Lijstjes

lijstjesMrs T. is bekend om de lijstjes, die ze regelmatig plaatst. Mijn antwoorden op een aantal vragen plaats ik hier. Niet alleen van mrs T, maar onder andere ook van FB en Koen. Ik vul graag lijstjes in en soms lees ik ze. ”Het gaat nergens over en toch boeit het. ‘, las ik bij Koen. En zo is het. Ik vind het gewoon leuk.

 

Tig vragen aan mezelf.  Koen beantwoordt 1000 vragen aan zichzelf.  Ik lees de vragen van Koen soms. Ik doe er geen 1000, maar pluk er wat leuke, boeiende, interessante vragen uit. 20200626

591. Wat heb je onlangs tweedehands aangeschaft? Een stoel voor in de tuin en een krukje van Winnie de Pooh. Niet eens voor betaald, maar gratis opgehaald bij de weggeefhoek.

588. Is je basishouding positief? Ja, het glas is halfvol.

587. Welke kledingtrend van vroeger vind je nu lachwekkend? Eigenlijk geen enkele. Ik plaats het in de tijd. Wat ik wel verbazend vind, is dat we allemaal meedoen. In het interieur zijn ronde tafeltjes helemaal in en ik vind die vierkante truttigen lelijk. We lopen nu allemaal met een grote koptelefoon, deed je dat 25 jaar geleden. Dan werd je keihard uitgelachen.

586. In hoeveel wereldsteden ben je geweest? Reykjavik, Madrid, Barcelona, Parijs, Praag

585. Geef je altijd aan een goed doel? Ja, als het me aanspreekt wel. Alles kan niet. De meeste acties in het dorp ook. Viooltjes voor de volleybalclub enz.

582. Waar huil je in stilte om? Om de hardvochtigheid van Nederlanders. Ik had last van het ‘gebaar’ naar Moria, wat geen gebaar is.Ook de polarisatie. De persoonlijke aanvallen en de onbeschoftheid in de politiek.

579. Hoe gaat het echt me je? Anno sept 2020: goed. In de hitte was ik moe, hondsmoe. Ik heb mijn yogalessen opgeshort, omdat ik er tegen opzag mijn mat en plaid mee te slepen. Toen het koeler werd, knapte ik op. Achteraf heb ik een te lage bloeddruk gehad, een combi van medicatie en hitte.

578. Wat zou je dragen op de rode loper? Iets moois, iets wat bij me past. Iets van Jan Taminiau misschien, die maakt prachtige jurken. Of iets moois, gemaakt in mijn dorp bij de Balsemien.

576. Wat probeer je uit angst te vermijden? Ik houd niet van iets spannends. Ik kijk dus geen thrillers en lees ze niet.

577. Wat is je laatste onschuldige obsessie? Ik ben bang, doodsbang voor slangen. In Wildland loop ik het verblijf van de pythons snel met afgewend hoofd voorbij. In Orvelte is Zoo Bizar. Ze hebben slangen enzo. Ik mijd dat altijd, ook als ik met de kleinzoons in Orvelte ben. Gisteren waren ze op tv. Ik kreeg er de rillingen van. Ik blijf er dus weg.

574. Ga je graag naar de bioscoop?
Eigenlijk wel, maar ik mis een maatje. Kijk ’s winters wel goede films thuis. Na corona ga ik weer naar het filmhuis in mijn dorp
570. Met wie haal je het liefst herinneringen op?
Met mijn kinderen en goede vrienden
565. Zou je weer terug willen naar een leven zonder internet?
Soms wel, dan is het lekker rustig. Maar toch nee. Internet verruimt zo, als je het goed gebruikt. Je kunt er zoveel vinden.

564. Welk boek sloeg je onlangs met een diepe zucht dicht?In de zin van: ‘Jammer dat het uit is. ‘Wat moet ik nu?’
Lichter dan ik  
De klop op de deur. Bij beide boeken leefde ik mee met de hoofdpersonen. De klop op de deur is een heerlijke klassieker. Het boek werd genoemd in de boekenlijst van De Taalstaat (nr. 4). Ik had een tweedehands exemplaar gekocht met oude zwart-wit foto’s uit Amsterdam. De hoofdpersonen werden zo levensecht beschreven. Toen het boek uit was, miste ik ze.  Ik dacht: ‘Hoe zou het nu toch met ze zijn?’
563. Wat zou je aan je kind willen meegeven? Zelfvertrouwen. Je bent goed zoals je bent. Houd je vast aan waarden, leef ze na: trouw, loyaliteit, liefde.
562. Wat is je favoriete tekenfilm?Jungleboek. En dan buiten op een groot doek op een zomeravond.
561. Heb je ergens spijt van?Vroeger had ik veel schuldgevoel, dingen die ik anders had willen doen. Nu denk ik: ‘Het giet zoals het giet’. Ik vind het wel jammer dat ik toen ik jong was niet het avontuur heb gezocht en op reis ben gegaan. Maar spijt? ….nee
555. Hoe zie je jezelf het liefst?Positief, optimistisch, sociaal, hulpvaardig, luisterend.‘Mijn glas is halfvol’.
554. Heb je wel eens een schilderij gemaakt?  Ik vind het leuk om met verf en kwasten bezig te zijn. Ik ben geen talent. Ik vind het leuk om kleurige, abstracte dingen te maken.
552. Wat lijkt je vervelend aan oud zijn? Een dooddoener: Iedereen wil ook worden, maar niet oud zijn. Achteruitgang lijkt me lastig te accepteren zowel lichamelijk als geestelijk. Ik ben daar soms mee bezig. Vanaf waar wil ik niet meer?

