1000 vragen aan mezelf #35

341. Waar kun je over doorzeuren? Ja, dat kan ik wel goed. Heb niet zo direct een voorbeeld. Vraag het mijn kinderen 😂

342. Is elke relatie te redden? Dan moeten twee mensen hun stinkende best doen. Het is niet de makkelijkste weg. Soms passen mensen toch niet bij elkaar of is er teveel gebeurd. Dan is scheiden het beste. Maar het blijft altijd een litteken.

343. Met welk lichaamsdeel ben je tevreden? Ogen. Heb ik deze vraag al eens niet beantwoord? Komt me bekend voor. Blauw zijn ze. Oh en met mijn huid. Ik verbrand nauwelijks en word makkelijk bruin ( jaja, ik smeer wel. Geen zorgen. 🧮)

344. Hoe houd je het leven spannend? Nieuwe dingen proberen. Als je nooit iets onverwachts doet, mis je een hoop.

Keukenhof met testen voor toegang. Relatief rustig.

345. Kun je goed presteren onder druk? Ja, ik doe het snel als het moet. Ik ben een uitsteller. Ik kan dan wel stressig doen/zijn. Neem me dan voor om de volgende keer eerder te beginnen. Maar echt gelukt, is dat nooit. 🙃

346. Welke levensfase heb je als prettig ervaren? Pensionado, baan bij ROC, jeugd

347. Vind je andere mensen net zo veel waard als jezelf? Stel je voor, dat ik nee zeg….. Maar soms kies ik voor mezelf

348. Heb je altijd een keuze? Soms niet. Als je relatie stopt, zul je alleen moeten doorgaan. Je hebt wel de keuze hoe je dat doet.

Of als je in een onveilig land woont, neem je de beslissing om alles achter te laten en een nieuw bestaan ergens anders een bestaan op te bouwen voor je kinderen, je familie, jezelf. Koen Theys maakte over dat thema een prachtige tentoonstelling. Ik heb deze drie keer bekeken.

Koen Theys / Diasporalia

349. Wat is je favoriete seizoen? Lente, maar eigenlijk alle vier. De afwisseling.

350. Hoe had je willen weten als je zelf je naam had mogen uitzoeken? Ellis zei ik altijd. ( van Elizabeth). Maar nu vind ik Liesbeth prima. Er zijn zoveel mensen met de naam Ellis/Alice.

Tuin: komkommerkruid (wit), kleine anjer, blauwe en roze hyacinthjes, pinksterbloemen, violen (geel, blauw, paars),:anemonen, schoenlappersplant, vergeet-me-nietjes, forsythia , sleedoorn, speenkruid, gele dovenetel, akelei: geel en roze, kievitsbloem, krentenboom, sleutelbloem, brem, narcissen, tulpen, maggiplant, aardbeitjes, wolfsmelk, smeerwortel, geum, (nagelkruid), ooievaarsbek bloeit roze, steeds meer alliums, look zonder look, rhododendron heeft dikke knoppen, gezaaide veldbloemen , vingerhoedskruid schiet omhoog en in de knop, zaaigoed komt op, babyleaves kiemen gegeten, verticalen groeien met raketsnelheid (toorts, vingerhoedskruid), vaste planten schieten uit de grond

Eindelijk! ☀

Deze week: # Genoten van de terugkijkafleveringen van Het roer om, de verbouwing van een Frans kasteel. Het gaat over een Engels stel, dat een kasteel verbouwt. Zij hebben samen de handigheid, vindingreikheid creativiteit en moed die ik ‘droom’. Zo’n man zou je willen ‘hebben’. Hij kan alles: klussen, koken, tuinieren, uitvinden, …. volgens mij beginnen ze weer met aflevering1.( zond; RTL8) #met de kleinzonen op pad: metro naar Maassluis # een augurk met een badjas # droog! ☀: eindelijk de tuin in! #alle logeerspullen weer opgeruimd #Hoera! De musea gaan open. Waar ga ik het eerst heen? # oesterzwammenkweek met koffiedik opgestart (‘Hallo Zwammenkwekert’…) #Heel volle kop koffie over mijn bureau gemikt. đŸ„” Gelukkig deed de wifi het nog en viel de schade mee # een super hip, gaaf, rood 🚘 met dat open dakje voor een oude dame kreeg ik als compliment toen ik door Drenthe aan het cruisen en genieten was. Er was fluitenkruid en ik haalde gratis spullen op van de weggeefhoek. # met veel gedoe een juichcape voor K1 en K2 besteld. ⚜ Had de zegels en dacht dat het wel leuk was voor ze was #onzin #commerciele-ellende #jestinkterin

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR , met pensioen, fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur, musea- drie leuke kinderen en twee geweldige kleinzonen(2013 en 2015)
Dit bericht werd geplaatst in 1000 vragen aan mezelf. Bookmark de permalink .

