Mijn eiland in de Nijl -Josee Selbach

181122_mijneilandindenijl_kleinEen heerlijk boek over het leven in twee culturen. Josee schrijft feitelijk en beeldend over haar leven in Sehil en Groningen. Het eiland Sehil grenst aan het oude Nubië, waar het Drents museum een prachtige tentoonstelling over liet zien. (t/m 5 mei 2019). Ik was geraakt door het hoogstaande ambachtswerk, de prachtige sieraden, beeldhouwwerk en het miskennen van de kunst van dit volk op deze tentoonstelling.

‘Abdallahs vader is 97 jaar en ligt de hele dag op bed. iedereen loopt in en uit om hem te verzorgen, zijn vrouw, kindren en kleinkinderen.’

****/*****

Het boek van Selbach is een mooie aanvulling hierop. Het gaat over verschillen, voordelen van Egypte, de Nubische volksaard, over Groningen, over Schiedam, over sinaasappels en mango’s. Het boek  leest als een trein en is geïllustreerd met sfeervolle zwart-wit foto’s.

Spetterende recensieRecensie DVHN Recensie Nubie, Drents museum

 

 

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in lezen, Liesbeth leest. Bookmark de permalink .

2 reacties op Mijn eiland in de Nijl -Josee Selbach

  1. Matroos Beek zegt:

    Het boek heeft ook een aantrekkelijke kaft. Dank voor de tip.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s