Veranderd Emmen

Afgelopen maand was ik voor mijn werk even in Emmen. Tijdens het parkeren zag ik wel dat er flink veel veranderd was. Ik was er jaren niet geweest.Tot 15 jaar geleden kwam ik regelmatig in Emmen. Jaren hadden we een abonnement op de dierentuin en die bezochten we vaak, gecombineerd met even winkelen.

Op mijn lijst je stond een bezoek aan de Room of Hope  in de oude dierentuin , nu Mensenpark , een prachtig stadspark. Op deze zonnige zaterdag was het er heerlijk vertoeven. In de voormalige dierentuin genoot ik altijd van de prachtige bomen en de beplanting. Veel is behouden zoals alle bankjes en de gemeente Emmen heeft prachtige ligweides gemaakt van voormalige dierenverblijven, zoals daar waar de robben hun vis vingen. Veel is ook nog te zien, zoals het pad voor de olifanten naar hun verblijf naar buiten. Dat moet maar zo blijven: het is een mooie herinnering. De speeltuinen zijn er nog, in het oude restaurant is een leuke theeschenkerij en in de oude gebouwen zijn tentoonstellingen en hebben leuke kunstzinnige bedrijfjes zich gevestigd. Kortom een prachtig park. Chapeau Emmen! Behoud dit moois. Groningen heeft zijn Noorderplantsoen, Amsterdam zijn Vondelpark en Emmen zijn mensenpark.

Voorts is het winkelcentrum veel aantrekkelijker en is er op de tunnel van de doorgaande weg een leuk stadpark gerealiseerd. Alhoewel ik niets meer wilde kopen, ben ik toch gezwicht voor een leuk setje. Op een zonnige dag als gisteren, is Emmen een bruisende, leuke stad.

IMG_1451

 

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in Liesbeth leest, natuur, persoonlijk. Bookmark de permalink .

7 reacties op Veranderd Emmen

 1. Kwebbel zegt:

  Helemaal met je eens. Ik vind het ook mooi dat de oude dierentuin een park blijft. Wordt ook veel gebruik van gemaakt door jong en oud.
  Kom altijd met plezier in Emmen.

  Liked by 1 persoon

 2. Rob Alberts zegt:

  Leuke tip!

  Zonnige groet,

  Liked by 1 persoon

 3. Ferrara zegt:

  Zo te lezen moet Emmen weer op het lijstje voor een rondje om in Nederland met de caravan.
  Voorjaar 2018 lijkt me wel geschikt.

  Liked by 1 persoon

 4. ria zegt:

  k zet het op m’n verlanglijstje.

  Liked by 1 persoon

 5. Wat leuk, deze info…wist ik ook niet en…..ik vind je reportage heel mooi en uitnodigend tot een bezoek 😀

  Liked by 1 persoon

 6. gewoonanneke zegt:

  Nog nooit geweest in Emmen…. beetje ver weg voor me ook.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s