St. Jacobspad en Spetterende letteren

Als ik wakker word, schijnt het zonnetje en kleurt de kastanje voor mijn raam prachtig herfst. Ik bedenk me wat ik ga doen: een museum, een spoorwandeling of iets anders?Inmiddels is de zon weg. Het is droog en het is nog herfst. De bomen kleuren prachtig. Ik besluit een stukje Jakobspad te lopen. Het loopt van Uithuizen naar Hasselt en vlak langs mijn huis. Wat de wegen betreft kan ik dus vanuit mijn huis naar Santiago de C. lopen. ( staat niet op mijn wensenlijst ūüėé). Vandaag wandel ik bijna drie uur een ruime 10 km over het Scharreveld, langs de hooglanders, de schapen, de lakenvelders en de vliegenzwammen.

Na bijna drie uur wandelen, spring ik in mijn auto naar Emmen. Ik vertrek later dan ik van plan was. Ik doe gauw een ander shirt aan, maar mijn wandelschoenen houd ik aan. Geen tijd om te wisselen. Precies op tijd wandel ik de Grote Kerk in Emmen binnen. De voorstelling stelt me niet teleur. Het is een prachtige muzikale reis van Mokum naar Gasselteboerveensetweedenijemond. Noorderling Chris vangt iets op over een geheime schrijversbijeenkomst in deze plaats. Daar schijn je onder elkaar ‚Äď zonder pers, glamour en opsmuk ‚Äď even op adem te kunnen komen. Op zijn motor met zijspan tuft Chris naar de geheimzinnige bijeenkomst, door de streek van zijn jeugd. Hij ontmoet o.a. Tommy Wieringa, Kader Abdolah, Paulien Cornelisse, Ronald Giphart, en Suzanna Jansen. Dat worden spetterende literaire, muzikale ontmoetingen.

Deze zwammen staan in de berm vlakbij mijn huis. De meeste vliegenzwammen staan langs de weg. Ik zie er veel, nog in een bolletje en bijna vergaan.

Bossen kleuren geel en rood.

Boekweitenplas. Als het warm is zoeken de hooglanders hier verkoeling. Nu zwemmen er ganzen. Een fietser passeert me. Hij verzamelt het afval en helaas: dat is heel wat. Hij heeft een zak vol.

De hooglanders staan en liggen liggen lui langs de plas en het pad.

De eerste bewegwijzering zie ik pas na een paar kilometer. Het zijn kleine stickers op lantaarnpalen etc. Later zie ik ook duidelijker bewegwijzering. Op het punt dat ik naar rechts afsla richting huis, slaat ook het pad af. Ik verwachtte dat het rechtdoor zou lopen. Even later slaat het linksaf. Ik ga rechtdoor. Dat is ook de route die de fiets volgt langs het Jacobspad.

Daarna een leuke voorstelling in Emmen: spetterende letteren. Het is leuk om ook Jette Kleinsma op een bankje met ruilboeken langs te zien komen.

Filmpje: In kolkende taal

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in Jacobspad, liesbeth waardeert, Theater, Wandelen. Bookmark de permalink .

5 reacties op St. Jacobspad en Spetterende letteren

 1. Karel zegt:

  dat was vast een mooie wandeling in die mooie streek
  mij deels bekend van het in de buurt lopende Pieterpad
  dus nadien genoten van een mooie spetterende voorstelling
  ja er zijn dit jaar weer heel veel mooie paddenstoelen
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 2. gewoonanneke zegt:

  Mooie route heb je zo gelopen zo te zien.. Mijn vriend liep het Pieterpad en wil eigenlijk nog een keer en vist wel eens of ik mee wil. Maar ik kan gewoon niet zover lopen met mijn slechte knie.. Afwisselende dag zo met de voorstelling er bij..

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s