Amsterdam -musea Dam

-Affiche Boeddha Nieuwe KerkAls iets zijn geld opbrengt dan is het mijn museumjaarkaart. Samen met de NS- kaart waarmee ik in het weekend gratis reizen kan, zijn we in het weekend een geducht trio. Afgelopen weekend trok ik naar Amsterdam. Ik wilde ‘Het leven van Boeddha‘ zien in De Nieuwe Kerk en het was al weer de laatste dag. Wat is het heerlijk reizen naar Amsterdam. Met de trein naar Zuid en dan de metro, uitstappen bij het Rokin. Dan hoef je ook niet dat nare, idioot drukke Damrak over. Mooie metrostations


Paleis op de damToen ik over de Dam liep, zag ik dat het Paleis op de Dam ook open was. Daar was ik nog nooit in geweest. Ontzettend leuk om een paleis te bekijken dat ook nog in gebruik is. Je ziet vertrekken die je van de tv kent, maar ook het vertrek dat Willem Alexander en Maxima gebruiken als woonkamer als ze er zijn. De vloer in de burgerzaal is prachtig en de gedekte tafels ook. Echt leuk om eens te bekijken.

Ai weiwei boomDaarna naar de Nieuwe Kerk, een prachtige kerk met veel gedenkstenen/ grafstenen van beroemde Nederlanders, onder andere van Hella Haasse. De tentoonstelling was mooi met schitterende beelden: oud en modern. Het mooist vond ik de boom van Ai WeiWei.
Bijzonder dat mensen te midden van de drukte op een tapijt zaten te mediteren.

In Amsterdam zijn nog genoeg musea te bezoeken zoals Het grachtenhuis, huis Marseille, Amsterdammuseum en nog het een en ander. Dat is een volgend doel.
Meer over mijn museumbezoek : https://apenstaartjeweblog.wordpress.com/musea/

 

 

 

 

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst, liesbeth waardeert, Mijn MJK en ik, Musea. Bookmark de permalink .

11 reacties op Amsterdam -musea Dam

 1. gewoonanneke zegt:

  Wat leuk. Is dat een speciaal abonnement van de NS ?? waarmee je in het weekend gratis kan reizen.

  Like

 2. ria zegt:

  Fijn hier bij jou museum te bezoeken . Ik ben al lang niet meer in Amsterdam geweest.

  Liked by 1 persoon

 3. Nicole Orriëns zegt:

  Ik krijg helemaal zin om ook zo’n excursie te doen. Zo’n museumjaarkaart lijkt me heerlijk om heel laagdrempelig musea te bezoeken.

  Liked by 1 persoon

 4. Plato zegt:

  Mooi verslag, Staart. Je hebt Amsterdam goed uitgekamd. Ben je ook al in de Hermitage aan de Amstel geweest. En dan lopen vanaf het CS langs de grachten.

  Liked by 1 persoon

  • staartje zegt:

   Ja, een aantal malen in Hermitage geweest, maar nog niet naar de nieuwe tentoonstelling. Op mijn lijstje staan eerst de kleine musea aan de keizersgracht en een wandeling door Amsterdam ( stuk van het westerborkpad).

   Like

 5. tagrijn zegt:

  Dan heb ik een tip voor je: ik had nog nooit van Caspar van Wittel gehoord. Nu in Amersfoort in Kunsthal Kade: een Hollandse meester in Italië. Een grote verzameling schilderijen op panoramaformaat van Italiaanse stadsgezichten. Ik was er enorm door verrast.
  Ik maak er binnenkort een logje van.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s