Het geluk en nut van bomen

Op donderdag ‘woon’ ik altijd in Schiedam bij de kleinzonen. De laatste keren viel me op hoeveel groen er in de wijk is. In de directe omgeving zijn zelfs meer bomen te vinden dan in mijn dorpje (zoals K1 mijn woonplaats noemt als ik weer stuntel in het drukke verkeer. ‘ Het is hier ook een stad oma’. Ik kom daar op een dag meer auto’s tegen dan in een jaar in mijn wijk en dan fietsen we daar ook nog tussendoor). Het voelt heel prettig en naar mijn gevoel is het er ook niet zo warm als in de ‘versteende’ stad. De flats aan de overkant zijn ‘verdwenen’ nu de bomen in blad staan. Er zijn veel singels met eendjes en fonteintjes, grasvelden, speelplaatsen en heel veel bomen, heel grote , mooie ūüĆ≥ ūüĆ≤ ūüĆ≥. De wijk doet me denken aan de flat van mijn tante in Buitenveldert waar ik ’s winters op de gracht naast haar flat kon schaatsen.

Uitzicht woonkamer

Mijn groene omgeving sluit aan bij het bomenlogje van Rob. Het filmpje laat mooi zien dat bomen werken in de leefomgeving, bijdragen aan minder warmte. Daarnaast zijn ze gewoon mooi.

Van groen word ik blij. Mijn lievelingsbomen zijn de kastanjeboom en de (treur)wilg. De wilg omdat de blaadjes zo mooi ritselen, de katjes en hun prachtige spiegeling in het water.

De kastanjeboom om zijn kaarsjes in het voorjaar, de handvormige bladeren en de kastanjes. Extra leuk dat ik een heel grote kastanjeboom heb, gegroeid uit een kastanje van zoon en dochter.

Wat is jouw lievelingsboom?

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR , met pensioen, fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur, musea- drie leuke kinderen en twee geweldige kleinzonen(2013 en 2015)
Dit bericht werd geplaatst in liesbeth waardeert, natuur, Oppassen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Het geluk en nut van bomen

 1. Karel zegt:

  mogge Liesbeth
  ja al dat groen maakt blij
  en gelukkig is er ook in de steden nog groen te vinden
  ik houd van de bomen , heb niet echt een lievelingsboom , zou ik moeten kiezen ging ik voor de mooie oude knotwilgen ūüôā

  Geliked door 1 persoon

 2. Rob Alberts zegt:

  Mooi blog!

  Je begrijp dat ik mij hier helemaal in kan vinden.
  Mijn favoriete boom beschreef ik in de volgende blogpost:

  https://robalberts.wordpress.com/2014/06/20/nationale-boomfeestdag-een-persoonlijk-verhaal-van-rob-alberts/

  Boomvriendelijke groet,

  Geliked door 1 persoon

 3. ollieherman zegt:

  Het is heerlijk om onder een boom te zitten/liggen en te luisteren naar de wind, die de bladeren laat ritselen en fluisteren. Bij mij om de hoek is het Plantsoen, een park langs de singel, waar heel veel, ook oude en grote bomen staan. Heerlijk om daar elke dag even door heen te wandelen.

  Geliked door 2 people

 4. rietepietz zegt:

  Volgens mij heb ik niet een favoriete boom, het ligt er ook een beetje aan waar ze staan. In het voorjaar zijn bloesembomen prachtig maar die zijn meestal de rest van het tamelijk saai. Wilgen zijn inderdaad mooi.

  Geliked door 1 persoon

 5. Knotwilg houd ik van! Groetjes Ria

  Like

 6. Karel zegt:

  mogge Liesbeth
  ja Artis een een prachtige tuin , waar ook wat dieren wonen ūüôā
  ik genoot zo van de bloemen pracht , dat zelfs de regen me niet deerde
  maar jij trof beter weer en de Gibbons , ik zag er 1 die schuilde in een boom

  zonnige zondag groet

  Geliked door 1 persoon

 7. Melody zegt:

  Groen maakt blij zelfs in wintertinten, zeiknatte herfsten en wat al niet meer… en was er maar meer van en minder die kleuren van steen etc

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s