551. Praat je gemakkelijk over guilty pleasures? Tja wat zijn guilty pleasures? zaken waar ik me een beetje voor schaam? Eten: Chips met een sausje en patat met of patat met pindasaus.
TV: Expeditie Robinson, Kookprogramma’s. Vroeger GTST, maar daar kijk ik nooit meer naar. Huizenprogramma’s. Volgens mij is er niet meer zoveel guilty.

486. Kun je bellen blazen van kauwgom? Nee, gatsie

325. Kun je goed luisteren? Nee, dat kan wel beter. Ik val te snel in met een antwoord.

216. Waarin lijk je op je vader? Eigenlijk weet ik dat niet goed. Bereidheid anderen te helpen en intellectuele uitdagingen.

122.Waarvoor ben je je ouders dankbaar? Dat ik er ben en dat me hebben leren genieten van kamperen. Die vakanties in Luxemburg: geweldige herinneringen.

8 Waarin lijk je op je moeder? (2020 07 01)
Mijn moeder kon genieten van kleine dingen. Dat kan ik ook. Ik weet nog dat ze een keer een weekend weggingen en alleen de bruidssuite nog beschikbaar was. Die hebben ze genomen. Daar kon ze dan jaren op teren. Maar ook van een mooie bloem, een aardig woord, een cadeautje. Uiterlijk lijk ik ook op haar. Wat een leuke vraag!
6 Waar bestaat je ontbijt uit?
Muesli, gebakken eitje, avocado. Thuis kost het me moeite om te ontbijten.Op vakantie en/of in een hotel kan ik daar heerlijk de tijd voor nemen en genieten.
5 Huil je gemakkelijk in het bijzijn van anderen?
Jazeker. Zeker als ik emotioneel ben of iets onrechtvaardig vind. Ik roep dan altijd dat ik dit echt meen en dat mijn tranen geen afbreuk aan mijn boodschap mogen doen. Van huis uit werd ik altijd een ‘jankerd’genoemd. Ik huil ook als Nederland kampioen wordt of als een film goed afloopt. (Kruimeltje bijvoorbeeld)
4.Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan
Leuke vraag, maar ik weet het niet zo snel. Oja twee jaar geleden heb ik voor het eerst op Zandvoort een strandstoel gehuurd en daar een hele dag liggen lezen en genieten. Het was nog voor corona. Dus heel veel mensen. Ik was dat niet gewend. Wij sleepten alles- tent, windscherm, eten, stoeltjes (of niet gewoon in het zand)- mee.
3 Om welke grappen kun je heel hard lachen?
Om taalgrapjes, om rake columns. Maar ook als men de draak steekt met elkaar op een open, respectvolle manier. Om sommige rake cartoons. Toos en Henk bijvoorbeeld die een Ikea kerstboom opzetten en wat naaldjes missen.
2 Waar besteed je veel tijd aan?
Lezen. wandelen, tuinieren, museumbezoek, (klein)kinderen, internet…. Ik vind het leuk om dingen uit te zoeken over schrijvers en kunstenaars. Vrijwilligerswerk voor de stichting ABC (van en voor laaggeletterden) en Wildlands Emmen

