Gebrek is een groot woord -Nina Polak

GebrekGebrek is een groot woord verraste me. Medelezers waren er niet erg van onder de indruk. Ik las het dus als een soort verplichting. Je zit bij een Boekenclub of niet en maandag 15 was de boekbespreking. Het boek verraste me echter aangenaam. Vanaf het begin had het me volledig in haar greep.

Lieve Juda, 

Ik ben prehistorisch, ja,  maar mijn e-mail lees ik nog net. Die antieke telefoon wordt trouwens binnenkort vervangen, maar alleen, omdat ik dan navigatiesoftware kan downloaden.Zit heer nu met de loodzware laptop van Lood ( mijn baas min of meer) op een terras in San Remo.En veel verwende toeristen, die plaag wordt alleen maar erger, waar je ook komt.

Een mooie recensie van het boek vind je op ‘haasblog’ 

*****/***** Een aanrader dit boek

Polak-Nina-c-Sacha-de-Boer-2013-150x240De stijl van Nina Polak is wervelend, boeiend en eigentijds.  De interviews, whattsapp-gesprekken en een novelle zorgen ervoor dat het boek behalve eigentijds me ook blijft boeien. Het boek gaat in op zeer eigentijdse thema’s

Korte inhoud:

Nynke ‘Skip’ Nauta is al zeven jaar op zee als het verleden plotseling voor haar neus staat, zomaar, in de jachthaven van Cannes: het echtpaar Zeno en hun briljante puberzoon, Juda. De enthousiaste Zeno’s hebben al eens eerder goed gezorgd voor Skip en ze nodigen haar uit om een zomer door te brengen in hun tuinhuis in Amsterdam.

Schoorvoetend accepteert Skip de uitnodiging en reist terug naar Nederland. Ze treft een stad en een gezin aan waaraan de tijdgeest knaagt. In de overbevolkte, overbekende straten van Amsterdam valt bovendien niet te ontsnappen aan de sporen van twee verloren liefdes: een man en een moeder, die allebei tevergeefs hebben geprobeerd om Skip de tragedie in te trekken. De heldin heeft zich altijd met succes verzet tegen de rollen die haar werden opgedrongen, maar nu zal ze haar buitenstaanderschap opnieuw moeten overdenken. Kan een balling eigenlijk ooit nog thuis zijn?
Gebrek is een groot woord is een roman over de desoriëntatie tussen vrijheid en verbondenheid. Een boek over hechting, aan elkaar, maar ook aan onze eigen realiteit. (uitgeverij Prometheus)

 

Links:

Trouw

IvankadeRuyter,Poëtischecontroverse
18 februari 2018 tzum.info/2018/02/recensie-nina-polak-gebrek-is- groot-woord/

RoelSmeets,Ankerslos 11 maart 2018
dereactor.org/home/detail/ankers_los

Jellie Brouwer, interview zonder titel
6 februari 2018 nporadio1.nl/kunststof/uitzendingen/516536-2018-02-06

NRC

De Groene Amsterdammer

volkskrant

Vlogboek   ( informatieve,interessante informatie over opbouw boek.)

22 juni

Inktaap voor Nina Over het boek, inktaap

https://www.literairnederland.nl/pieter-van-os-wint-journalistieke-brusseprijs-en-nina-polak-jongerenprijs-de-inktaap/

 

 

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in Leesclub1 (Drentse literatuurclubs). Bookmark de permalink .

Een reactie op Gebrek is een groot woord -Nina Polak

  1. Pingback: Man Booker-prijs shortlist | apenstaartjeweblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s