Iets met zorg en markt

3505BC90-6969-4A80-9386-0BD8D88F31F4Zorgplicht: dat vraagt actie van de politiek. De overheid heeft de plicht zorg te dragen voor een goede gezondheidszorg. Niet marketing en economische modellen moeten centraal staan, maar de ZORG en de zieke mens. Daar moet bestuurders verstand van hebben.

Waar is de zorgzame samenleving gebleven met organisaties als : ‘Draagt elkanders lasten’

Het is verbazend stil als er deze week een aantal ziekenhuizen omvallen. ‘ Geen taak voor de zorgverzekeraars’, ‘ het kan goed zijn, dat er meer ziekenhuizen omvallen’, ‘ Geen taak voor de overheid’.

Ik ben zwaar verbijsterd. Niets overmarktwerking zelf, hoge salarissen, bureaus die personeel leveren en behoorlijke bedragen incasseren, fondsen die ingezet worden, schimmige constructies, ruzies, managers in goudkleurige Mercedessen, …..

NOS ; Trouw ; NRC ; Zorgdebacle NRC ; Kinderarts over mislukte zorgwerking ; Ziekenhuis in verval;  Youp;  Herzberger

 

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in politiek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Iets met zorg en markt

 1. Matroos Beek zegt:

  Wat erg. Hoe is het toch zo ver kunnen komen? … De burger betaalt nochtans een forse premie voor de zorg… Er schort al langer iets aan het systeem, zoveel is duidelijk.

  Liked by 1 persoon

 2. gewoonanneke zegt:

  Het is meer dan erg dat zoiets kan en op zo’n korte termijn moeten gewoon die ziekenhuizen leeg zijn…..

  Liked by 1 persoon

 3. Het is echt niet te bevatten, dat ze het zover hebben laten komen. Dit geeft aan, dat de leiding van zulke ziekenhuizen, het welzijn van de zieke mens, niet hoog in het vaandel hebben staan. Het zijn gewoon bedrijven, die winst willen maken.

  Liked by 1 persoon

 4. Ferrara zegt:

  Zo schrijnend. Opvallend stil in Den Haag. Raar is dat.

  Liked by 1 persoon

 5. Toen ooit het besluit viel om “op de zorg” marktwerking toe te gaan passen, was dat vanuit een zeer legitieme achtergrond. In die tijd werd nauwelijks naar kosten gekeken, dure apparatuur werd onnodig in meerdere instellingen geplaatst (omdat “men” zich daarmee kon profileren) en logischerwijs zou de verwachting mogen zijn, dat “zorginstanties” zouden gaan concurreren en derhalve naar kostenplaatjes zou gaan kijken. Helaas….al snel bleek dat dit in “de zorg” niet werkte en men had dus al snel het roer weer om moeten gooien, maar DAT is net zoiets als bakzeil halen en dat gebeurde dus niet. Het sloeg finaal door naar commercieel management, die de zorg zeker niet op de eerste plaats zette. Enfin…het resultaat zien we nu

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s