Het leven speelt met mij -David Grossman

Gister ging ik nog even naar de bieb om een boek in te leveren. Uit had ik het nog niet, maar de termijn zat er op. Het was door een ander gereserveerd. Het leest dan niet lekker om het boek te houden. Een indringend boek in een prachtige stijl : Het leven speelt met mij.

Cadeautje om dan even de mooie bibliotheek in mijn dorp binnen te lopen, gevestigd in een oude boerderij. Prachtig sfeervol van binnen en van buiten. De bibliotheek in Schiedam waar ik regelmatig boeken leen met mijn kleinzoons mag er ook zijn. Die is gevestigd in de korenbeurs, een historisch gebouw. Ik ben een frequent bieb-bezoeker zowel voor het lenen van boeken als voor het bijwonen van lezingen. En jij? Heb jij een mooie bieb?

Het leven speelt met mij is gebaseerd op de geschiedenis van Eva Panic. Het is een meeslepend boek over trauma’s, verlatenheid, keuzes en de gevolgen daarvan. Ik werd direct het verhaal ingezogen. Ik heb het weer gereserveerd. Binnenkort lees ik het uit. Over Grossman.

Voor nu heb ik Selma van Carolijn Visser meegenomen. Het boek, bekroond met de Libris Geschiedenisprijs stond allang op mijn ‘wil ik lezen lijstje’. Ook dit boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal: de geschiedenis van Selma Vos. Carolijn Visser neemt me in haar stijl direct mee naar China. Ik ken China niet, maar zie het voor me door de beschrijvingen van Carolijn Visser.

Ik houd van dit soort boeken waar een stukje geschiedenis inzit.

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR , met pensioen, fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur, musea- drie leuke kinderen en twee geweldige kleinzonen(2013 en 2015)
Dit bericht werd geplaatst in Liesbeth leest, liesbeth waardeert, Literatuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op Het leven speelt met mij -David Grossman

 1. Koen zegt:

  De BIEB van Leeuwarden is prachtig. Ik kom er te weinig maar luisterboeken kan ik via de BIEB en internet wel aanschaffen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Karel zegt:

  lang geleden dat ik in een biep was
  die hier in Hilversum zit\zat in een monumentale villa
  veel lees plezier

  Geliked door 1 persoon

 3. rietepietz zegt:

  De bieb die hier vroeger vrijwel om de hoek zat was in een oude school, niet overdreven gezellig maar ik kwam er toch wel regelmatig. Maar deze vestiging is wegbezuinigd en kan ik niet meer “even naar de bieb wandelen”, bovendien kon je ineens niet meer cash betalen dus ik ben afgehaakt.

  Geliked door 1 persoon

 4. gewoonanneke zegt:

  Wij hebben wel een gezellig bieb waar ook allerlei dingen georganiseerd worden zoals taalmaatjes, internet café. Iedereen kan er komen. Ben jaren geleden toen ik zelden meer een boek ging halen gestopt met mijn abonnement. Maar kom er nog regelmatig voor andere dingen of zomaar wat te gaan zitten lezen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ferrara zegt:

  Hier is de bieb efficiënt ingericht. Ik kom er regelmatig. Zowel voor mezelf en als vrijwilliger voor de dienst Boek aan huis.

  Geliked door 1 persoon

 6. Neeltje zegt:

  De bieb in de Spoorzone van Tilburg is werkelijk een lust voor het oog. Een ontmoetingsplaats voor velen, of je nu voor een boek komt of gewoon om er te zijn.

  Geliked door 1 persoon

 7. Stien den Braber zegt:

  Ook Amersfoort heeft een mooie grote bieb. Ik kom er regelmatig voor het lenen van boeken. Maar ook voor het boek-vn-de-maand-gesprek, waar een boekhandelaar, een lezer en een schrijver kort een boek aanprijzen. Levert soms verrassende tips op.

  Geliked door 1 persoon

 8. omabaard zegt:

  Bij ons betekent de bib niet veel qua architectuur. Gelukkig de boeken wel. 😉. Ik ben een bibfan.
  Ik hou van bibs in alle maten en gewichten. De bib in Gent is schitterend.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s