manier onder de aandacht brengt. Heel indrukwekkend

  Geliked door 1 persoon

 6. gewoonanneke zegt:

  Wat bijzonder zeg, indrukwekkend hoor.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s