Rhodos 9 okt 2018-zes woorden

2CA0892A-E4F4-4C82-9648-3FBE6C59E6D1

 

Leuke Rhodiaanse ontmoetingen: positief, creatief, onderscheidend

 

 

 

 

ik verken de oude stad en haven wat dieper. Ik zie voor het eerst de mozaïeken van kiezelsteentjes. De eerste keer maak ik een moeizame foto door een hek. Later ontdek ik dat ze heel algemeen zijn voor Rhodos. Hun oorsprong vinden ze in Lindos waar ze ook in de huizen liggen. Daar wordt geen cement gebruikt. De kiezels die op het strand aanspoelen worden met de zijkant naar boven tot mozaïek verwerkt. Men gebruikt daarvoor witte en zwarte kiezels.

De Rhodianen zijn vriendelijk. Ze leven van het toerisme ( bijna 80 % van de inkomsten. Zo her en der vind je ook allerlei bordjes met spreuken. De eigenaar van het restaurant dat aangeeft je ‘niet naar binnen te sleuren’ wil graag op de foto.  ‘ s Avonds eet ik daar gezellig en lekker.

in de haven zwemt een snorkelaar die een ‘zeeleeuwenshow’ opvoert met zeemeeuwen, compleet met dansjes en zwaaien. 😂

Het cafe met de fietsen op het dak blijkt ‘ s avonds een waterpijpcafé te zijn. Ook goed. ‘ s Middags lees ik nog even op het strand in het boek van Nina Polak : ‘Gebrek is een groot woord’

 

Advertenties

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in vakantie, zeswoordenmetbeeld. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s