Kom hier dat ik u kus

img_0782Vanavond in het Atlastheater ‘Kom hier dat ik u kus’ bekeken met een oud-collega. Wat een geweldig stuk! Knap gespeeld. Kortom GENOTEN! De moeder ‘Marie’, een heerlijke karikatuur en toch herkenbaar. Mona, de hoofdpersoon, wordt heel goed tegelijkertijd door twee personen gespeeld. Zo worden heel mooi haar gevoelens en haar handelen weergegeven. Een prachtige vondst. Ik geloof dat ik ik de voorstelling mooier vind dan het boek.

Overtuigd moeiteloos door het sterke spel van Van Winden en Mulder’ – Theaterkrant
‘Hartverscheurende strijd wordt briljant verbeeld’ – HDC
‘Alledaagse, ontroerende en voor velen herkenbare levensthema’s’ – Volkskrant
‘Twee Mona’s gaan prachtig met elkaar in gesprek’ – NRC

Kom hier dat ik u kus, de tweede roman van Griet Op de Beeck, werd binnen een week na verschijning een bestseller. Inmiddels zijn ruim 360.000 Nederlandstalige exemplaren verkocht en ontving Op de Beeck vele prijzen voor haar wondermooie en aangrijpende roman.

Na het succes van de toneelbewerking van haar debuutroman Vele hemels boven de zevende is nu Op de Beecks confronterende verhaal over Mona en de verhoudingen in haar familie voor het theater bewerkt. Kom hier dat ik u kus wordt een toneelvoorstelling vol humor, scherpte en ontroering. Een topcast met onder anderen Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema en Oda Spelbos speelt dit aangrijpende verhaal over ouders en kinderen, de zoektocht naar identiteit, het lef om eigen keuzes te durven maken en de grillen van de liefde.

Over het stuk

Advertenties

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in liesbeth waardeert, Toneel. Bookmark de permalink .

4 reacties op Kom hier dat ik u kus

 1. gewoonanneke zegt:

  Soms vind ik het heel schandalig van mezelf dat ik die altijd zoveel las nu geen boeken meer lees. Ik ken het boek dus niet…… toch maar weer eens een biebpasje voor de winter misschien?

  Liked by 1 persoon

 2. Melody zegt:

  Ik lees dan wel weer ondertussen maar nog maar sporadisch… een heel verschil met vroeger …
  Hoe dan ook… een boek zo verwerken heeft altjid wel iets, fijn dat je het naar je zin ahd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s