1000 vragen aan mezelf #95

941. Wat is je favoriete Youtube filmpje? Deze over samenwerken, humorvol verbeeld door dieren.

942.Wat doe je als je verdrietig bent? En verdriet hoort bij het leven. Ik ga kijken of ik er iets kan veranderen of het accepteer. Ik ga wandelen, met de poes knuffelen of in de tuin werken.

943. Wat is het belangrijkste wat je van je ouders leerde? ‘Niet klagen maar dragen en zoeken naar kracht.’. (mijn moeder zei: bidden, maar ik voel me prettiger bij zoeken). ‘Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook de ander niet.’ (Bijbelse spreuk, maar is ook de gulden regel o.a. in het confucianisme, taoisme, hindoeisme, boeddhisme en het jodendom).

944.Onderhandel je vaak met jezelf? ‘Ja, geen ontwijkend gedrag vandaag. ‘Eerst even die en die klus en dan mag je lezen/ in de zon liggen/ enzovoort

945. Waarin zijn mannen beter dan vrouwen? Is dat zo? Is dat niet een kwestie van opvoeding en cultuur? Mannen hebben wel meer kracht. In ieder geval meer dan ik. Iets boven mijn hoofd tillen lukt mij niet. Mannen en vrouwen vullen elkaar aan.

946.Waarin zijn vrouwen beter dan mannen? Zie boven, een beetje standaardvraag. Kwestie van taken verdelen. Ik kon lampen ophangen, een band plakken, maar ik doe het te weinig. Dan is het makkelijker de fiets even weg te brengen.

947. Op een schaal van één tot tien; Hoe gezond eet je? Acht. Veel vers, weinig suiker zout en koolhydraten. Af en toe vlieg ik even uit de band en geniet van iets lekkers ( bonbons, chips, wijntje). Ik ben gevoelig voor diabetes 2. Dat zit in de familie. Met een verstandig eetpatroon kan ik al 5 jaar medicatie voorkomen. Twee stukken fruit is voor mensen met diabetes2 teveel. Ik probeer fruit nu door groenten te vervangen. Blauwe bessen mogen gelukkig wel. Wel grappig: ik vertelde het laatst aan iemand ( notabene met een medische achtergrond. ) Zij reageerde: “maar jij hebt toch een goed gewicht. Dat hebben toch alleen mensen met veel overgewicht? “. Zo zie je maar hoe snel een oordeel wordt geveld.

948.Waar heb je onlangs je excuses voor aangeboden? Voor een uitgeflapte, ongenuanceerde opmerking.

949. Wat is je bijnaam? Geen idee. Oja, heks, omdat mijn neus…..bij verkleedpartijtjes mocht ik ook altijd heks zijn 🧙‍♀️

950.Ga je af op je gevoel of ratio? Gevoel in combi met ratio.

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR , met pensioen, fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur, musea- drie leuke kinderen en twee geweldige kleinzonen(2013 en 2015)
Dit bericht werd geplaatst in 1000 vragen aan mezelf, liesbeth waardeert. Bookmark de permalink .

20 reacties op 1000 vragen aan mezelf #95

 1. Karel zegt:

  mogge Liesbeth
  dat is zeker een leuk filmpje hihihi
  ik onderhandel niet met mezelf , de klusjes blijven dan wel eens liggen 🙂
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 2. Matroos Beek zegt:

  947. Herkenbaar die opmerking.
  Ik eet ongeveer zoals jij. Mijn cholesterol is te hoog, ouderdomssuiker zit erg in de familie en overgewicht zou ik krijgen als ik op niks let. En dan krijg je de opmerking dat je lijn goed is dat ze niet begrijpen waarom je zo op je voeding let.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hahahaha, echt een leuk filmpje hoor!

  Geliked door 1 persoon

 4. MelodyK zegt:

  gaaf filmpje inderdaad…. en ja die 8 😉

  en heks? beetje madam MikMak dan, een heel lieve met heeeeeeeeeeel mooie oorbellen

  Geliked door 1 persoon

 5. Mrs. T. zegt:

  Ja, leuk filmpje. Je antwoorden weer met plezier gelezen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Rebbeltje zegt:

  September 2019 kreeg ik de schrik te pakken…en idd de stempel diabetis 2
  Ben net als jij op gaan letten met eten en heb in 3 maanden tijd weer een normale waarde en 16 kg kwijt na ruim 1 jaar. En weet je we eten zoveel gezonder en lekkerder nu 🙂 maja je blijft 5 jaar de naam behouden haha…dus heb nog ff te gaan

  Geliked door 1 persoon

  • staartje zegt:

   Ik voel wel wat goed voor mijn lijf is en wat niet. Het blijft opletten. Ik ben nooit meer dan een paar kilo te zwaar geweest. Dat is gewoon mijn gestel. Net een flinke hoeveelheid chili met 🍠 zoete aardappel gemaakt. Heel lekker. Ik voel me bij dat soort eten prima. Had voor het eerst haver crème fraiche. Smaakte er prima bij. Ik moet wel op mijn eten blijven letten. Anders is de waarde niet goed

   Geliked door 1 persoon

 7. Anuscka zegt:

  Leuke antwoorden weer! Helemaal eens met ‘wat gij niet wilt dat u geschiedt…’ En qua eten zitten wij aardig bij elkaar in de buurt denk ik zo goed als geen suiker en zout (af en toe een koekje bij de koffie), en verder vegan. Veel fruit, groenten, noten, zaden en peulvruchten dus. En zo hoop ik klachten te kunnen voorkomen…

  Geliked door 1 persoon

 8. Dat is inderdaad een leuk en eerzaam filmpje.

  Geliked door 1 persoon

 9. rietepietz zegt:

  945 en 946 zou ik zelf ingevuld kunnen hebben want zo is het natuurlijk.

  Geliked door 1 persoon

 10. gewoonanneke zegt:

  943 en 944 helemaal herkenbaar zo. Hard werken heeft mij vaak geholpen mijn verdriet te verwerken. En afspraken met me zelf zo herkenbaar. Nog een wordfeut woordje leggen en dan dit of dat gaan doen. ….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s