Een coronalijstje.
Van Mrs T., mei 2020. Iets aangepast juni 2020.
1.In welke provincie woon je?
Drenthe.
2. Heb je een vitaal beroep? Zo ja, wat doe je?
Nee, ik ben sinds kort met pensioen.
3. Heb je nog jonge kinderen en hoe ging het thuis onderwijs verzorgen? En als je kinderen al wat ouder waren, hoe ging het met het onderwijs op afstand?
Nee, wel kleinkinderen. Het thuisonderwijs deed mijn kleinzonen (5 en 7 ) ook goed. Samen uit de Bobo lezen, verhaaltje voorlezen, alle spelletjes doen. Samen een frisdrankautomaat maken en zo vanzelf samen rekenen. Oma leest Bot en Botje voor via FaceTime. Een succes.
4.Zijn er mensen om wie je je extra zorgen (hebt ge)maakt? Ouders, kwetsbare familieleden?
Ja, dochter werd ziek. Die woont 250 km verder. Door de corona verviel ook mijn wekelijkse oppasdag. Een goede kennis in een verzorgingshuis werd ‘ziek’ van de eenzaamheid.
5. Werk je nu zelf thuis en hoe pak je dat aan? Heb je bijvoorbeeld een rustige werkplek, zit je in de woonkamer, is het arbotechnisch verantwoord?
Nee, maar het zou prima kunnen. Ik heb een laptopstandaard en een prima bureaustoel.Ik heb wel wat ‘zoom’en andere bijeenkomsten bijgewoond. De eerste keer gaf het vette frustratie. Nu kan ik dat ook. De camera registreert wel genadeloos. Ik ben direct mijn huis gaan verven (wat een witte zooi) en op zoek gegaan naar achtergronden.
6. Is jouw financiële situatie verslechterd?
Nee, wel zorgen over de kinderen met flexibele contracten.
7. Ben je bang om ziek te worden?
Eerst niet, nu wel. Een paar dagen geleden kreeg ik koorts. Dan ben je toch bang.
Het vermindert en het lijkt er niet op dat het corona is. Inmiddels negatief getest. Wel zorgen om de kinderen dat ze ziek worden.
8. Hoe ervaar je al het nieuws over corona?
Aanvankelijk positief door de saamhorigheid. Nu word ik weer moe van al het gekrakeel en de beste stuurlieden aan wal. De saamhorigheid is na drie maanden alweer zoek.
9. Wat mis je het meeste?
Oppasdagen, ritjes met de trein, museumbezoek. Echt contact
10. Hoeveel mensen ken je die zijn overleden?
Niet een.
11. En hoeveel mensen die ziek zijn (geweest)?
Eentje
12. Hoe ervaar je alle regels en en kun je ze gemakkelijk volhouden?
Dat is hier niet moeilijk. Ik realiseer me dat dat in de stad veel moeilijker is. Ik laat mijn boodschappen bezorgen en mijd zoveel mogelijk de winkels. In de winkels die ik bezoek is het goed te doen. Daar is ruimte en rust. De winkel in het dorp in huishoudelijke artikelen bezocht ik laatst. Daar was goed boodschappen te doen. Zij vertelde dat de omzet niet erg was gedaald. Mensen kochten bewuster, gingen niet meer naar grotere plaatsen in de omgeving, maar kwamen gerichter om een boodschap. De kijkers waren minder. Dat deed me goed.
Na drie maanden haalde ik een patatje. Dat was ook goed te doen. Keurig volgens de regels, geen afzetlinten. Dat deed me goed. Ik merk dat alle afzetlinten en geboden me benauwen. Dan blijf ik weg.
Wat voor mij lastig is, is dat ik altijd hoest en ook nog hooikoortsgevoelig ben. Dat maakt mijn ruimte klein.
13. Worden de regels in jouw woonplaats goed gevolgd?
Jazeker, zie boven
14. Heb je al mondkapjes in huis?
Ja, voor het OV. Weggooi en een paar van textiel. Laatst een weggooikapje opgezet bij de pedicure. Hoefde niet, maar vond ze wel prettig. Ik moest er erg aan wennen. Het is onvrij. Ik heb ook een paar vrolijke wasbare. Daar voel ik me prettiger bij, maar zonder is fijner. Mijn bril beslaat. Daar moet ik nog een oplossing voor zoeken.
15. Wat ga je doen met de zomervakantie?
In en bij huis. Genieten van tuin , makkelijk goed eten en een boek. Dat was ik al van plan. Ik zou in het voorjaar naar Berlijn gaan. Dat verviel door corona . Dat zit nog in het vat. Ik zou heel blij zijn als ik weer musea kon bezoeken en treinen. Dat was mijn vrijheid. Dat zit er nu niet in.
16. Zijn er positieve dingen aan deze hele situatie?
*De saamhorigheid in het begin. De mindere milieuvervuiling. De rust
*De yogalerares kwam in de problemen in april wanneer zij alle betaalde lessen moest terugbetalen. Was geen punt. Ieder die het kon missen, betaalde gewoon door. Dat voelde erg goed.
*Er wordt vers voedsel ingezameld voor de voedselbank. Ik vind het stuitend dat dat nodig is, maar ben blij dat zo’n initiatief wordt opgestart.
*Ik heb leren werken met zoom en teams.
*Via Zoom heb ik prachtige toneelvoorstellingen kunnen bekijken o.a.
Brieven uit Genua van toneelgroep Maastricht.
*Troostkunst uit Schiedam.
*Via streaming openingen en voorstellingen bekeken.
*Mooie digitale rondleidingen in musea
*Backstagejournaals van Wildlands
Backstagejournaals
17. Denk je dat we er uiteindelijk beter uit zullen komen?
Dat hoopte ik in het begin, maar helaas keert nu na drie maanden het gemopper weer terug. Iets met wal en stuurlui. En helaas zie ik dat veel mensen voor hun eigen groep ‘schreeuwen.’
Positieve gevolgen corona
18. Ziet je dag er nu heel anders uit? Wat doe je meer? Of minder?
Meer tijd om te lezen. Te genieten van het mooie dichtbij
19. Zijn er nog andere dingen die je graag met ons deelt?
Dank voor het lijstje, mrs T. Het zette me ertoe mijn gedachten op ‘papier’ te zetten. Respect voor jou en je gezin en voor alle reageerders in je Blog die hun gedachten deelden.

Op FB circuleert een lijstje. ik vind lijstjes invullen altijd leuk, maar ik roep nooit op ze ook in te vullen. Ik vind lijstjes zo leuk, dat ik zelfs een lijstjespagina heb. Daar lees je nu.
Hieronder mijn lijstje. Verbijster en verbaas je over mijn antwoorden. (2020 06 02)
1😃 wat is je bijnaam?
Antwoord. ‘Hippie’. ‘Oma Liesbeth’
2😃 waar ben je geboren?
Antwoord. IJmuiden
3😃 hoeveel kinderen?
Antwoord 3 : een dochter, twee zoons, twee kleinzoons
4😃 wat eet je graag?
Pasta Genovese, Chili concorde 😃 Chili con carne / sin carne, feta
5😃 wat eet je echt niet?
Griesmeel, vis met graten, Havermoutpap
6😃waaraan heb jíj een hekel?
Geweld, oneerlijkheid
7😃 wat zie jij jezelf over 5 jaar?
Antwoord ik hoop nog steeds fit en genietend van mijn familie en vrienden
8😃waarvoor mogen ze jou wakker maken?
Antwoord : patatje met pindasaus
9😃welke muziek vind jij leuk?
Beatles, Lohues, meestal radio5, barok, Bach …
10😃 welke muziek vind jij drie keer niks?
Antwoord: harde house muziek.Sommige kinderliedjes.
11😃waar ben jij bang voor?
Antwoord: Geweld,
12😃met wie zou jij graag nog eens een praatje willen maken?
Antwoord: ik spreek iedereen wel die ik wil spreken, geloof ik. Digitaal of in het echt. Nu in coronatijd: mijn dochter en kleinkinderen in het echt spreken. ( bijna 3 mnd niet geweest)
13😃wat zou je doen als je één miljoen zou winnen noem3 dingen
Antwoord :
mijn kinderen verrassen
Spaarpotje voor de kleinkinderen
Strandhuisje kopen
14😃wat zou jij aan jezelf willen veranderen?
Antwoord: minder in de stress schieten. Niet in de verdediging gaan.
15😃 wat is je lijfspreuk?
Antwoord: ‘Het giet, zoals het giet (Lohues)
16😃 hoeveel vrienden op je fb vullen dit in?
Antwoord 0 Dat vraag ik niet. Gloeiende hekel aan.
Ik zet em ergens anders neer. Niet op FB 🐝