24 reacties op 1000 vragen aan mezelf #35

 1. Koen zegt:

  De afwisseling van seizoenen. Dat is iets dat het Mozambikaanse klimaat niet zo goed heeft geregeld. Natuurlijk zijn er verschillen tussen eind december en eind juni (vooral het aantal uren daglicht) maar om nu te spreken van 4 seizoenen. Nou nee.

  Geliked door 1 persoon

 2. Karel zegt:

  mogge Liesbeth
  je had weer een mooi druk weekje , met veel leuke dingen te doen , fijn in de tuin bezig
  maar toch tijd om je zelf weer veel te vragen 🙂
  tevreden zijn met je lijf en leden , nieuwe dingen doen , lekker spannend 🙂
  bovenal het leven genieten
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 3. Ria B zegt:

  Hoe hoger de druk .. des te sneller ik ben …en dan schiet ik ook volledig in de stress …

  Geliked door 1 persoon

 4. MelodyK zegt:

  nou met dat water en vuur valt het reuzemee volgens mij 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Hahahahaha, je antwoordt op vraag 341 geweldig!

  Geliked door 1 persoon

 6. Neeltje zegt:

  Goed op weg naar de eerste helft van de 1000 vragen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Rebbeltje zegt:

  Heerlijk relaxen in je tuin ?
  Je eerste vraag 😉
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 8. Vluchten uit een onveilig land … Tja, maar waar naar toe, als je ziet hoe vluchtelingen momenteel worden behandeld wanneer ze proberen onderdak te vinden in de EU …?

  Geliked door 1 persoon

 9. rietepietz zegt:

  342.Nee natuurlijk is niet iĂ©dere relatie te redden, maar vaak wordt er toch we; erg makkelijk gezegd “dat het boek uit is”. Mensen leren nu als kind veel minder rekening met andere houden dan vroeger in de grote gezinnen. In plaats dat ( zoals vroeger meestal) ieder net onder moeders vleugels vandaan komt moeten nu meestal twee al zelfstandig wonende mensen ineens rekening gaan houden met de ander.

  Geliked door 1 persoon

  • staartje zegt:

   Ik heb het zelf meegemaakt. Ik wilde alles redden, maar de ander wilde niets redden. Hij was verliefd en vertrok (ik was drie maanden zwanger van een gewenst kind). Dan houdt het redden op. Het was zwaar, maar ik ben er goed uitgekomen en mijn kinderen ook. . .Makkelijke jaren waren het niet. Ik had een lieve huisarts, die zei: “Liesbeth, ik ga iets geks zeggen, maar jij redt het wel” Die woorden zijn mij altijd tot steun geweest. Mijn ex kwam uit een zorgzame familie met veel aandacht voor elkaar. En zo ken ik veel meer ‘relaties’ die sneuvelden.

   Like

 10. Ferrara zegt:

  Die huisarts kreeg dus gelijk. Mag je trots op zijn.

  Geliked door 1 persoon

 11. omabaard zegt:

  342 zo waar. Ik maak het nu van dichtbij mee bij de zoon, het doet pijn, veel pijn, maar het is de beste oplossing ( denk ik)
  Nooit verwacht dat ik dit zou meemaken…….

  Geliked door 1 persoon

 12. Karel zegt:

  ja in het AWD is het goed toeven , als ook in de Kennemerduinen , ik mag er graag wandelen
  een hele dag aan het strand is niets voor mij , maar met zo’n wandeling is het prima
  jij kent het uit je schooltijd , wij gingen toen meer noordelijker , Schoorl
  Burgerzoo is zeker een fijn park , was blij dat het weer ff kon
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 13. gewoonanneke zegt:

  Uitstellen van dingen, heel herkenbaar….. moet dat ook echt veranderen maar lukt meestal niet.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s