Mannes

E6939753-38E1-4353-8CA4-F56FFCBDAB4FAssen heeft Mannes! Wat een geweldige hond is dat! Mannes staat voor het nieuwe station (dat ik ook steeds mooier vind worden), is zes meter hoog, glanst prachtig en begroet je met een vrolijke nevel. Als het donker is leidt een spoor lichtjes je naar Mannes. Mannes is een kunstwerk dat ook voor wat ophef zorgde.

Ik ben nu al dol op Mannes. Over Mannes:

Volkskrant; Assen trots op Mannes; ; Ophef over Mannes

 

 

Advertenties

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in Drenthe, Kunst, liesbeth waardeert en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Mannes

 1. Een mooi en bijzonder kunstwerk hoor.

  Liked by 1 persoon

 2. gewoonanneke zegt:

  Heb die commentaren gelezen. Hier hebben we ook een kunstwerk dat dit soort discussies te weeg bracht en nog steeds een “pishok” genoemd wordt. Kunst is persoonlijk en ieder mag er over denken zoals ie wil. Ik vind de hond wel mooi trouwens…….

  Liked by 1 persoon

 3. ria zegt:

  Mannes een naam die uitstekend bij hem past

  Liked by 1 persoon

 4. Melody zegt:

  Ik rij er dagelijks 4x langs…. en ja het station schiet wel op maar dat beeld? Ik kan het maar niet mooi gaan vinden…elke keer weer denk ik ‘waarom?’

  Liked by 1 persoon

 5. Villasappho zegt:

  Ik zie wat het is dus dan is is het bij voorbaat al een goed kunstwerk. Jammer dat het zo ver weg is.

  Liked by 1 persoon

  • dieter ohler zegt:

   Is dat niet net te eenvoudig gesteld – ik zie wat het is dus dan is het bij voorbaat een goed kunstwerk. Moet een kunstwerk niet een emotie oproepen. Om het even dewelke. Zelfs woede of frustratie: ‘dat kan ik ook; is het dat maar’ – zodat als je thuis komt je er tenminste over praat, dat er iets, zoniet veel, is blijven hangen. Dat je twee weken later op café toekomt en nog kwaad bent omdat je tien euro hebt moeten betalen voor een tentoonstelling waar weinig te zien was. Dan zit je met wrevel maar de herinnering en de emotie is er nog steeds. Zelfs na twee weken. Of net opgewektheid. Kan ook zijn. Zolang het maar geen onverschilligheid is. Als iedereen zomaar voorbij stapt aan de schilderijen of beeldhouwwerken of wat dan ook, dan is kunst mislukt. Wie kijkt er nog naar al die ruiterstandbeelden? Wie weet welke graaf daar staat? Welke pose die heeft. Een verleden dat al lang begraven is en nu en dan eens wordt opgerakeld. Ik zie ook wat dat is, maar dat laat mij zo koud. Ik zal daar thuis nooit iets over zeggen. Zelfs niet dat mij dat stoort, want dat stoort mij zelfs niet. Ik heb echter al zoveel slechte tentoonstellingen gezien dat ik nog altijd lastig ben omwille van de tijd die ik erdoor ben kwijtgespeeld. Die vergeet ik nooit. Ik ben er nog altijd kwaad om. Het was wellicht niet de bedoeling van de kunstenaars om dat te bewerkstelligen, maar ze hebben wel een emotie teweeggebracht. Zelfs tot nu.

   Liked by 1 persoon

 6. Plato zegt:

  Tja, over kunst valt niet te twisten want het valt onder de smaak nietwaar? Of ik het nu mooi vind of niet (ik zou het eens in het echt moeten zien) weet ik nog niet. Maar het is in elk geval bijzonder en zo loop je in elk geval niet zo maar station Assen voorbij- in of uit. En dat is toch wel wat waard.

  Liked by 1 persoon

  • staartje zegt:

   Kunst heeft inderdaad alles met smaak te maken. Voor sommigen moet het herkenbare kunst zijn. Ik vind het fijn dat mensen geraakt worden en iets vinden. Vorige week was ik in het museum in Dordrecht. Ik bekeek ook nog even de aflevering van de Van Rossems. Ook daar gaat het over smaak. Maarten gaat voor het schilderij van Van Goyen, gezicht op Dordrecht. Sis kiest voor de luistervink. Hun criterium is: wil ik het boven de bank hebben hangen thuis? Dat vind ik wel een mooi criterium. Zelf vond ik in het Dords museum het schilderij van Jan Sluijters, twee fietsers op weg, het mooist. Grappig is dat ik al eerder in dat museum was. Ik herinnerde me dat ik ook toen dat schilderij het mooiste vond. En Mennes? Mannes is een gezellige trouwe lobbes, die me begroot bij het station. In kleinere versie zou hij bij mij de tuin in mogen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s