De Stille Kracht – Zoom

Behalve een hoop ellende en eenzaamheid heeft corona ook een hoop digitale positiviteit opgeleverd. Ik vergader af en toe via zoom en ik moet zeggen dat dat mij goed bevalt. Ik reis veel minder en in afwisseling met af en toe een ‘echte’ vergadering is dat prima te doen. Zoom liet me ook zien hoe wit mijn kamer was. Het gevolg was dat ik onmiddellijk de muur met zoom-zicht blauw verfde. Maak je geen zorgen: je kunt ook gewoon in zoom een andere achtergrond zetten.

Verder bekeek ik concertvoorstellingen en toneeluitvoeringen digitaal. Onder andere ‘Brieven uit Genua’ geweldig gespeeld door Toneelgroep Maastricht. Vandaag was ik bij een online lezing over ‘De stille kracht’ van Couperus. Heerlijk buiten in het zonnetje in de tuin.Ik heb het boek gelezen in mijn hbs-tijd en het staat nog in mijn opgeruimde, uitgezochte boekenkast(meer dan de helft naar de kringloop gebracht). Een boeiende lezing die het allemaal weer op een rijtje zet en het boek in zijn context.

Ik ga het boek weer eens lezen.

En jij? Doe jij meer digitaal?

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR - docent Nederlands- fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- drie heel leuke kinderen en een geweldige kleinzoon(2013). Vanaf februari 2014 verschijnt er regelmatig een logje met wetenswaardigheden over Schiedam. Niet dat ik daar woon, maar mijn kleinzonen wel.
Dit bericht werd geplaatst in liesbeth waardeert, Literatuur. Bookmark de permalink .

8 reacties op De Stille Kracht – Zoom

 1. Karel zegt:

  nee ik doe niet echt meer digitaal als voor dat rottige virus
  maar het is natuurlijk geweldig dat het alles mogelijk is wat jij en anderen doen
  thuiswerken – vergaderen – toneel en wat al niet meer
  ik weet niet wat zoom is ūüôā , maar het helpt je wel

  Geliked door 1 persoon

 2. Ferrara zegt:

  Als pensionada valt er niet veel meer te vergaderen. En als de bieb iets kwijt wilde ging dat per mail. Inmiddels is daar het vrijwilligerswerk weer op gang. Zelf heb ik niet meer gebruikgemaakt van de digitale snelweg dan ik al deed. Wel blij dat het er is.

  Geliked door 1 persoon

 3. Melody zegt:

  Meer .. ja in de zin van kennis vergaren en honger stillen

  Corona… doet veel… beide kanten op….

  Waar ken ik dat toch van… oh ja leven ūüėĄ

  Geliked door 1 persoon

 4. Niet echt neen, ik ga gewoon werken want in de gezondheidszorg, tenminste als ik geen verlof heb. Geen thuiswerk of video meetings hier

  Geliked door 1 persoon

 5. gewoonanneke zegt:

  Nou niet echt meer digitaal dan daarvoor. Alles was even gestopt op vrijwilligersgebied en nu vergaderen we weer “gewoon” bij elkaar zeg maar. Maar vond het ook wel lekker een poosje zo’n rustige tijd.

  Geliked door 1 persoon

 6. rietepietz zegt:

  Nee ik doe zeker niet m√©√©r digitaal dan v√≥√≥r corona. Dat komt omdat ik geen “computer” heb.
  Ik heb een h√©√©l fijn speeltje, waar ik met foto’s knoei en verhaaltjes schrijf , het is ook een heel fijne tekstverwerker √©n een fijn “lange afstand” contactoptie met de zoon in de USA , maar verder heb ik nog nooit van digitaal werken gehoord;-) Geen mail adres voor winkeliers of de overheid want tja, ik h√©b geen computer tenslotte.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s