1000 vragen aan mezelf #91

901. Naar wat voor soort restaurant ga je het liefst? Iets nieuws, iets out of the box. Waar je gezellig zit. Niet idioot duur. Maar wel vegetarisch. Iets waar je liefde in proeft. ‘ Záálig ‘ in Schiedam bijvoorbeeld of La Machera in Assen.

902. Wat is het grote voordeel van single zijn? Dat je niet hoeft te overleggen . Geen discussies over lampjes die uit moeten, slingerende kleren en over tandenborstels. ( en ja je wordt er wel een beetje egocentrisch van)

903. Wat is het grote voordeel van in een relatie zijn? Samen plannen maken, samen activiteiten ondernemen. Ik zei weleens dat ik me een man wenste die in de kast hing en die ik eruit kon vissen om naar het theater te gaan, samen uit eten te gaan of een reisje te maken. Enkel de lusten dus 🤣🤣😉

904. Vind je jezelf mooi? Nou nee, mijn oorbellen wel. 🥳

905. Welke emotie beleef je minstens een keer per dag? Blij zijn, genieten

906. Wanneer heb je voor het laatst champagne gedronken? Heb ik dat weleens gedronken? Met kerst, denk ik.

907. Ben je een zondagskind? In de figuurlijk betekenis ja en nee. Ik heb niet altijd mazzel, maar regelmatig wel. Even googelen leert me dat ik op een dinsdag geboren ben en 24.947 dagen oud ben, ofwel 598.733 uren, of 35.924.000 minuten, of 2.155.440.049 seconden.

908. Hoe zou het schilderij over jouw leven eruitzien? Als een regenboog. 🌈

909. Aan welk kledingstuk van vroeger koester je goede herinneringen? Gesmockte jurkjes. Maakte mijn moeder zelf. Ik heb van die herkenbare foto’s uit die tijd. Meisjes met een knotje bovenop het hoofd en een smockjurk..

910. Wat zou er in een contactadvertentie over jou staan? Ik weet niet of ik dat wil delen, maar jullie weten al zoveel van mij. Dus hoppa: Iets zoals in mijn bio: vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR – docent Nederlands/taalhuiscoordinator- met pensioen; – fan van lezen, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur- Pffft, ik heb jaren geleden gedatet, maar wat was dat een gedoe. Ik heb veel koffie in Drenthe gedronken, veel cafés gezien en ben goed in afpoeieren geworden. De mannen waren vaak totaal anders dan het beeld wat ze opriepen in de advertentie. Ik haak voorlopig af. 😘 😆Het is goed zo….

Ik kwam ook nog een Boekentik-tag tegen. Je vindt hem hieronder. Als je hem ook wilt invullen, kan dat via de link bij Triltaal hierboven. Daar vind je het complete lijstje. Ik vond het wel een leuke. Eentje die je niet zomaar invult. Ik ben dol op lijstjes. Ik heb zelfs een lijstjespagina. 😇

1Hoeveel boeken wil je dit jaar lezen? Heb je daar een planning uitdaging voor? Ik lees als mijn hoofd leeg is en daar de rust voor heb. Ik lees altijd minder dan ik zou willen. Ik lees er in ieder geval vier per jaar via de Drentse literatuurclubs. Dit jaar: Onder buren, Aleksendra, De kapperszoon en Het eiland van de verdwenen bomen. Ik zet boeken die ik lezen wil op een lijstje bij Hebban. Als ik dan ruimte voor een boek heb, kies ik er eentje. Ook ‘Het huis met de judasboom’ staat op mijn ‘Wil ik lezen lijstje’.

2.Welk boek zou je graag weer voor het eerst lezen? De boeken Kinderen van moeder aarde van Thea Beckman

3.Welk boek vind jij super maar veel anderen niet? Dat weet ik niet zo. Ik raad meestal een boek aan dat ik mooi vind en waarvan ik denk dat die ook bij de ander past. Dat klopt meestal.
4.Kan je leven zonder bibliotheek? Dat kan natuurlijk wel, maar ik heb de bieb herontdekt. Ik leen er de boeken die ik lezen wil of zet ze op mijn e-reader. Ook luister ik wel boeken via de bieb-app. Met de kleinzoons leen ik ook boeken in de bieb. Als ik of de kleinzoons boeken willen herlezen, kopen we die. Ook organiseren de bibliotheken veel leuke activiteiten. Dus: ik kan niet leven zonder de bieb.

