Paradys-Oranjewoud

Ik had niet gedacht dat ik de film van Erik van Lieshout over het (niet)plaatsen van een bloemenmozaïek het hoogtepunt van ‘Paradys’ zou vinden. Het begint al met het bordje met het verzoek om het hek te sluiten.Bij het hek zelf staat een bordje, dat het niet meer nodig is (foto). Ik verdenk Van Lieshout ervan dat hij de bordjesmaker is en dat er nooit kippen zijn geweest. 😁 Het is een heerlijke originele, creatieve, humoristische film, die het maakproces laat zien van Bloemenwapen en de geschiedenis van het gebied.

De VK zegt hierover: ‘Is het wel zo paradijselijk in het ‘idyllische Oranjewoud’, waar deze zomer de buitententoonstelling te zien is? Bloemenwapen suggereert van niet. Ook hier vind je machtsverhoudingen en botsingen tussen mens en natuur. Toch lijkt het zo rustig en vredig, als je via een prachtige beukenlaan aankomt bij het beginpunt van de tentoonstelling.’…

De stills uit de film geven een klein idee van de hilarisch chaotische film, maar het echte idee haal je er niet uit. Daarvoor moet je echt de film zien.

Natuurlijk is er in Oranjewoud meer te zien. Ik noem hier: Het werk van CATPC van Kindendie en het idee erachter, ( met de opbrengst wordt land teruggekocht in Congo), de jurken van Diana Scherer en de ZEN-tuinen van Isa van Lier. De Ecokathedraal ( Jan K. Alias Afanja schrijft daar regelmatig over) is ook te zien in Paradys.Die was voor mij na 4 uur en 9000 stappen voor die dag te ver. Dat komt een andere keer.

Achtergrond: Maakproces ‘ wortelstof’ van de jurken van Diana Scherer. NRC

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR , met pensioen, fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur, musea- drie leuke kinderen en twee geweldige kleinzonen(2013 en 2015)
Dit bericht werd geplaatst in Buitenkunst, Buitententoonstellingen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Paradys-Oranjewoud

 1. Wat een mooi blog, zonde van de kippetjes hoor.

  Geliked door 1 persoon

 2. Karel zegt:

  een goede reden om er nog eens heen te gaan Liesbeth
  er is daar veel moois te zien

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb weer eens te lang gewacht om er een kijkje te nemen. Met deze warmte zal het er de komende tijd ook niet mee van komen, vrees ik. Maar gelukkig is er, zoals je al opmerkte, meer moois te zien in de omgeving van Oranjewoud, daar pik ik hopelijk nog wel weer eens wat van mee in de nazomer.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ria B zegt:

  Loop jij maar 9000 stappen Liesbeth … ik kijk wel naar je foto’s 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Neeltje zegt:

  Zal het ooit iets worden tussen mens en natuur? Ik hoop het.

  Geliked door 1 persoon

 6. Herman zegt:

  Het Oranjewoud staat, samen met museum Belvédère, op mijn lijstje, maar 28 augustus ga ik helaas niet meer halen. Jammer, want het lijkt me een hele mooie tentoonstelling.
  Eenzelfde soort tentoonstelling is ook te zien in Tilburg, in de Warande. Staat ook nog op mijn lijstje. Maar tijd, tijd, tijd……

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s