Man Booker-prijs shortlist

De avond is ongemak’ van Marieke Lucas Reineveld is genomineerd voor de shortlist van deze prijs met een hoog aanzien. En dat is bijzonder. Dat is nog nooit gebeurd. Een felicitatie waard.

Als ik in de jury had gezeten, was zij niet genomineerd aan mijn verslag te lezen. Ik vind het bijzonder om te zien of een boek gewaardeerd wordt of niet. Dat heeft met meer te maken dan alleen met inhoud en stijl.

In diezelfde tijd kwam nog een boek van jonge schrijfster uit: Gebrek is een groot woord van Nina Polak. Dat waardeerde ik hoog. Het moge duidelijk zijn: dat had mijn voorkeur.

In deze Coronatijd tijd genoeg om te lezen. Ik heb zin in dikke boeken. Ik ga in Couperus en Ina Boudier Bakker (De klop op de deur) duiken.

Fijn weekend! Veel leesplezier

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in Boeken, liesbeth waardeert. Bookmark de permalink .

2 reacties op Man Booker-prijs shortlist

  1. Karel zegt:

    veel lees plezier

    Like

  2. Couperus en Ina Boudier Bakker, het is zeker 40 jaar geleden dat ik die las, heerlijk vond ik het toen als jonge vrouw

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s