5.Welke boekverfilming is beter dan het boek? De Passievrucht van Glastra van Loon

6.Wat is het gekste wat je ooit in een boek bent tegengekomen? Misschien enkele scenes aan het eind van Publieke Werken van Rosenboom.

7.Welk boek (of boeken) wilde je heel graag hebben maar staat alsnog ongelezen in je kast? Ararat van Westerman. Maar ik heb hem n.a.v. De tentoonstelling in het Drents Museum weer uitgehaald.

8.Dit boek of deze boeken hadden geen vervolg moeten krijgen? De stam van de holenbeer van Jean Auel. Elk nieuw deel werd een beetje minder.

9.Favo boekwinkel en waarom? Waanders in de Broeren in Zwolle. Prachtige boekwinkel in oude kerk. Post Scriptum in Schiedam om hun adviezen. Eigenlijk struin ik graag in elke boekwinkel.
10.Je hebt nog 100 ongelezen boeken in de kast staan, hoe bepaal je welke je gaat lezen? Op de inhoud, de achterflap en waar ik zin in heb. Ook lees ik weleens wat recensies vooraf.

11.Welk boek van je boekenlijst voor school herinner je? Wuthering heights van Brontë. Ik las het voor mijn Engelse lijst. Leuk dingetje: wij hadden nog echt mondeling. Dat was achteraf wel erg leuk. Ik had het boek in het Nederlands gelezen en de dunnere schooluitgave in het Engels. De examinator vroeg of ik het dikke boek had gelezen. Ik loog niet toen ik ‘ja’ zei. Ik kreeg een goed cijfer voor Engels. 😁

13.Wat doet je afknappen op een boek? Vreselijk veel metaforen, te lange zinnen. Somber wereldbeeld.
14.Is er een boek dat je leven veranderd heeft? Veel boeken wel. Een boek wat ik goed vind, blijft een tijdje hangen.
15.Leen je je boeken uit en zo niet hoe vertel je dat? Jawel hoor. Ik zet mijn naam erin en klaar is kees.
16. Wat is het meest opvallende boek/titel in je boekenkast of in je bezit? Liefde in Kennemerland van Van Zeggelen. Een echt oud boek met aantekeningen van de kamenierster.

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR , met pensioen, fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur, musea- drie leuke kinderen en twee geweldige kleinzonen(2013 en 2015)
Dit bericht werd geplaatst in 1000 vragen aan mezelf. Bookmark de permalink .

12 reacties op 1000 vragen aan mezelf #91

 1. Karel zegt:

  mogge Liesbeth
  ik pik er eentje uit 905 , geweldig is dat
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

  • staartje zegt:

   Er is zoveel te genieten. Gisteren was dat een waterlelie in mijn tuin. Soms is het allemaal niet leuk, maar het houdt me op de been om te bedenken dat er wel weer iets leuks langskomt. Aan jouw foto’s te zien, kun jij ook wel een potje genieten. 😃🍀

   Geliked door 1 persoon

   • Karel zegt:

    nee het is niet altijd alleen maar genieten , maar wat je zegt er is veel om van te genieten
    ik deed dat ook altijd al en sinds ik weer op de been ben nog meer , maar blijf voorzichtig
    reactie was dus niet weg hihi

    Geliked door 1 persoon

 2. Karel zegt:

  hé reactie weg ?

  Like

 3. Ria B zegt:

  Het blij zijn en genieten komt weer aarzelend om de hoek kijken .. 😉
  Het komt langzaam weer in de plaats van het op de been willen blijven ..
  Voor mij dus ook 905 !

  Geliked door 1 persoon

 4. MelodyK zegt:

  Noemt ze iets uit de stad waarin ik woon, ik ken het niet eens 😉

  Je bent alleszins een blikvanger.. óók zonder oorbellen!!

  Geliked door 1 persoon

 5. rietepietz zegt:

  Hoewel ik nog niet echt de voordelen van het single zijn heb ontdekt komt er zeker géén contact advertentie of iets van dien aard. Maar dat heeft waarschijnlijk álles te maken met leeftijd en een voormalig lang huwelijksleven. Ik koester veel mooie herinneringen aan kledingstukken uit de 60 en 70.

  Geliked door 1 persoon

 6. Mrs. T. zegt:

  Oh, een man zo uit de kast kunnen trekken lijkt me heerlijk! 😉

  Geliked door 1 persoon

 7. Koen zegt:

  Mijn boekentic-tag maak ik binnenkort ook. Jouw antwoord op vraag 8 is waarschijnlijk ook mijn antwoord op die vraag.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s