Een duur bosje :-)

10 guldenGisteren heb ik mijn zelfgeplukte tulpen van de volle grond opgeruimd. Ze waren nu echt op. Ze hebben twee weken prachtig staan bloeien.

Ik zat al lang binnen (hoestje, risicogroep) en besloot mezelf uit te laten met een rondje langs de Drentse tulpenvelden. De auto moest er ook uit na weken stilstand, las ik ergens. Dat was een mooi excuus.

img_6209Ik pinde nog even €30,– (een biljet van 10 en eentje van 20), want ik wilde ook een bosje tulpen plukken in de pluktuin.  Ik betaal eigenlijk altijd digitaal. Briefjes heb ik nooit meer in mijn portemonnee. Er waren mooie velden te zien in en rond mijn woonplaats . In de pluktuin plukte ik een flinke bos.

Dat was dan €10,–. Wisselen kon natuurlijk niet en een grote bos gunde ik mezelf in coronatijd. Thuis ruimde ik het andere briefje op. Het was een rood briefje van 10,–. Dan had ik 20,– in de bus gemikt ! Ik had de associatie gemaakt met het blauwe tien gulden briefje van de vorige eeuw, realiseerde ik me en het blauwe briefje in de geldbus gestopt. Mijn zoon noemt dat een hersenscheet, ik een seniorenmomentje.

Geeft niets: ik heb lang genoten van de tulpen en dan heeft de tulpenboer een voordeeltje

 

 

 

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR , met pensioen, fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur, musea- drie leuke kinderen en twee geweldige kleinzonen(2013 en 2015)
Dit bericht werd geplaatst in liesbeth waardeert. Bookmark de permalink .

15 reacties op Een duur bosje :-)

  1. Leo zegt:

    Als je er van genoten hebt is het toch oké…. Twee man tevree… 😍

    Geliked door 1 persoon

  2. Mooie foto’s hoor.
    De tulpenboer heeft vast ‘s-avonds bij de koffie een lekkere appelpunt gegeten.

    Geliked door 1 persoon

  3. Karel zegt:

    ik moest ff lachen hoor Liesbeth 🙂
    ik zou de zelfde fout gemaakt kunnen hebben , dus lach ik mezelf ook uit , of was het nu toe 🙂
    jij genoot lang van de mooie bos en de boer is er ook blij mee
    je hebt schitterende foto’s gemaakt van je rondje langs de mooie velden

    Geliked door 1 persoon

  4. Melody zegt:

    ééén…. óók niet onbelangrijk ( in deze tijd vooral) je hebt er nu voor gezorgd dat hier iemand compleet in tranen dubbel ligt van het schateren ! v

    Geliked door 1 persoon

  5. Matroos Beek zegt:

    Een leuk verhaal en schitterende foto’s.

    Geliked door 1 persoon

  6. Ria B zegt:

    Echt he die gepensioneerde die smijten gewoon met geld !!
    20 voor een bossie tulpen alsof het niks is !!

    Geliked door 1 persoon

  7. Ferrara zegt:

    Wat een stunt, nou ja vast een blije boer. In de polder in NH kostten ze 5 euro voor 50 tulpen, maar die waren met 10 dagen echt op hun eind.

    Geliked door 1 persoon

    • staartje zegt:

      Hier een 0,25 per stuk. Ik denk dat ze normaal nog langer staan. Ik was er al aan het eind van het seizoen. Ik moest zoeken naar tulpen in de knop. Een paar dagen later ging de tuin dicht.

      Like

  8. gewoonanneke zegt:

    Dat kunnen ze wel gebruiken momenteel…….. als je er maar plezier van hebt gehad toch…. wel grappig trouwens zou mij ook zo kunnen overkomen hoor.

    Geliked door 1 persoon

  9. AnneMarie zegt:

    De boer kan jouw hersenscheet vast waarderen. Je mag vaker langs komen. Help de boer door de crisis, hoe was die slogan ook al weer.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie