1000 vragen aan mezelf #98

971.Welk museum heb je onlangs bezocht? Het Chabot Museum in het Museumpark in Rotterdam. Een verfrissend klein museum met een prachtige collectie van de schilder Henk Chabot. Het museum is gehuisvest in een prachtige witte villa gebouwd volgens het Nieuwe Bouwen met een bijzondere tuin. Ik bezoek vaak musea. Ik krijg er energie van. Dit bezoek was op 16 juli. Dus misschien is er inmiddels een ander museum dat ik bezocht heb. Dit was wel een hele leuke.

31 juli ben ik met Riet naar het Kunstmuseum geweest in Den Haag. Dat was ook vreselijk leuk en gezellig. #Mucha #DelftsBlauw # WiebkeSiem # kletsen met lekkere taart

972.Experimenteer je graag in de keuken? Ik ben niet zo’n keukenprinses. Ik maak wel graag nieuwe recepten. Maar wel precies volgens het recept.

973.Hoe belangrijk zijn de vrouwen in je leven? ?? Wat een vraag. Mensen zijn belangrijk. De vrouwen…. Geen antwoord bij mij.

974.Geef je makkelijk complimentjes? Alleen echt gemeend.

975.Aan wie kun je een voorbeeld nemen? MoederTheresa. Selma van de Perre. Veel mensen die iets voor een ander doen. Mijn kapster helpt een Syrische zich te bekwamen in het kappersvak. Een (verre) kennis heeft Oekraïeners in huis opgenomen. Dat inspireert me. Ik word er blij van. Verder neem ik een voorbeeld aan mensen die altijd blij zijn. ( ik zie dat deze laatste zin ook een nuance verdient. Ik dacht bij dit antwoord aan een collega die altijd iets vrolijks aan de koffietafel brengt. Als je met haar praat zijn er uiteraard ook niet-vrolijke momenten. Ik bedoel bij nader inzien meer mensen die de zon in het water zien schijnen, bij wie het glas vaak halfvol is. Een van mijn lijfspreuken is: Je kunt niet altijd gelukkig zijn, want dan weet je niet wat geluk is).

976.Wanneer heb je voor het laatst een dag op het strand doorgebracht? Vorig jaar zomer.

977.Met wie kun je urenlang kletsen over niets bijzonders? Met mijn schoolvriendin. Ik ken haar vanaf de lagere school. En met de vrijwilligers van Wildlands als we koffie drinken voor de start.

978.Waarin ben je nog steeds een beetje naïef? Dat politici integer zijn en besluiten afwegen in het landsbelang. Sommigen zijn dat gelukkig wel. Carola Schouten bijvoorbeeld. En Ria Beckers

979.Draag je sieraden met een speciale herinnering? Ja, ik heb een ketting met bloedkoralen (geen echte) van mijn moeder. Die draag ik soms. Van Zoon2 heb ik hele mooie glazen oorbellen gekregen. Die droeg ik vaak. Helaas….. eentje verloren

980. Hoe ziet je auto er van binnen uit? Niet om door een ringetje te halen. Ik neem wel alle troep mee en eens in de twee maanden maak ik hem grondig schoon.

!!! Vraag 974 ontbrak in de lijst die ik gebruikte. Was misschien ‘ Hoe belangrijk zijn de mannen in je leven?? ‘ Ik heb doorgenummerd en vraag 1000 verzonnen. De lijst kan dus verschillen met andere die de lijst invullen.

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR , met pensioen, fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur, musea- drie leuke kinderen en twee geweldige kleinzonen(2013 en 2015)
Dit bericht werd geplaatst in 1000 vragen aan mezelf. Bookmark de permalink .

