Tuin enzo

Met het voorjaar in zicht, komt er ook weer werk aan de tuin. Sinds ik mijn tuin voor en achter opnieuw heb (laten) aanleggen, valt het werk mee. Een randje afsteken, border opschonen, het terras schoon boenen, tafel in de was zetten en het gras maaien. Het meeste werk is het gras uit de borders halen. Met twee uurtjes per week houdt dat ook op.

Plannen zijn er nog wel. Ik wil graag fleurige eenjarige zaaien en dat ga ik in een grote bak doen. Ik ga zonnebloemen zaaien en dahlia’s in de grond stoppen. Veertig jaar geleden, toen ik hier kwam wonen stonden er ook al dahlia’s in de tuin. Maar ik wist toen nog niets van tuinieren en ook niet van dahlia’s.

In een tuin zag ik een hoek met blauwe planten. Dat lijkt me ook wel wat en daar heb ik wel een plekje voor. Het moeten dan wel echt blauwe planten zijn, geen violet of paarse. Ik begin maar met de blauwe druifjes die nog in een bakje staan te planten. ook staat de topinamboer staat nog op mijn lijstje. Een metershoge helianthussoort die lekkere knollen geeft. Stien schreef er wel eens over en veertig jaar geleden had ik ze ook in mijn tuin. Toen wist ik van toeten nog blazen en was er nog geen internet om van alles op te zoeken. Ik moet de knollen nog op de kop tikken. Er staan veel planten in mijn tuin. Dat geeft ook de mogelijkheid om een plant in een pot te zetten. Voorjaarsbloeiers kopen hoeft niet meer. Er bloeit genoeg.

Ik heb ook luizenbollen. Niet dat ik luizen heb, maar de bollen van pottenbakkerij de vuurplaats staan zo leuk. Ik heb twee blauwe en breid dat langzaam uit.

In mijn pakket zat halloumi. Een lekkere Cypriotische kaassoort. Ik bakte het en verwerkte het in groentenpannenkoekjes. Voor herhaling vatbaar.

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR , met pensioen, fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur, musea- drie leuke kinderen en twee geweldige kleinzonen(2013 en 2015)
Dit bericht werd geplaatst in Tuin. Bookmark de permalink .

11 reacties op Tuin enzo

 1. Karel zegt:

  ja de tijd van genieten in de tuin komt aan
  je hebt mooie plannen , en met de kennis die je hebt opgedaan
  zie ik de tuin straks schitterend in bloei staan

  Geliked door 1 persoon

 2. Ria B zegt:

  Wij hebben de voor en achtertuin ook aan laten leggen … helaas …. ik heb toch wel het een en ander aangezien voor onkruid en dat verwijderd 😂😂😂
  Maar al doende leert men …
  Weet je wat een leuke plant is … een die je kan zaaien …een Cosmea !!
  Dat is echt een feest om die in je tuin te hebben … ik ga ze dan ook weer zaaien dit jaar !!
  Een goed vulling maar ook dus een snijplant !!

  Geliked door 1 persoon

 3. Rob Alberts zegt:

  Mijn advies: heel veel zonnebloemen.

  Zonnige groet,

  Geliked door 1 persoon

 4. Rebbeltje zegt:

  Ha ik heb ook nog halloumi en wilde die grillen en in salade gebruiken 🙂
  Zal hoe dan ook wel smaken want ben dol op alle kaas 🙂
  Fijn weekend

  Geliked door 1 persoon

 5. rietepietz zegt:

  Vandaag véél te koud om de tuin in te duiken ( gelukkig) , ik moet eigenlijk ook nog wel het één en ander doen, maar ja, te koud hé nu! Hier komen de blauwe druifjes nog net boven de sneeuw uit.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ferrara zegt:

  De Amerikaanse sering is mooi blauw, althans dat vind ik. Als ik me jouw tuin voorstel vanuit je verhalen en foto’s, zou die best passen.
  Ik heb gisteren de bakken met viooltjes in de schuur gezet, ik wilde ze de kou en sneeuw niet aandoen. Ik geloof dat ze het wel prettig vonden. 😉

  Geliked door 1 persoon

 7. hanscke zegt:

  Ik heb de tuin ook klaar, rozen gesnoeid, al het uitgebloeide spul wat tot riet is verworden verwijderd, onkruid verwijderd, speenkruid uitgespit etc. Heel veel werk, maar nu is het weer een kwestie van bijhouden, ongeveer 4 à 5 uur in de 2 of 3 weken. Het gras doet mijn gemaal, daar hoef ik gelukkig niet naar om te kijken. Dahlia’s hoef ik hier niet te poten, daar smullen de slakken van. Ik stop ze daarom maar in een terraspot.

  Geliked door 1 persoon

  • staartje zegt:

   Ja heerlijk he? Speenkruid laat ik lekker zitten. Ik geniet van het geel in het voorjaar. Het uitgebloeide spul laat ik nog maar even zitten tot het echt niet meer gast vriezen. Dahlia’s in een pot. Leuk idee

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s