Rhodos 10 okt 2018 – zes woorden

4ACDF656-C206-4B37-AB09-F472D1B22B35

 

Lindos: bergdorp, witte (kapiteins)huizen, imposante kerk.

 

 

 

Lindos is een van de oudste steden op Rhodos. Het bergdorp bestaat uit kronkelige straatjes met witte huizen. Bovenop  het hoogste punt staat de Acropolis. Ik heb hem niet bezocht. Ik had niet genoeg tijd en er stond een (te) lange rij om een kaartje te kopen.

Wel ben ik naar boven gelopen. Ik heb geen (omstreden) ezel gebruikt. De ezels zien er, voor zover ik het kon bekijken, goed verzorgd uit. Het is voor de inwoners een bron van inkomsten, maar het is natuurlijk van de zotte om je op een ezel te hijsen terwijl een fitte Griek ernaast loopt. 😂 Vroeger werden de ezels gebruikt voor de aan- en afvoer van goederen in het dorp. Auto’s komen niet in het dorp, Wel heel , heel veel toeristen. Ondanks dat is Lindos een bezoek meer dan waard. Even buiten de gebaande straten zijn leuke plekjes te vinden waar je heerlijk kunt genieten van de sfeer, de zon en lekkere koffie.

De kerk en de kapiteinshuizen zijn een bezoek meer dan waard. De kapiteinshuizen zijn nog altijd bewoond en zorgden al vroeg voor emancipatie van vrouwen. Het erfrecht loopt nog altijd via de vrouwelijke lijn.

Advertenties

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in vakantie, zeswoordenmetbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s