24 reacties op 1000 vragen aan mezelf #98

 1. Karel zegt:

  mogge Liesbeth
  van de zeg 150 politici 2 integer , dat zegt toch wel iets over het zooitje ongeregeld wat er zit , helaas
  geniet de dag

  Like

  • staartje zegt:

   Even een nuance:
   Ik ken ze niet allemaal en ik wil het zeker niet als feit meegeven dat er slechts twee integer zijn. Ik noem er slechts twee als voorbeeld van wie ik het zeker vind. Ria Beckers is al overleden en Carola Schouten is minister.
   We hebben een redelijk systeem , maar dan moeten moeten we ons wel (allemaal! )aan de afspraken houden.
   Als ik naar andere landen kijk dan is het systeem nog niet zo slecht. (Ik weet niet zo gauw een land waar het allemaal beter is. Misschien Nieuw-Zeeland of een Scandinavisch land) Maar de laatste jaren rammelt er wel veel. De kloof tussen arm en rijk is erg gegroeid, de vermarkting van zorg, bouw, de polarisatie en fakenieuws. En staan de verhoudingen op scherp. Gelukkig zijn er nog veel goede mensen: in en buiten de regering. Daar richt ik me maar op.
   Met alleen wijzen naar Den Haag komen we er niet en dat heb ik met mijn antwoord ook niet gewild .

   Geliked door 1 persoon

   • Karel zegt:

    ja ik was wat vlot met de conclusie , klopt helemaal
    wij leven zeker niet in het beroerdste landje , zeker ook niet wat politiek betreft
    inderdaad we moeten ons aan de regels houden , maar die zijn vaak wel erg krom hoor 😦
    er is sinds zeg het midden jaren ’60 veel te veel geprivatiseerd en werkgelegenheid o.a scheepsbouw verkwanseld naar z.g goedkope landen , groente en fruit moest ook van ver komen , hier werden boomgaarden akkerland 😦
    alles moest groter en groter , en nu zijn de rapen gaar
    en voor hoe langer hoe meer mensen het leven onbetaalbaar
    dat zit in m’n hoofd gebeiteld vandaar de vlotte reactie

    Geliked door 1 persoon

   • staartje zegt:

    Helemaal mee eens. Daar is het zeker mis gegaan

    Geliked door 1 persoon

   • Koen zegt:

    Mooi, deze nuance.

    Geliked door 2 people

 2. Een complimentje krijgen, kan voor iemand fijn zijn, maar net als jij dat doet écht gemeend.

  Geliked door 1 persoon

  • staartje zegt:

   Ja, dat klopt.
   Ik maakte zo tegen kerst 🎄 de schoonmakers eens een compliment. Dat alles altijd zo fijn schoon was. Dat dat zo belangrijk was om te kunnen werken. Zij waren helemaal perplex. Ze kregen nooit complimenten. Ze werden alleen aangesproken op dat wat niet goed was, op iets wat ze vergeten waren. Sindsdien weet ik nog meer hoe belangrijk eerlijke complimentjes zijn.

   Like

 3. MelodyK zegt:

  Jammer van die oorbel joh!! Dat was vast even slikken!

  En ja… je aanvulling had ik ook al bedacht 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Matroos Beek zegt:

  973, 975… daar kan ik me helemaal in vinden.

  Geliked door 1 persoon

 5. Rebbeltje zegt:

  Complimenten moet je ook alleen gemeend geven 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Anuscka zegt:

  Wat is er mis met vraag 973? Bijzonder dat je daar geen antwoord geeft. En ook je antwoord bij 975 vind ik wel intrigerend. Ik had ooit een vrouwelijke collega die altijd vrolijk was. Ik kreeg daar na een paar maanden echt de kriebels van. Hoe echt ben je dan? Stop je je ‘niet-vrolijke’ gevoelens, gedachten en gezicht dan maar ver weg?