 

Een lijstje van Facebook Gewoon 33 ‘rare’ dingen aan mij…

1. Houd je van blauwe kaas? : zalig
2. Coca Cola of Pepsi? : Water
3. Heb je een pistool? : nee, zelfs geen waterpistool meer
4. Lievelingsdier? : vlinder
5. HotDog of Cheeseburger? : geen, zoete aardappelfriet met chilimayonaise
6. Favoriete eten? : Pasta met pesto ( Genua)
7. Wat drink jij in de ochtend? : koffie
8. Kun jij 100 push ups doen? Nee
9. Zomer, winter, lente of herfst ? De afwisseling juist
10. Draag jij een bril? : ja
11. Fobieën? : slangen 🐍
12. Favoriete dag van de week? : alle dagen
13. Geloof jij in spoken? : nee, wel in geesten
14. Regen of sneeuw? : sneeuw.
Nu het zo droog is ’s zomers in Nederland, geniet ik ook van regen.
15. Piercings? : oorbellen. Zonder oorbel, ben ik bloot
16. Frietjes of uienringen? : friet
17. Gaan 6 vrienden dit doen? : nee
18. Kinderen? : 3
19. Favoriete kleur? : blauwgroen, geel
20. Kun je fluiten? : nee!
21. Waar ben je geboren? : Velsen
22. Ooit gearresteerd? : nee, wel bekeuringen voor met de fiets door rood rijden en te hard rijden met de auto.
23. Operaties? : ja, twee. Keelamandelen en knobbel aan voet.
24. Religieus? : spiritueel
25. Douches of baden? : douche
26. Gokken? : nee
27. Ben jij een goede vriend? : ja
28. Gebroken botten? : ja: arm en sleutelbeen
29. Hoeveel tv’s zijn er in jouw huis? : 2
30. Ergste pijn ooit? : een keer benauwd. En erg verdriet bij scheiding
31. Houd je van dansen? : ja
32. Hou je van kamperen? : JA beste vakantie
33. Ben je raar? : lekker maf soms, maar meestal te braaf

 

De snacklijst (20190413)

Wat is je favoriete fastfoodrestaurant? >- Ik blijf bij de snackbar.Nog altijd vind ik een ‘patatje met’ niet te versmaden
Zoete of zoute popcorn? >-Geen. Ik ben geen fan.
Wat is je favoriete ijsje? >-Een dame blanche
Beschrijf de allerlekkerste taart die je ooit op hebt.>- Dat was een hazelnoottaartje bij De bakker (Hazenberg) in IJmuiden. Veel te zoet, maar gruwelijk lekker.
Thuisbezorgd.nl of zelf iets te snacken maken? Geen thuisbezorgd.
Ga je voor het kaasplankje of een schaaltje M&M’s? >-Ik vind m&m’s erg lekker, maar ik pak dan toch maar een avocado om de trek te stillen.
Wat is je favoriete tussendoortje? >-Avocado, noten, fruit
Warme of koude appeltaart?>-Warm met slagroom
Wat bestel je het liefste op een terrasje?>- Crodino, muntthee of bier 0.0
Welke snack ligt er naast je patat>-? Een kroket.
Wat is je favoriete chips?>- Ribbelchips met paprika.

Niet gedaan(201904)

Niet van Mrs T, maar van  FB. Geef jezelf 1 punt voor elk ding dat jij nog nooit hebt gedaan. Hoeveel punten heb jij?

35EE8EE5-E023-46A5-A948-D83650EFDA2B

Niet gedaan: Geskydived, een beugel gehad, een tattoo laten zetten, paard gereden, karaoke gezongen, gedoken, sushi gegeten, geziplined, buiten de EU gereisd, in een ambulance gereden, een celebrity ontmoet, een tv-debuut gemaakt, iets laten piercen. Dat zijn 13 punten.

Ik zou nog weleens willen duiken en buiten de EU willen reizen. In zee zwemmen en kamperen doe ik graag.

2018

 1. Wat heb je in 2018 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan? Naar Zandvoort en een strandstoel gehuurd
 2. Welke landen heb je bezocht? Griekenland, Rhodos. Veel Nederland
 3. Wat zijn je favoriete momenten van 2018? Met pensioen gaan
 4. Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar? Alleen naar Rhodos. Voor mezelf gekozen ( relatie gestopt)
 5. Wat is je grootste fout van het afgelopen jaar? Geen idee nog
 6. Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2018? K1 en K2
 7. Wat is het beste dat je vorig jaar hebt gekocht? museumjaarkaart
 8. Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven? Vakantie
 9. Waar werd je heel erg blij van? Besluit om te stoppen met werken.
 10. Waar heb je om moeten huilen? Manager die verdween
 11. Welke muziek zal je altijd herinneren aan 2018? Lohues
 12. Ben je in vergelijking met twaalf maanden geleden:
  [a] Dikker of dunner? Dunner
  [b] Blijer of somberder? Blijer
  [c] Rijker of armer? rijker
 13. Wat had je vaker of meer willen doen? Lezen
 14. Wat had je minder willen doen? Te hard werken
 15. Ben je verliefd geworden? Nee
 16. Wat was je favoriete TV-programma? Hier zijn de Van Rossems, Expeditie Robinson
 17. Wat is het beste boek dat je in 2018 gelezen hebt? De winter voorbij van Isabel Allende
 18. Wat is de beste (nieuwe) film die je afgelopen jaar gezien hebt? Tonio
 19. Wat deed je op je verjaardag? Met kleinzoons op stap, taart eten bij dochter en gezin.
 20. Heb je iemand gemist? Nee
 21. Wat is het belangrijkste dat je in 2018 geleerd hebt? Kiezen voor minder werken.
 22. Geef 2018 een cijfer van 1-10. 7

