Dagje over

Ik houd wel van deze decembertijd. Ik vind het fijn. #De lichtjes, de boom in huis, de kaarsjes, het kerstdiner, de appelflappen, de tradities, de Drentse top 1000, Serious Request, de sportverkiezing, de jaaroverzichten…………………………….# Ook nu ik met pensioen ben, veeg ik mijn agenda leeg en houd ik vakantie. Ik mag uitslapen enzo. Alleen 31 december had ik een ‘verplichting’ staan: dienst in Wildlands. Daar had ik me op verheugd. Maar ja, iets met een virus. Ik ben toen maar flappen gaan bakken. Als de gewone tijd eraan komt, moet ik weer even schakelen. Saai, gewoon… Maar ik raak ook met de dagen in de war. Ik dacht zaterdag dat het morgen al maandag was…. Maar dat was pas overmorgen! Ik heb een dag over! En nee: “ ik ga niet naar het strand”. Ik moet nog even bedenken wat ik wel ga doen…. vandaag. Ik ga in ieder geval zondag niet de kerstzooi opruimen… mijn boom valt helemaal nog niet uit. Die mag nog even blijven staan. Maar na de zesde ben ik hem wel zat.

Stukje Het Zoutpad gelezen; op bezoek geweest in Hgvn en Mi Vida gekeken , een prachtige film met Loes Luca

Wat ga jij vandaag, zondag, doen?

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR , met pensioen, fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur, musea- drie leuke kinderen en twee geweldige kleinzonen(2013 en 2015)
Dit bericht werd geplaatst in cool, Lol, Opmerkelijk. Bookmark de permalink .

26 reacties op Dagje over

 1. Karel zegt:

  dus je vermaakt je wel deze dagen en fijn al die vrije tijd van pensioen , jij niet naar het strand , nu ik ook niet
  wat ik wel a doen , ik wat oefeningen doen en proberen ietsje langer te wandelen op de loopband
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

  • staartje zegt:

   Het is grijs en grauw buiten. Ik denk ook niet dat ik lang naar buiten ga. Ik doe altijd wel iets met bewegen. Goed idee van jou die loopband! Ik heb een mooi boek en nog wat films op de rol. Misschien als het droog is eind van de middag dat ik in Assen even de lichtjeswandeling ga lopen. Die mooie kerstbal hoort daarbij en er zijn nog wat mooie lichtinstallaties die ik niet gezien heb. Fijne zondag, Karel!

   Geliked door 1 persoon

   • Karel zegt:

    zelfde weer hier , jagende wolken en buien voorspelt
    ik beweeg thuis ook altijd , is alles wat anders nu , maar de therapeuten vinden het goed dat je ook wat doet als zij er niet zijn , waarschuwen alleen voor overdrijven , doe ik niet aan
    jij vermaakt je wel , ik hoop dat het weer de wandeling door laat gaan
    fijne zondag groet

    Geliked door 1 persoon

 2. Ria B zegt:

  ik zei gister tegen mn zoon …werk ze morgen ..ja zegt ie ik ben morgen de enige die moet werken want de rest heeft vakantie ..
  Ik zei tegen een vriendin ..sterkte morgen op je nieuwe afdeling…
  Jaaaaaa dank je zei ze maar dat is maandag ..overmorgen dus ..
  Ik heb echt de agenda erbij gepakt om te kijken of het klopte …..het klopte ..
  Dus Liesbeth ….het klopt !!
  En toch toen ik mn mail opende en jouw mail zag .. huhh ..geen lijstje vandaag !!
  Om te beginnen heb ik gewoon uitgeslapen vandaag … en ik denk dat ik mn omslagdoek af ga haken ,,,
  Fijne dag Liesbeth

  Geliked door 1 persoon

 3. Herman zegt:

  Gek, ik had precies hetzelfde. Ik dacht gisteren ook dat het vandaag maandag zou zijn. Nu nog het normale ritme terugvinden.

  Geliked door 1 persoon

 4. Rob Alberts zegt:

  Als het weer iets bijtrekt dan ga ik vandaag rondom het complex met seniorenwoningen het zwerfvuil opruimen.

  Bij regen blijf ik blogposts lezen.

  Een rustig dagje dus voor mij.

  PS: het verdwijnen van het besef van de dagen treedt ook bij mij op.

