Eens in de zoveel jaar

‘Wat ik aan het doen ben’ , vraagt FB? Nou dat ga ik daar echt niet vertellen, maar hier wel ik het wel uit de doeken doen: Keukenlaatjes aan het opruimen. Dat leek me wel handig als we met de kinderen de keuken induiken met kerst.

Van de zomer dacht ik nog: ‘ zo’n hand-slagroomklopper is wel handig, eigenlijk’. Mijn elektrische mixer had ik weggedaan, omdat de gardes misten. Die gardes vond ik dus vandaag ook terug 🙃 en die handklopper dus ook. Handig

In een laatje mik ik altijd de gebruiksaanwijzingen. Dat laatje heb ik ook maar eens opgeruimd. Er zaten handleidingen in van apparaten die allang verdwenen zijn. Mijn zoon zou vragen: ‘Hoe lang geleden heb je dat laatje opgeruimd?’ ‘ Uh nou, de keuken is meer dan 20 jaar geleden geplaatst. 🙃…’

Ik vond trouwens nog wat museumstukken. Herken jij ze?

Vroeger beloofde ik mezelf dan dat ik de laatjes dan zo netjes zou houden. Dat leidt enkel tot frustratie. Dat doe ik dus niet meer. Ik geniet super van de opgeruimde laatjes totdat dat over is. En na een paar jaar is de cirkel weer rond.😂

Hoe zien jouw laatjes eruit? Zijn ze ook altijd te klein?

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR , met pensioen, fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur, musea- drie leuke kinderen en twee geweldige kleinzonen(2013 en 2015)
Dit bericht werd geplaatst in Liesbeth ruimt op, Opmerkelijk. Bookmark de permalink .

20 reacties op Eens in de zoveel jaar

  1. Melody zegt:

    Mocht je je vervelen… ik woon zo’n pak m beetje een eindje verderop

    Geliked door 2 people

  2. Ria B zegt:

    jazeker herken ik ze .. dat gele ding heb ik ook gehad …ooit gekocht in Frankrijk , een fruitpers zeg maar .
    De tweede is een flessenlikker…echt zooooo handig
    En die slagroom klopper ook zo geweldig !!
    Maar ik ga mn keuken niet opruimen want die staat nog maar 8 jaar 😉

    Geliked door 1 persoon

    • staartje zegt:

      Je hebt gelijk! Dat gele ding is een schenktuit voor in een drinkpak. Zit er nu standaard in van plastic. Was dat gele ding veel milieuvriendelijker….. De flessenlikker heb ik nog maar even gehouden……

      Like

  3. Ze zien er redelijk ok uit want nog niet lang geleden opgeruimd😊

    Geliked door 1 persoon

  4. Karel zegt:

    goed en handige hulpjes , dus niet bij het grofvuil , maar terug in een laadje 🙂

    Like

  5. gewoonanneke zegt:

    O grappig dat ben ik momenteel ook aan het doen, opruimen. Bij mij werkt het ook zo hoor. Eerst netjes en dan komt er van alles weer in en een keer per jaar meestal in de wintermaanden ga ik alles opruimen.

    Geliked door 1 persoon

  6. Mrs. T. zegt:

    Haha, dus je bent niet zo’n keukenpoetser. Ik geef je groot gelijk. Heb er zelf ook zo’n hekel aan. Deze vakantie staat het echter wel weer op de planning.
    De flessenlikker hadden mijn ouders ook altijd in huis. Al lang niet meer gezien dat ding.

    Geliked door 1 persoon

  7. Ferrara zegt:

    Zo’n slagroomklopper hadden wij vroeger thuis ook, zat een pot bij van dik glas met een maatverdeling. Ik erfde het attribuut en uiteindelijk belandde het geval in de schuur. Een paar jaar geleden weggegeven aan iemand die hem graag wilde hebben.

    Geliked door 1 persoon

  8. omabaard zegt:

    Zou ik ook moeten doen. Maar zin ontbreekt. Voorlopig!?
    Die roomklopper heb ik meegenomen uit het huis van mijn ouders bij de opruim, nog niet gebruikt zolang mijn elektrische mixer werkt, maar ik wil hem vooral niet weg doen. Ik vind het een super leuk dingetje

    Geliked door 1 persoon

  9. Rebbeltje zegt:

    Ha denk dat ik hier dezelfde dingen ga vinden op het drinktuitje na 😉
    ° _██_*。*./ \ .˛* .˛.*.★* *★ 。*
    ˛. (´• ̮•)*˛°*/.♫.♫\*˛.* ˛_Π_____. * ˛*
    .°( . • . ) ˛°./• ‘♫ ‘ •\.˛*./______/~\ *. ˛*.。˛* ˛. *。
    *(…’•’.. ) *˛╬╬╬╬╬˛°.|田田 |門|╬╬╬╬ .
    ¯˜”*°•♥•°*”˜¯`Fijne feestdagen ¯˜”*°•♥•°*”˜¯

    Geliked door 1 persoon

  10. Matroos Beek zegt:

    Zwijg me van mijn laatjes. Ik laat mijn laatjes voorlopig maar zo. We verhuizen toch binnen 7 maanden… Ik haat opruimen van kasten en laden.

    Geliked door 1 persoon

  11. Koen zegt:

    Al deze zaken zaten ook in onze keukenlades in Friesland (80’er jaren). Zo’n melk- of slagroomklopper zou ik nu ook graag in mijn Mozambikaanse keuken hebben.

    Geliked door 1 persoon

  12. ollieherman zegt:

    De twee keukenlades hier liggen ook gigantisch vol. Telkens neem ik me voor om de boel op te ruimen, maar dat kan niet zonder eega. En zo komt er niets van terecht en blijven de lades propvol met heel veel nooit meer gebruikte spulletjes…..

    Geliked door 1 persoon

  13. rietepietz zegt:

    Mijn keuken staat een jaar of 14 ( denk ik) maar de keuken laatjes vallen best wel mee. Het is meer de lade van het dressoir die verrekte klein blijkt in gebruik;-)Wat helpt is wel dat ik weinig op heb met keukenapparaten met losse onderdelen.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie