Top 10

img_0819Een paar dagen geleden deed ik mee aan een uitdaging om elke dag de kaft van een boek uit mijn top 10 te publiceren. Dit soort uitdagingen krijgen meestal geen grote respons. Dat vind ik niet erg. Ik maak dat soort lijstjes ook voor mijn eigen plezier. Aan het eind kreeg ik echter wel inhoudelijke reacties. Mensen die boeken van mijn lijst gingen lezen, mooi vonden of al gelezen hadden.

Ik houd vooral van boeken met een historische lading. Boeken van ‘nieuwe’ schrijvers lees ik ook graag. Het boek van Annelies over Nigeria kan ik aanraden. Het geeft een mooi beeld van leven in een andere cultuur.

Mijn lijstje bevat bijna alleen boeken van Nederlandstalige schrijvers. Ik heb nog even gedacht om een totaal Nederlandstalige lijst te maken. Dan had ik De Offers en Publieke werken toegevoegd of Een schitterend gebrek of De ontdekking van de hemel of….of  .
Maar De Ondergrondse Spoorweg en Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht horen in mijn lijst thuis. Het zijn bijzondere boeken met een prachtig thema.

 

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in Liesbeth leest, liesbeth waardeert, Literatuur. Bookmark de permalink .

Een reactie op Top 10

  1. gewoonanneke zegt:

    Ik lees momenteel helemaal geen boeken meer…. soms mis ik het wel.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s