ArtZuid #editie7

ArtZuid is een fijne beeldenroute in Amsterdam Zuid. Leuk is dat het een bewonersinitiatief is. Dit jaar staan er langs een route van vijf km 70 zeer verschillende beelden met het thema Imagine. Ik houd wel van grote opvallende kleurige beelden. Deze uitvergrote courgette zou mooi in mijn tuin passen. ( ik dacht trouwens dat het een pinda was). De maker is Sarah Lucas en het beeld heeft de naam Kevin gekregen. Je mag raden waarom.

Ook het blauwe werk Darwin van Van Lieshout en het gele beeld van Ervinck vind ik aansprekend mooi. Ervinck heeft trouwens ook een vergelijkbaar in het oog springend geel beeld gemaakt voor het plein voor Wildlands in Emmen.ik vind dat hij het plein ‘ballen’ geeft met zijn werk. De omschrijving van het werk in de link vind ik heel duidelijk en treffend.

Ik begon op Amsterdam Zuid. Het is dan leuk om ook even uitgang Mahlerplein te nemen. Daar staan drie beelden van Armando. Ik heb ook even een wandelingetje over de Zuidas gemaakt en een kijkje genomen bij het door Liesbeth van der Pol ontworpen woongebouw. Het gebouw springt eruit, het is prachtig, kleurrijk en energiebewust doordacht. Ook heb ik door de circulaire tuin van een grote Bank gewandeld met een gezellige hond, banken met een frame van oude fietsen en een oplaadpunt voor de telefoon op zonne-energie.

Anders dan gedacht behoren de gele bordjes tot het kunstwerk ‘Signs’. Ik dacht aanvankelijk dat het sloeg op de lichtarmaturen die daar wat scheef stonden. Ik kan daarvan genieten. De roze robots zijn van dezelfde kunstenaar en stellen John en Yoko Ono voor.

Drenthe is dit jaar goed vertegenwoordigd. Er is werk van Bandriga. Vleugels is normaliter op een rotonde te vinden. (Nog nooit gezien). Ik heb nog niet alles van Art Zuid gezien. Ik ga nog eens terug. Dan begin ik bij Bartje bij het Olympisch stadion.

Ik vind Art Zuid een heel leuke afwisselende route. Nu te zien heeft er een aflevering gemaakt. Dit was mijn tweede van de 10 tips in de Volkskrant. Voor mij een dikke 8.

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR , met pensioen, fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur, musea- drie leuke kinderen en twee geweldige kleinzonen(2013 en 2015)
Dit bericht werd geplaatst in Beeldenroutes 2021, Buitenkunst. Bookmark de permalink .

15 reacties op ArtZuid #editie7

 1. Koen zegt:

  Leuk om via jouw blog even mee te kijken. Of ik er voor naar A’dam Zuid reis betwijfel ik op dit moment.

  Geliked door 1 persoon

 2. Karel zegt:

  mogge Liesbeth
  daar zitten leuke dingen tussen , zelf vind ik de groene wand er uitspringen
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 3. Ferrara zegt:

  Wat neem je ons mee op een interessante wandeling. Amsterdam is voor ons goed te bereiken, helaas is wandelen momenteel fysiek wat problematisch.

  Geliked door 1 persoon

 4. Rebbeltje zegt:

  Vind de gele bordjes leuk…ze zeggen wat
  En de groene wand en hond…mooi hoor.
  Zag pas een reportage van allemaal rode bordjes met vreemde teksten in een bos…groetjes

  Geliked door 1 persoon

 5. Herman zegt:

  Altijd geweldig om onder een lekker zonnetje over Art Zuid te dwalen. Om de paar jaar slaat dan de verwondering weer toe. Dit jaar moeten we er nog naar toe, maar dat komt een van de komende weken wel. Mooie foto’s overigens.

  Geliked door 1 persoon

 6. rietepietz zegt:

  Je hebt gelijk hoor, die courgette lijkt veel meer op een pinda, maar dan echt goed getroffen Dat moet de ontwerper dan maar als een dichterlijke vrijheid van jouw kant zien. 😉

  Geliked door 1 persoon

 7. Karel zegt:

  ja die forten zijn een mooi stuk geschiedenis van ons landje
  zo kon met de vijand buiten de deur houden , dacht men tot ’40 😦

  Geliked door 1 persoon

 8. Neeltje zegt:

  Heb ondertussen gelezen wat het beeld Kevin symboliseert. Dat ullen veel mensen niet weten.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s