Rhodos 8 okt 2018- zes woorden

 

1C0FE40E-FADE-4BED-A54F-E8CE37A40D8C

 

Blij met Iphone, Griekse straten zoeken

 

 

 

 

Op mijn eerste dag in Rhodos ga ik op zoek naar ‘de oude stad’ .

Van het hotel neem ik een plattegrond mee en een visitekaartje. Dan moet ik toch mijn weg kunnnen vinden! Dat gaat mis als ik straten moet vinden. Het Grieks is abracadabra. Google brengt me keurig waar ik moet zijn. Wat snap ik nu goed dat het kostbaarste bezit van vluchtelingen hun smartphone is. Hoewel de Turkse kust dichtbij is, zie ik nu geen vluchtelingen op Rhodos.

In Rhodos ligt de geschiedenis op straat. Rhodos is al gesticht in 500 v chr. En kent een geschiedenis van veroveringen, van welvaart en verwoesringen. De stad met mideleeuwse muren, moskeeën, kerken, gebouwen uit de Italiaanse, Byzantynse en Turkse tijd wordt gewoon bewoond.

ik wandel door de stad en de Mandraki-haven  Ik maak een (zeer toeristisch) boottochtje door de haven. ‘s avonds eet ik met zicht op zee een buffet voor 10, —.

 

Advertenties

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in vakantie, zeswoordenmetbeeld. Bookmark de permalink .

2 reacties op Rhodos 8 okt 2018- zes woorden

 1. Er werd hier en daar nogal schamper gedaan over vluchtelingen met een smartphone. Nou ik begrijp het maar al te goed. Je lijntje met thuis en familie die ook gevlucht zijn.

  Liked by 1 persoon

  • staartje zegt:

   Zo is dat, Eveline, ik was zo blij dat de phone me netjes naar ‘ huis’ bracht en dan is dat nog vakantie. Ik voelde me zo verlaten toen ik de straatnamen niet kon ontcijferen. En inderdaad het lijntje met je familieleden

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s