Ingekorte lijst van Proust (20181018)

 1. Waarvan heb je oprecht spijt? Mijn ongenuanceerde woedeaanvallen. 
 2. Wat was een keerpunt in je leven? Mijn scheiding.
 3. Hoe is ongeluk te vermijden? Dat hoort erbij.
 4. Is er iemand waar je jaloers op bent? mensen die hun spullen achter zich laten en het ongewisse in gaan
 5. Wat is je motto? Bekijk het eens van de andere kant. Oordeel niet.
 6. Hoe rijk zou je willen zijn? Zo rijk dat ik onbekommerd kon leven en onrecht ongedaan kon maken. 
 7. Wanneer dacht je: nu begin ik het leven te begrijpen. Beter naarmate ik ouder werd. 
 8. Wat is je grootste angst? Dat is iets met mijn (klein)kinderen gebeurt. 
 9. Welke eigenschap waardeer je in je partner/een ander? Betrokkenheid, kunnen luisteren. 
 10. Wat is een omweg waard? Een mooi uitzicht, een bijzonder restaurantje, gebouw.
 11. Ben je monogaam? JA.
 12. Wat is een groot gevaar in de liefde? Geen weerwoord kunnen geven
 13. Welke eigenschap zit je in de weg? Geen nee kunnen zeggen. 
 14. Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Eenvrouw die kan genieten en zichzelf goed vindt zoals ze is.
 15. Ben je aantrekkelijk?  Niet in de zin die mensen mooi noemen. Ik houd van mezelf  als ik mezelf ben en uitgerust.

Schooltag (20180408)

 1. Hoe oud ben je en zit je nog op school? 64, nee niet meer. Ik werk op een school
 2. Welke niveaus heb je gedaan? wij hadden geen niveaus. Je had Hbs a en Hbs b. Ik deed A. Daarna Pedagogische Academie. Vijf jaar gelden tweede graads Nederlands
 3. Vond je school leuk? Ja, heel leuk. Ik ging met plezier
 4. Wat vond je het leukste vak op school? Aardrijkskunde en Nederlands
 5. Wat vond je het stomste vak op school? vond niet zoveel stom.. Meer de leraar, die autoritair slecht lesgaf ; niet een vak zelf. 
 6. Hoe laat stond je op om naar school te gaan? Zeven uur of zoiets. Soms om 5.00 uur om nog te leren. 
 7. Hoe ging je naar school: met de fiets, met de bus, etc.? Lopend naar de HBS en met de fiets/trein naar de PA
 8. Wat voor schooltas gebruikte je? Zo’n echte, een bruine leren schooltas, later een pukkel.
 9. Welke beautyproducten zaten altijd in jouw schooltas? Niets, wij douchten gewoon na gym.
 10. Wat voor agenda had je vroeger? Een schoolagenda van de HBS. Later Loesje
 11. Wat is jouw grootste schoolblooper? Iets met ‘hoereren’ als recreatieactiviteit in een aardrijkskunde schrift 🤣😁🤣 https://apenstaartjeweblog.wordpress.com/2015/06/30/een-oude-herinnering/
 12. Wat deed je als de les saai was? Dagdromen
 13. Vertel een leuk verhaaltje over iets wat je mee hebt gemaakt op school. Zie 11. Er was ook een muziekleraar met de klinkende naam Klinkhamer. Hij brak als wij klieden en hij boos werd  met een heftige boze mep een stok doormidden. We hadden geen video of internet. Gebergtevorming werd met de theedoek van het fonteintje uitgelegd (rimpelen) https://apenstaartjeweblog.wordpress.com/2015/06/30/een-oude-herinnering/
 14. Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt? juf/ docent/ taalhuiscoördinator 

 

Een ander lijstje (20180408) Niet van mrs T.

3F2EE8AB-3B3A-4D97-9E99-E0EFAFA28EDBTja,ze hebben allemaal wel wat. Groen is ook niet mis.Rood hoeft niet, blauw is grappig, maar niet noodzakelijk. Roze best fijn. Ik ga voor oranje 🍀🍀🍀

 

Verjaardaglijstje (20180407)4AA42DF9-BB90-492F-8956-864D07866E0E

 1. 1.Op welke dag ben je geboren?   Op een mooie dag in maart
 2. 2.Wat staat er bovenaan je verlanglijstje dit jaar?   Lekkere natuurlijke scrub met olie.
 3. 3.Vier je je verjaardag altijd op de dag zelf?     Niet altijd
 4. 4.Hoe vier jij je verjaardag en heb je tradities?     Nee, ik vier het als ik zin heb. Niet elk jaar dus.
 5. Vier je je verjaardag anders sinds je mama/oma bent?    Niet speciaal. Zoals het uitkomt. Dus dit jaar op mijn oppasdag met de (klein)kinderen.
 6. Wie nodig je uit voor je verjaardag?    Kennissen, kinderen, goede vrienden, speciale collega’s.
 7. Heb je weleens iets gevraagd maar nooit gekregen?   Geen idee
 8. Wat is het mooiste cadeau dat je ooit hebt gehad voor je verjaardag?     Ik vind alles leuk wat ik krijg. Dit jaar de happy socks for mum. Word ik vrolijk van. Iets wat ik niet gevraagd heb en waar ik heel blij van word.
 9. Wat zou jouw ultieme verjaardagscadeau zijn? Wat staat er op je wensenlijst?    Weekendje in de zon. Kleurige oorbellen van Ayla Bar ( ik ben er een verloren). Producten van Rituals. Verrassing (zie bij 8)
 10. Krijg je veel kaartjes/app’jes/telefoontjes op je verjaardag?      Genoeg
 11. Wat is je lievelingstaart en maak je hem zelf?     Worteltaart, nee ik koop hem zelf
 12. Als je werkt trakteer je dan op je werk?    soms
 13. Wat serveer je tijdens het feestje?     Hapjes die lekker, alternatief en leuk zijn.
 14. Wat is je favoriete hapje en maak je het zelf?    Iets met abrikoos of feta. Echt goede olijven.
 15. Blaas je nog kaarsjes uit?   Soms 🙂
 16. Blijf je op tot 12 uur ’s nachts om je extra jarig te voelen?    Nee

