To facebook or not to facebook

D406B9C1-9C00-4EF2-B9FC-4E90A15B38BD

Ik denk er al langer over FB te verlaten. Ik haal er veel leuks vandaan, maar heb last van ‘het big brother is watching you ‘ gevoel. ( Orwell 1984) ik erger me aan alle reclame en het verdienmodel. Vandaag vertrek ik nog niet. Ik heb meer tijd nodig, maar ik denk dat het wel gaat gebeuren. Dan ga ik hier verder, tenzij ook hier het 1984-gehalte te hoog wordt. Ik zal beginnen met een betaald abonnement.

 

Advertenties

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in persoonlijk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op To facebook or not to facebook

 1. Matroos Beek zegt:

  Gewoon doen. Ik deed het ook. Je mist met FB meer dan je meemaakt…

  Like

 2. Ik stoor mij niet zo aan het hele gedoe om Facebook, zaken die ik niet kwijt wil, zet ik er niet op, en aan verhitte discussies doe ik niet mee. Verder vraag ik mij af, of een betaald abonnement op WordPress, voor ons gewone stervelingen zijn heeft. De 3 gb die je bij de gratis versie krijgt, is bij normaal gebruik ruim voldoende. Ik zit er nu 8 jaar op, en heb de helft verbruikt, ondanks dat ik vrij veel foto’s plaats. En dan die reclame, bij de bloggers die ik op WP volg, heb ik het nog nooit gezien.

  Liked by 3 people

 3. Ria B zegt:

  Ik stoor me er niet aan , Facebook is dichtgetimmerd , ik laat zeker niet iedereen mn vriendje worden .. Ik like lang niet alles …. besef dat mijn surfgedrag terug te vinden is in de advertenties die ik op FB zie…
  Wordpress heb ik een gratis abonnement , maar het programma draait hier thuis op mn synologie box.
  Een eigen domeinnaam eraan gekoppeld en gaan …
  Ooit heb ik een klacht ingediend bij een ziekenhuis … ook de aangepaste versie er van op mn weblog gezet…meer over hoe wij ons eronder gevoeld hadden enz enz
  Kreeg een reactie van het ziekenhuis … en ben nog heeeeel lang in de gaten gehouden ..
  Hoe ik dat weet ??
  Ik heb Statcounter (onzichtbaar) op mn weblog draaien en doordat ze gereageerd hebben , heb ik hun ip adres kunnen labellen..
  Vanaf dat ik op internet bezig ben , en dat zijn alweer heel wat jaartjes , besef ik dat alles wat ik post …gewoon altijd ergens blijft zwerven ..
  Kortom….. wees bewust …en blijf allert

  Liked by 2 people

 4. Het doet mij helemaal niets. Ik vind Facebook heel leuk en zet er geen persoonlijke dingen op. Na de oproep van lubach zag ik vanmorgen dat al mijn vrienden, op 1 na die er toch al nooit iets deed, er gewoon nog zijn. Van advertenties trek ik mij al helemaal niets aan. Als ik een krant of tijdschrift lees zie ik ook adverties.

  Liked by 2 people

 5. Ximaar zegt:

  Mensen moeten zelf weten wat ze doen. Ik vind het wel goed dat Lubach wat mensen tot nadenken heeft aangezet. Zijn inzichten had ik al 8 jaar eerder. Ik had ook een paar slechte ervaringen en heb weinig familie en kennissen die er iets mee hebben. Dus ben ik er al 8 jaar van af, maar heb ook de 3 hoofddomeinen van Fakebook geblokkeerd in m’n browser. Ik wist dus al veel langer dat die club je ook volgt buiten Facebook en dat kan je prima blokkeren met bijvoorbeeld uBlock. Die zorgt er ook voor dat ik geen enkele reclame op wordpress.com zie, dus ook hier niet. Ik blokkeer bijvoorbeeld ook Gravatar en een paar Google-diensten, die vertrouw ik ook niet echt.

  Liked by 1 persoon

 6. Ria B zegt:

  En weg ben je van Facebook !!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s