1000 vragen aan mezelf #97

961. Wat is je favoriete tv-koppel? De Van Rossems. Dat waren er drie. Of ik de broers als duo ga waarderen, weet ik nog niet. In hun tv-programma gaven ze leuke tips. Bovendien was het een mix van humor, gemopper en onaangepaste oudjes.

962. Heb je ooit in een kasteel geslapen? Ja, dat hotel ging er voor door. Dat viel tegen. Weinig kasteligs aan. Dus eigenlijk nee.

963. Waarvoor schaam je je? Mijn gecommandeer (vroeger)

964. Verstuur je verjaardagskaarten? Aan mensen die dat waarderen. Ik heb wel mooie (kunst)kaartjes in huis.

965.Aan welke ongeschreven regel houd je je altijd?

966. Wanneer heb je voor het laatst een wandeltocht gemaakt? Een echte tocht. Dat is toch wel meer dan een jaar geleden. Stationsommetje bij Dordrecht.

967. Kun je meer tijd vrijmaken voor dingen waar je blij van wordt? Dat doe ik wel. Tuinieren, musea bezoeken, tijd met (klein)kinderen. Kunst geeft me energie. Ik wil vaak teveel op 1 dag of in 1 uur. Daar word ik nu niet meer heet of koud van. Dan maar niet. Vroeger werd ik daar gestresst van.

968. Welke klassiekers heb je gelezen? Beatrijs, Karel en de elegast, Max Havelaar, Mariken van Nimwegen, Eline Vere, De klop op de deur, Het achterhuis, De stille kracht, Oeroeg, De tweeling en veel wel van deze lijst

969. Om wie zou je naar de reünie van je lagere school gaan? Om iemand die ik lang niet gezien heb en met wie ik veel deelde. Maar vooral om het geheel.

970. Fantaseer je wel is over beroemd zijn? Nee joh, dat is een ramp. Lijkt me niet leuk.

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR , met pensioen, fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur, musea- drie leuke kinderen en twee geweldige kleinzonen(2013 en 2015)
Dit bericht werd geplaatst in 1000 vragen aan mezelf. Bookmark de permalink .

14 reacties op 1000 vragen aan mezelf #97

 1. Matroos Beek zegt:

  969 kan leuk zijn maar ook tegenvallen. Ik ging naar zo’n reünie, het viel dik tegen. We waren vreemden voor elkaar geworden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Karel zegt:

  mogge Liesbeth
  ik had een reünie van de klas van ’62 lagere school , vond het een geslaagde dag
  en zelfs een ik noem het maar een reünie van ons dorp , waar ooit 2 een FB site van hadden opgezet , was een prachtige ervaring
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

 3. Ria B zegt:

  Elk jaar ga ik met de meiden uit de zesde klas een dagje uit ..
  En heel gek , bij de eerste keer pakte we de draad op alsof we elkaar gister nog gezien en gesproken hadden .. zat gewoon 50 jaar tussen 😉

  Geliked door 1 persoon

  • staartje zegt:

   Ja leuk is dat! Wij hebben het ook eens gedaan. Toch waren er ook wel verschillen. Wij zaten op een christelijke school. Een enkeling was recht in de leer en meende de anderen te moeten bekeren. Dat laat ik dan maar van me afglijden… verder was het leuk. We zaten lekker in IJmuiden op het strand 🏖 met een schoolvriendin die nu in Spanje woont, heb ik nog altijd contact en we giebelen gewoon verder!

   Like

 4. gewoonanneke zegt:

  Wij hadden een reünie van de lagere school en dat was zo ontzettend leuk bij een van de leerlingen op haar boerderij. Werden plannen gemaakt om nog een keer laatst maar ik heb nee gezegd, zijn er inmiddels zoveel al overleden waarvan ik weet dan wordt het een soort afvalrace. Maar die keer was enorm leuk om te zien hoe mensen waren geworden en terecht zijn gekomen.

  Geliked door 1 persoon

 5. MelodyK zegt:

  Nátúúrlijk ken ik de Van Rossems! Heerlijk programma… ook ik ben heel benieuwd hoe het de broers zal vergaan zonder ‘uitlokkende’ zus aan hun zijde…

  En nu ik jouw lijstje zo zie.. realiseer ik me dat ik dus wel enige klassiekers heb gelezen 😉

  Like

 6. rietepietz zegt:

  Goh, ik bén al beroemd, oke toch een ” soort van” in logland , 😉 De spreuk gaat toch niet helemaal op omdat we niet allemaal hetzelfde zijn en dus vaak net andere dingen willen ( doe je mij een reisje cadeau omdat je zélf reizen zo leuk vind terwijl ik het verschrikkelijk vind) . Maar het gaat misschien wel meer om de grote lijnen van hoe je met elkaar om gaat.

  Geliked door 1 persoon

  • staartje zegt:

   Ja voor mij gaat het om het laatste.
   Je verdiepen in de ander. In het geval van jouw reisje jou juist iets geven waarvan de ander weet dat jij daar blij mee bent ook al vindt de gever dat cadeau niet leuk. Maar de gever wordt ook niet blij van iets wat hij krijgt en zelf niet kiest. Dat geeft een ongemakkelijk gevoel.

   Like

 7. Anuscka zegt:

  Je torpedeert me even terug naar mijn middelbareschooltijd, met die klassiekers! Van die lijst heb ik ook veel gelezen… MOETEN lezen, voor Nederlands. Het verboden rijk van Slauerhoff zou ik graag weer eens willen lezen… dat verhaal fascineerde me toen enorm.

  Geliked door 1 persoon

 8. Neeltje zegt:

  Nog maar 30 vragen! Ik ben de rest even misgelopen, maar ben weer bij! Succes met de laatste vragen. Erg leuk!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s