Levensvragen (20180407 )

1. Waar verheug jij je het meest op voor 2018?

Ben wat somber. Heb last van de ‘vermarkting’. Wil wat meer positivisme. Ik verheug me op de oppasmomentjes bij de kinderen.
2. Maak je iedere avond je eten vers of gebruik je kant-en-klaar of pakjes makkelijk? Vers is mijn streven. Val soms voor kant-en- klaar. Mijd alle pakjes en zakjes zoveel mogelijk.
3. Hoe sta jij over het algemeen in het leven?

Het positieve doen. Niet zeuren. Loslaten waar je geen invloed op hebt.
4. Wat is de beste beslissing die je ooit genomen hebt?

Gaan oppassen, maar er zijn gelukkig veel meer goede beslissingen die ik me nu niet herinner.
5. Ben je materialistisch ingesteld?

Wordt gelukkig steeds minder.
6. Waar kan je over dagdromen?

Klein geluk.
7. Wat is je favoriete TV programma?

Goede documentaires, de ijzeren eeuw bijv. Ook: bed & breakfast.
8. Ben je een mensen-mens?

Heb mensen ndig. Ik kan ook goed alleen zijn.
9. Sta jij altijd voor iedereen klaar in nood?

Lukt me niet altijd. Soms is helpen van de wal in de sloot. Ik houd van mensen die altijd klaarstaan voor de ander.

Pickwicklijstje (20160110)

1.Zing je wel eens onder de douche? Nee
2.Waar heb je het laatst een foto van gemaakt? Paaseieren op 9 januari in de Hema
3.Wat zou je op een dag willen doen dat je nog nooit hebt gedaan? Kitesurfen
4.Wat is het gekste dat je vandaag hebt gezien? Njet. Gisteren in het Openluchtmuseum een compleet verbouwde boerderij die in zijn geheel gekocht was. Dus inclusief de hele inventaris met PC, kerstbomen etc. etc.. Dit in het kader van de hogesnelheidslijn naar Brussel. De lijn is een debacle en van mij had die boerderij niet gekocht hoeven te worden.
5.Wat is je favoriete spel? Kolonisten van Catan (on-line)
6.Als je één ding uit je verleden kon aanpassen, wat zou het dan zijn? Minder hoge eisen stellen
7.Wat is de laatste film die je hebt gezien? Intouchables
8.Wat zou je wensen als je drie wensen had? Een baan voor zoon1, een leuke partner voor zoon 1 en een vaste baan voor zoon2
9.Denk je dat er op een dag buitenaardse wezens landen? Nee, ik denk van niet
10.Heb je vandaag een complimentje gekregen? Njet, ik was alleen vandaag.  

Terugkijken op 2015 (20151231)

intouchables_11.Wat heb je in 2015 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan? Slapen in Hilton. Genoten. Weliswaar met een aanbieding, maar toch
2.Welke landen heb je bezocht? Frankrijk
3.Wat zijn je favoriete momenten van 2015? Geboorte kleinzoon, aangenomen op twee functies
4.Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar? Leren loslaten
5.Wat is je grootste fout van het afgelopen jaar? Niet goed genoeg luisteren
6.Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2015? partner en kleinkinderen
7.Wat is het beste dat je vorig jaar hebt gekocht? Loungebank
8.Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven? Reizen
9.Waar werd je heel erg blij van? Rust, zon en hoop
10.Waar heb je om moeten huilen? Verdriet om gruweldaden IS, geweld tegen asielzoekers
Who ziggodome11/Welke muziek zal je altijd herinneren aan 2015? The Who (concert Ziggodome)
12.Ben je in vergelijking met twaalf maanden geleden:
[a] Dikker of dunner? dunner
[b] Blijer of somberder? Blijer
[c] Rijker of armer? Rijker
13.Wat had je vaker of meer willen doen? Lezen
14.Wat had je minder willen doen? Tijd verspillen
15.Ben je verliefd geworden? Gebleven
Wat was je favoriete TV-programma? Pauw
Wat is het beste boek dat je in 2015 gelezen hebt?
De tuin van de avondnevel van Tan Twang Eng
Wat is de beste (nieuwe) film die je afgelopen jaar gezien hebt?
Intouchables en After the wedding (via Cinetree)
Wat deed je op je verjaardag? Dit jaar niets
Heb je iemand gemist? Nee, niet zo
Wat is het belangrijkste dat je in 2015 geleerd hebt? Genieten
Geef 2015 een cijfer van 1-10. 9

Over de decembermaand
(2015 12 06)

