1000 vragen aan mezelf #25

 1. Heb je een missie in je leven? Integer zijn. Mezelf in de ogen kunnen kijken. Iets bijdragen aan de samenleving.
 2. Ben je aan iets verslaafd? Koffie!
 3. Welk overlijden heeft je het meest aangegrepen? Van mensen die te jong zijn gestorven. Collega’s die de 50 niet haalden. Zoals nu Bibian Mentel die niet meer beter kan worden.
 4. Hoe zou de titel van jouw autobiografie luiden? Daar doe ik niet aan. Mijn leven is daar niet boeiend genoeg voor. Bovendien vind ik dat niet alles aan de grote klok hoeft worden gehangen.
 5. Hoeveel lijk je al op wie je wilt zijn? 90-100%
 6. Wanneer moet je een relatie beëindigen? Als de gelijkwaardigheid en het evenwicht zoek is.
 7. Hoe belangrijk is je werk? Belangrijk, deel van mijn leven. Nu ben ik met pensioen. Lezen, wandelen, fietsen, tuinieren, schilderen (huis) vullen mijn dag. Vrijwilligerswerk bij ABC ( ervaringsdeskundigen laaggeletterden ) en Wildlands zijn belangrijk voor me.
 8. Wat had je graag goed willen kunnen? Muziekinstrument bespelen.
 9. Maakt geld gelukkig? Nee ( kort door de bocht) Aangevuld op 24 maart: Genoeg geld voor een dak boven je hoofd, warmte en kleding is noodzakelijk. Onderzoeken wijzen uit dat armoede en schulden je aantasten, zelfs je intelligentie. Bot gezegd: armoede maakt dommer. Ik droom ook weleens van de staatsloterij. Het lijkt me heerlijk om even met geld te kunnen smijten, goede doelen te kunnen steunen, kinderen verwennen. Verstandelijk weet ik dat geluk daar niet zit.
 10. Zou je je partner nu opnieuw willen uitkiezen? N.v.t.Ik heb twee maal een relatie gehad. Die hadden gelukkige momenten, maar waren niet blijvend. Een maatje lijkt me heerlijk, maar ik ben niet op zoek. Gelukkig kan ik mezelf goed vermaken. Een partner moet dezelfde interesses hebben, houden van avontuur en gezelligheid.Het is ook wel prettig dat ik in alles mijn eigen keuzes maak.

P.S: Deze week: op het menu: Feta-pasta , een tiktok-hit. ( gezien op FB) Ik maak. Er een salade bij. Jammer dat feta wat te zout is. Ik heb neiging tot een hoge bloeddruk en let op mijn zoutgebruik. In dit Magazine lees je over zoutbewuste keuzes. Verder deze week: shoppen op afspraak, beginnen met macramé, verder met mijn halletje en vast nog meer.

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR , met pensioen, fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur, musea- drie leuke kinderen en twee geweldige kleinzonen(2013 en 2015)
Dit bericht werd geplaatst in 1000 vragen aan mezelf. Bookmark de permalink .

19 reacties op 1000 vragen aan mezelf #25

 1. Karel zegt:

  mooi lijstje weer Liesbeth
  ja zo veel mensen overlijden veel te jong 😦
  eigen keuzes maken , heel belangrijk

  geniet de dag

  Like

 2. Hoe ouder je wordt, hoe meer mensen er om je heen weg komen te vallen, voor Bibian Mentel, gaat dat veel te jong worden, triest hoor.

  Geliked door 1 persoon

 3. Rebbeltje zegt:

  Ha die 90 tot 100% een goeie score, maar kan nog beter 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. saturnein zegt:

  Je missie in het leven vind ik mooi.
  En koffie! Mmmm koffie.

  Geliked door 1 persoon

 5. Mrs. T. zegt:

  Leuk om weer te lezen. We hebben hier de fetapasta ook gegeten. We vonden het lekker! Maar kan me iets voorstellen bij ‘te zout’.

  Geliked door 1 persoon

 6. Neeltje zegt:

  Weer een mooi lijstje, en jij schildert ook. Wat leuk!

  Geliked door 1 persoon

 7. Ferrara zegt:

  Macrame? Is dat weer in? Krijg meteen oranje/bruin voor ogen.

  Geliked door 1 persoon

 8. rietepietz zegt:

  Mooi antwoord op vraag 241 , daar kan ik me goed in vinden. het antwoord op 249 zou ik aanvullen met “boven een bepaalde grens niet”. Geld maakt wel degelijk gelukkig tot een grens van ” zorgeloos onderdak /natje/droogje ” kunnen hebben, als het kan nog voldoende om eventueel anderen te kunnen helpen die dat geluk niet hebben.

  Geliked door 1 persoon

 9. omabaard zegt:

  De opmerking van Rietepietz had de mijne kunnen zijn. Overbodig om ze hier te herhalen.
  In 245 behaal ik nog😉 niet zo’n hoge score. Fijn als je dat kan schrijven.

  Geliked door 1 persoon

 10. hanscke zegt:

  Dat vind ik de meest moeilijke vraag, zou je je partner opnieuw uitzoeken. Je verandert allebei. Ik denk dat het belangrijk is dat je elkaar blijft accepteren. Dat gaat het ene moment beter dan een ander moment.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s