  Like

  • staartje zegt:

   Oh deze vragen had ik niet verwacht. Verrassend. Een beetje uitleg en nuance.
   973: Mijn antwoord is voor mij duidelijk. Voor jou dus niet. Ik kan niet zoveel met ‘de vrouwen’. Welke vrouwen dan, denk ik?
   975: Ik zie dat dit antwoord een nuance verdient. Ik dacht bij dit antwoord aan een collega die altijd iets vrolijks aan de koffietafel brengt. Als je met haar praat zijn er uiteraard ook niet-vrolijke momenten. Ik bedoel bij nader inzien meer mensen die de zon in het water zien schijnen, bij wie het glas vaak halfvol is. Een van mijn lijfspreuken is: Je kunt niet altijd gelukkig zijn, want dan weet je niet wat geluk is).

   Geliked door 1 persoon

   • Anuscka zegt:

    Dank voor de nuancering, nu snap ik het (en jou) wat beter 😉 En wat die vrouwen betreft: misschien kun je je eerst eens afvragen WIE eigenlijk ‘de vrouwen in jouw leven’ zijn. Je moeder? Een collega? Een zus? Een dochter? Nou ja, waar jij niet zoveel mee kunt, kan ik (blijkbaar) veel mee… 😉 Da’s op zich ook wel grappig om te constateren

    Geliked door 1 persoon

   • staartje zegt:

    Het gaat hier om de vraagstelling en het gebruik van het bepaald lidwoord ‘de’.
    Bij een andere vraagstelling had ik de antwoorden, die jij geeft grotendeels gegeven.

    Geliked door 1 persoon

 7. gewoonanneke zegt:

  Ik begin vaak aan een recept maar het wordt praktisch altijd net iets anders maar ook wel lekker en dan is het niet erg…

  Geliked door 1 persoon

 8. rietepietz zegt:

  Ik moet het logje over het kunstmuseum ook nodig nog aanvullen, Door mij ben je afgedwaald van waar je deels eigenlijk voor kwam , Mondriaan.. Was er van de week met Sebastian en zag dat we toen hele stukken overgeslagen hadden.
  Mijn auto is ook nooit spic en span, het is gewoon een gebruiksvoorwerp, geen toonzaal.

  Geliked door 1 persoon

  • staartje zegt:

   Nee hoor, ik kwam voor Mucha en Mondriaan wilde ik wel meenemen. Maar na een paar uur ben ik wel gaar. Dan maar geen Mondriaan

   Like

   • rietepietz zegt:

    Het grote voordeel van de jaarkaart is dat je makkelijk wat vaker kunt gaan. De “victory” hangt er dus wél maar is verre van indrukwekkend, Een beetje smoezelig “werkje” met plakkertjes en niet zo nauwkeurig verfwerk, maar ja ik ben een leek natuurlijk. Jammer dat je die nu niet gezien hebt want jij moet er een mega eind voor reizen.

    Geliked door 1 persoon

   • staartje zegt:

    Ik heb hem al een paar keer gezien. Ik vond hem wat anders dan jij, maar dat was te verwachten 😇😄
    Ik weet niet of de vroegere werken van Mondriaan er ook hingen. Ik denk dat die je meer aanspreken. Ik vind ‘Bomen aan de Gein’ en ‘Molen bij avondlicht’bijvoorbeeld erg mooi.

    Like

   • rietepietz zegt:

    O gelukkig, ja ik blijf natuurlijk mijn kunstbarbaar status trouw. Als ik aan het belachelijke bedrag denk wat er voor betaald moest worden krijg ik zelfs bij deze hitte kippenvel. Dat is het gewoon niet waard, de Rembrandts trouwen ook niet al vind ik die wél heel mooi. Ik weet dat Mondriaan wel degelijk mooi kon schilderen maar het blijft natuurlijk persoonlijk wat we mooi vinden. Toch leuk dat we dan wél samen het museum in kunnen duiken en ons niet vervelen. Ik was er met Sebastian ( die als van kinds af aan musea bezocht) Die was vrij snel door Mucha heen (was ook wel het laatste onderdeel waar we waren) maar slurpte verder alle beschrijvingen begerig binnen, ook van “hoe heet ze ook alweer”Je weet wel van de mattenklopper. 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s