Waterfles met infuser1.Vanavond pakjesavond / surprises?
Vier December gevierd met lekker eten, paar cadeautjes en gedichten.Heel leuk: iets gekregen wat ik niet gevraagd had en waar ik heel blij mee ben: een waterbottle met infuser.
2.Muts en das al gedragen dit jaar?
Ja, vorige week was het loeikoud. Tot mijn verrassing zaten er ook handschoenen in mijn winterjas #blij
3.Al veel pepernoten of taaitaai gegeten?
Een paar handjes
4.Wordt het een koude winter en ga je dan schaatsen?
Jazeker, ik ga het proberen. Een tochtje op natuurijs is pas echt schaatsen. Minpunt van nieuwe vriendje is dat hij niet van water houdt. Noch van warm water noch van bevroren water
5.De decembermaand altijd te veel dagen voor je banksaldo?
Valt mee. Ik krijg veel extra #bofbips
Ster6.Kerstversiering al van de zonder gehaald?
Stond nog in de logeerkamer. Uitgezocht wat naar dochter gaat #ik ga minderen.
7.Plannen voor de kerst en oud & nieuw al bekend?
Meer min dan meer. Vooral genieten. 24 december met familie naar de kerstnachtdienst met mooie muziek in de Waalse kerk
8.Nog gelovigen in je naaste omgeving?
Ik denk van wel
9.Inmiddels twee dekbedden op bed liggen?
Er liggen er altijd twee. Nu inderdaad twee over me heen getrokken
10.Cadeautjes onder de kerstboom?
Nee, absoluut niet! In het verleden wel gedaan, maar het commerciële ben ik zat. We hebben meer dan genoeg. Het gaat om aandacht, gezelligheid en samen zijn.

Hoe Nederlands ben ik?
(2015 10 05)

1.Één of meer koekjes bij de thee? Chocolaatjes bij de thee
2.Wat is je favoriete stamppot? Stamppot andijvie
3.Welke Nederlandse feestdag vind jij de leukste? Sint -Maarten
4.Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland? De zee
5.Wat is jouw favoriete accent? Drents
6.Welk woord is voor jou typisch Nederlands? Behoudend
7.Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst? Muisjes bij geboorte
8.Welk Nederlands gezegde is jouw favoriete gezegde? Het glas is halfvol
9.Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem? HEMA
10.Wie vind jij de leukste BN’er? Geen
11.Wat vind jij het mooiste en/of leukste Nederlandstalige liedje? Het giet zoals het giet van Lohues
12.Haring? Ja of nee? Ja

 

Vragen die niemand stelt
September 2015

1.Slaap je met de deuren van je kleerkast open of dicht? Soms open, meestal dicht
2. Neem je mini-flesjes shampoo enzo mee uit hotels? De laatste tijd niet meer
3. Heb je ooit een straatnaambord gepikt? Nee, het idee zeg! Hoewel als ik het Liesbethhof zou tegengekomen…
4. Gebruik je to-do-lijstjes? Ja, zowel thuis als op het werk
5. Heb je sproeten? Jammergenoeg niet
6. Heb je ooit in de bosjes geplast? Ja, doe het nog als er geen wc is
7. Hoe groot is jullie bed? 160 x180
8. Ben je lui? Redelijk
9. Is er iets waar je je nu aan ergert? Erger me niet zo snel
10. Kauw je op pennen en potloden? jazeker. Lekker!
11. Heb je bij de padvinders gezeten toen je klein was? Nee
12. Kijk je nog wel eens naar tekenfilms? Ja. Shrek bijvoorbeeld
13. Soms Tel je de treden wanneer je een trap op loopt? Soms 
14. Dans je wel eens als er geen muziek te horen is? Nee, geloof van niet
15. Weet je hoe je het oliepeil van je auto moet checken? Ja

Zomer
Juli 2015

Bionade1.Wat is je favoriete ijsjessmaak? Perenijsje
2.Welke kledingstukken vind jij ‘s zomers onmisbaar? Zonnehoed
3.Wat is je favoriete zomerse drankje?
Water met munt en citroen/ groene thee /muntthee/ bionade sinaasappel en gember
4.Wat is je lievelingsactiviteit ‘s zomers? Lezen in de zon
5.Hoe ziet jouw typische zomerse make-uplook eruit? Liefst niets
6.Wat is je favoriete zomerse liedje? Dank je wel voor de zon van Daniel Lohues
7.Welk zomers gerecht eet je het liefst? Salade: iets met veel groenten
8.Wat voor geurtje draag je ‘s zomers? Chanel nr 5
9.Welke plannen heb je voor de zomer? Genieten, niets doen
10.Hoe ga je om met de huidige hitte? Lekker, ik laat mijn tempo zakken.

Valentijn
Dit vind ik van Valentijnsdag … Commerciële ruk
Mijn grote liefde is … (klein)kinderen en vriend
Op …-jarige leeftijd verstuurde ik mijn eerste Valentijnskaart. En die stuurde ik naar …nooit
Dit doe ik echt nooit voor de liefde …iets met Valentijn
Zelf heb ik ook wel ooit een Valentijnskaart ontvangen: Nee (stiekem zou ik hettoch leuk vinden)
Momenteel doe ik het volgende aan Valentijnsdag … niets, hoewel niet helemaal waar; ik heb bloemen voor mijn dochter op tafel gezet, maar dat had op elke willekeurige dag gekund
Als ik liefdesverdriet heb dan … eet ik chocola en ga naar de sauna
Ik heb ooit/nooit een onbereikbare liefde gehad. En wie was dat dan? jeugdliefdes……?… 🙂
Als ik vandaag een anonieme Valentijnskaart zou ontvangen dan zou ik als volgt reageren Leuk, vooral als het een bon is ofzo
Liefde op het eerste gezicht daarvan vind ik : Geloof ik in! (huidige partner)

Ja of nee
1. vertrouwen in de toekomst. JA
2. meedoen aan loterijen JA
3. tot latere leeftijd doorwerken JA
4. zwarte piet  Zwarte PIET
5. aanbevolen hoeveelheid groenten en fruit per dag JA
6. multiculturele samenleving JA
7. talentenshows op televisie NEE
8. carrière maken NEE
9. Winterspelen 2014 JA!
10. Obama JA!

