The Beatles

Mooi beschreven. Waar blog, Jona! Inderdaad, dan zou de wereld minder mooi zijn. Zonder o.a. de liedjes van de Beatles, de muziek uit de Barok, de museumjaarkaart, tentoonstellingen in het Drents Museum, kleine musea als Het Schip, prachtige boeken zoals Het eiland van de verdwenen bomen en de restauratie van het Nysinghhuis

Advertentie

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR , met pensioen, fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur, musea- drie leuke kinderen en twee geweldige kleinzonen(2013 en 2015)
Dit bericht werd geplaatst in geschiedenis, Kunst, muziek. Bookmark de permalink .

19 reacties op The Beatles

 1. Ria B zegt:

  Er is in 2019 een film uitgebracht Help dat gaat over de Beatles , een heel verhaal maar een stukje aan het einde van die film ontroerde me .

  De wereld van vandaag is niet echt meer mijn wereld , ik schrik vaak van de woede en onvrede die er is

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik denk ook weleens, “dit is mijn wereld niet meer” waar is het fout gegaan?

  Geliked door 1 persoon

 3. Rebbeltje zegt:

  In wat voor wereld leven we 😦

  Geliked door 1 persoon

 4. Karel zegt:

  jammer dat het niet is wat wij denken dat het is
  een schitterende periode in de late ’50 en mooi ’60

  Geliked door 1 persoon

 5. rietepietz zegt:

  Hoewel ik me er grotendeels aan kan onttrekken, (niemand dwingt me immers om al die talkshows en andere negativiteit te volgen) herken ik wel dat “het is mijn wereld niet meer”maar dat is meer de “ontmenselijking”in de maatschappij. Alles moet maar digitaal. Maar de digitale mogelijkheden geven me óók een geweldige parapelwereld die ik niet zou willen missen. Ik haal dus eigenlijk gewoon de krenten uit de pap en laat de pap staan. Wat me troost is dat de gevoelens ook wel iets met ouder worden te maken hebben, ik hoorde mijn ouders immers óók al verzuchten “in wat voor wereld leven we” bijvoorbeeld als dat “langharige tuig” waar je het over hebt weer eens een hoop gedoe veroorzaakte. 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. ollieherman zegt:

  Je moet oppassen dat de somberheid niet de overhand krijgt. Door alle negatieve zaken heen zien we wellicht de goede zaken niet meer. Ja, er gaat heel veel fout. Dat komt allemaal aan het licht door de onderzoeken van vooral media.
  Vroeger ging er ook veel mis, alleen wisten we dat niet. Daardoor leek het een mooie en fijne wereld. Maar sinds kort weten we dat de watersnoodramp voorkomen had kunnen worden. Toen wisten we dat niet. We hadden blind vertrouwen in de “autoriteiten”. Nu weten we dat ‘blind vertrouwen’ niet goed is.
  Toch gaat er veel goed. De wetenschap, medische kennis en andere inventieve zaken gaan gewoon door. En misschien zeggen onze nakomelingen over 100 jaar wel dat we het toch redelijk hebben gedaan.

  Geliked door 1 persoon

 7. Plato zegt:

  Dit is mijn wereld niet mee zou dus eigenlijk moeten zijn: dit is mijn wereld nog nooit geweest. Want er is altijd ellende geweest.
  Maar je kunt ook je eigen kleine wereld maken. We zijn niet ontworpen om de hele wereld aan te kunnen. We zijn gemaakt om op onze eigen kleine schaal zo goed mogelijk te zijn. Dar we tegenwoordig zowel de wereldwijde nieuwsgaring als de wereldwijde faketroep in huis krijgen, doet daar niks aan af.

  Ik geef toe: het is moeilijk om alleen de mooie dingen te zien. Wie gelukkig wil zijn moet zijn ogen en oren flink sluiten. Het is haast niet te doen om enerzijds de oorlog en de armoede te zien en vervolgens blij te zijn met een pimpelmeesje in je tuin. Maar willen we de wereld overleven dan kan het niet anders.

  Geliked door 1 persoon

  • staartje zegt:

   Je hebt helemaal gelijk. Zo is het. Het is ook hoe en waar je kijkt en hoe je in je vel zit.
   De kloof tussen arm en rijk is ontzettend vergroot. En er zijn ontzettend veel rare denkers met populistisch verbaal geweld. In de zestiger jaren hadden we meer positief vooruitgangsgeloof. Mijn kinderen hebben het in zekere zin minder goed dan ik. Op kleine schaal zo goed mogelijk zijn, dat zeg je mooi en daar gaat het om. De lente komt, de meeste mensen deugen en er zijn veel positieve initiatieven.
   Ik was gisteren bij een lezing van Judith Koelemeijer. Zij schreef een biografie over Etty HIllesum. Etty heeft een vergelijkbare visie. Etty bleef positief in tijden van de holocaust. Zij wilde geen haat met haat beantwoorden. ‘ondanks alles is dit leven mooi en zinrijk’.
   Fijne week Willem ( en alle andere lezers)

   Like

 8. Pingback: Leeuwaapjes en meer – Goed Nieuws | apenstaartjeweblog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s