  Stille groet,

  Geliked door 1 persoon

  • staartje zegt:

   Zwerfvuil opruimen. Een goed idee. Hier zwerft niets. In schiedam wel daar ruim ik weleens op. Ik blijf het bezopen vinden dat de ene helft de rotzooi van de andere helft moet opruimen, maar het helpt absoluut. Ik schijn een beetje naïef te zijn. Ik snap niet dat je hetin je hoofd haalt om je troep op straat te gooien. Geen ouder zou toch zeggen: “ Gooi maar op straat joh!” Helaas is de werkelijkheid anders! De bewoners in de seniorenwoningen zullen je dankbaar zijn. Fijne zondag

   Geliked door 1 persoon

 5. Ferrara zegt:

  Terwijl ik dit lees zit ik in duster nog wat na te dampen van de Infrarood sauna, laat op gang dus en gezien het weer komen we vandaag niet ver. Lekker met een boek en ja ik moet nog met Frida en Henk op hun onbewoonde eiland aan de slag.

  Geliked door 2 people

 6. Rebbeltje zegt:

  Voor mij was het gister zondag en vandaag alweer…je zou ervan in de war raken
  Vandaag houden we rustdag en morgen met frisse moed weer aan de slag.
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 7. Matroos Beek zegt:

  Net als jou ben ik deze dagen gedesoriënteerd in de tijd. Ik dacht dat het maandag was en poetste de slaapkamers… en dat op zondag… Voorlopig geniet ik nog van een weekje vakantie. Straks nog een wandeling en daarna ga ik koken. Verder zal ik nog een film kijken, een kruiswoordraadsel invullen, een stukje schrijven, een beetje lezen… van alles wat. Eigenlijk heb ik constant tijd tekort, dus laat dat pensioen maar komen. Nog 2 jaar te gaan. Niet dat ik aftel hoor, want ik geniet nog van mijn werk, maar het ‘moeten’ is mij er teveel aan. Die wekker, de vergaderingen… daar heb ik geen zin meer in.

  Geliked door 1 persoon

  • staartje zegt:

   Herkenbaar. Ik ben iets eerder gegaan dan mijn 67. Ik had een geweldige baan, maar ik geniet van deze fase. Twee jaar zijn zo om. Nog genieten van de twee jaar werken en dan een andere fase in. Ik heb vandaag een heerlijke film gekeken: ‘Mi Vida’.

   Geliked door 1 persoon

   • Matroos Beek zegt:

    Ik kijk er eigenlijk ook al naar uit, maar ook niet teveel. Leven in het nu hé. Iets meer vrije tijd zou welkom zijn op de momenten dat ik daar behoefte aan heb of zin in heb. Geniet verder!

    Geliked door 1 persoon

   • staartje zegt:

    Ik was het eigenlijk helemaal niet van plan, had nooit over eerder stoppen nagedacht, zelfs niet op die mooie site van ABP gekeken. Toen ging het rommelen op mijn werk, kreeg ik een nieuwe manager, moest ik weer zaken gaan ‘uitrollen’ die ik al uitgerold had, werden taken toegevoegd…… enzovoortenzovoort. Binnen week had ik besloten dat ik ging 😂. De manager vroeg of ik niet nog een week wilde nadenken. Dat heb ik gedaan, maar mijn besluit stond vast.
    Misschien wat minder dingen doen? Ik herken wel dat er heel veel te doen is. Ik zei nooit nee en delegeerde niet. Dat doe ik nu wel en dat is heel fijn 😻. Veel plezier in het nu, in het nieuwe jaar. 🍀🙃🍀

    Geliked door 1 persoon

 8. MelodyK zegt:

  Zuurkool eten….

  Geliked door 1 persoon

 9. Neeltje zegt:

  Wel de kerstspullen opgeruimd en frietjes gegeten. Lenneke is er nog en dan hebben we frietjes op zondag. Verder weinig gedaan. O ja, een wasje weggewerkt, al wist ik echt wel dat het zondag is.

  Geliked door 1 persoon

 10. rietepietz zegt:

  Eh even denken wat was “vandaag”toen je dit schreef, o ja, die overgebleven zondag. Voor mij gisteren dus. Toen heb ik wél de kerstzooi naar zolder gebracht, dat was er nou net een mooie dag voor. Vandaag dus de kamer verder in oude staat gebracht met stofdoek en stofzuiger.
  Ik mis de laatste jaren wél enorm de feestelijke kerstsfeer buiten met gezellige winkels en muziek en ik vrees dat die niet meer terug komt in volgende jaren.

  Geliked door 1 persoon

 11. gewoonanneke zegt:

  Ik had het ook met de dagen hoor dacht nieuwjaarsdag dat het zondag was…… nu weer maar in het ritme komen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s