Curriculum vitae
1.Vroeger wilde ik … worden. JUF
2.En nu ben ik werkzaam als: Docent
3.Ik heb de volgende opleidingen gevolgd: Pedagogische Akademie, Leraar tw. gr. Nederlands (net afgerond!), veel cursussen
4.Voor deze baan heb ik de volgende banen of functies gehad: groepswerker, docent, coordinator
5.Ik ben gelukkig/tevreden/ontevreden/vul zelf maar in … met mijn huidige werk. GELUKKIG, werkdruk is te hoog
6.Mezelf ontwikkelen op mijn werk: dat doe ik elke dag
7.Mijn collega’s zijn TOP
8.Mijn leidinggevende is top en wordt soms geleefd
9.Mijn woon-werkverkeer gaat als volgt: per auto. Afstand is te groot om te fietsen
10.Over mijn salaris: ik ben een bofbips
11. Over het cv: Szymborska

Kopen / gekocht
1. daklozenkrant Vaak
2. jacuzzi Nee (zou ik wel willen op zonnepanelen)
3. wiet of een andere softdrug Nee (een keer gerookt)
4. galakleding Nee
5. fitnessapparatuur Ja (fiets en ik zou wel een roeiapparaat willen)
6. tablet Ja (via abonnement; min of meer verslaafd aan Ipad)
7. trampoline (maakt niet uit welke maat) Nee (zou ik nog weleens kunnen kopen)
8. tupperware Nee
9. boot (en ook nu maakt het formaat niet uit) Nee (wel een rubberboot)
10. tuinhuisje Nee (vind ik wel het einde. Met kacheltje, klimrozen en thee)

Maak uw keuze 2
1. dorp of stad. Stad
2. zonnebloem of roos. Zonnebloem(die is zo puur; een roos heeft iets ‘gekweekst’. De groei van een zonnebloem vind ik imponerend)
3. wintersport of zonvakantie. ZON
4. carnaval of krokusvakantie. Voorjaarsvakantie
5. De wereld draait door of RTL Late night. DWDD
6. gekookt ei of gebakken ei Gebakken ei of omelet
7. De vrienden van Amstel live of Symphonica in Rosso? Geen van twee
8. heel koud winterweer (en dan écht héél koud winterweer, Elfstedentochtwinterweer zeg maar) of kwakkel winterweer. Elfstedenweer
9. Landelijk dagblad of regionale krant. Landelijk dagblad
10. e-reader of echte boeken. Boeken, maar de e-reader rukt  op. Veel wat ik lees, is (nog) niet digitaal. 16/11/2014. Inmiddels in bezit van e-reader. Tevreden gebruiker.

#50 Books no. 5
1. Denk je ook dat boekbloggers een belangrijke(re) rol kunnen spelen in het promoten van een boek? En heb je daar nog tips voor? Ja, dat denk ik wel. Als ik die logger betrouwbaar vind, zou dat kunnen. Iemand die lovend over Kluun spreekt, valt af
2.Wie van jullie leest er tegenwoordig nog poëzie? Ik: Deelder, Michaelis, Szymborska, Vasalis, Herzberg
3.Is het korte verhaal meer of minder dan een ingekorte roman? Een verhaal is heel iets anders dan een ingekorte roman
4.Hebben jullie nog boeken ergens opgeborgen in dozen? Zo ja, waarom? Nee
5.Welke boek(en) uit de NRC lijst heb je nog niet gelezen maar ga je zeker binnenkort alsnog lezen (oftewel: waarom maken we onszelf gek met een almaar groeiende lijst van ‘nog te lezen’ boeken)? Acht gelezen. Stoner ga ik nog lezen. Ik baseer me op niet op lijstjes, maar op de inhoud en goede recensies
6. Welke liefdesgeschiedenis(sen) heb je ooit gelezen die je iedereen zou willen aanraden ook te lezen? Een liefde in Kennemerland , Een schitterend gebrek van Japin
7. Waarom zou een roman zich onmiddellijk voor ons moeten ontsluiten? Moet dat?
8. Welk boek heeft je onlangs nog hardop aan het lachen gebracht? Het boek Ont van Anton Valens. 16/11/2014. Ventoux van Wagendorp.
9. Kun jij herkennen of een boek door een man of vrouw is geschreven? Meestal wel.
10. Welke vraag zou je zelf als eerste stellen mocht je het stokje van #50books overnemen? Dit is de laatste vraag die initiator  stelde en hoort hier natuurlijk ook genoemd te worden, al lijkt antwoorden me nogal lastig. Geef het boek een cijfer

Maak een keuze
1.Gras maaien of onkruid wieden. Allebei. Ik vind het allebei wel leuk. Maar het MOET.
2.Opgeven of doorgaan. Opgeven is geen optie.
3. Hippe kleding of tijdloze kleding. Hip, beetje opvallend en onderscheidend.
4. Geluk of gezondheid. Beide. Gezondheid is uitermate belangrijk, maar zonder geluk gaat het niet.
5. Bloggen of facebook. Beide. bloggen staat soms op een laag pitje.
6. Nieuw stadion of oud stadion. Beide hebben wat, maar ik kom nooit in een stadion.
7. Binnen of buiten het seizoen op vakantie. In ieder geval in de zomer. aan vakantie gebonden. Vakantie met de grijze golf lijkt me ook niet alles
8. E-reader of echt boek. beide.
9. Barbie of Jokertje. Afschaffen allebei.
10. Weekendje cultuur of weekendje natuur. Cultuur.