Elle van Rijn- Terug naar Insulinde

Elle van Rijn werd geinterviewd op het Boekenfest in Assen in maart 2024. Ik vond haar wel een intrigerend mens. Dit jaar stond dat evenement in het teken van het Boekenweekthema ‘Bij ons in de familie’.

Elle van Rijn verkocht er ook haar boeken. Ik kocht Terug naar Insulinde. Elle schreef er wat in voor mijn vriendin; op onze 60-jarige vriendschap.

3 1/2 van de vijf *****

In deze historische roman wordt beschreven hoeveel de generatie die de oorlog heeft meegemaakt in Nederlands-Indië heeft moeten doorstaan. Het boek is gebaseerd op het verhaal van Mary Hens. Elly van Rijn heeft haar wekelijks geïnterviewd.Niet alleen beschrijft ze hoe wreed de ontberingen zijn geweest in de kampen, tegelijkertijd toont ze hoe racistisch de koloniale samenleving was.

Het boek leest prettig. Je kruipt snel in de huid van Rosa, de hoofdpersoon en leeft met haar mee. Het boek laat zien hoe gruwelijk mensen kunnen zijn. Knap is hoe ondanks alle ellende de liefde overheerst. Verhelderend boek dat de bittere oorlog in de Oost laat zien.

Meer informatie: Loortje leest en Hier

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR , met pensioen, fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur, musea- drie leuke kinderen en twee geweldige kleinzonen(2013 en 2015)
Dit bericht werd geplaatst in Boeken 2024. Bookmark de permalink .

5 reacties op Elle van Rijn- Terug naar Insulinde

  1. Karel zegt:

    mogge Elisabeth
    mooi plekje vond je om een boek te lezen

    geniet de dag

    Geliked door 1 persoon

  2. Rebbeltje zegt:

    Heerlijk met een briesje 🙂

    Geliked door 1 persoon

  3. Kakel zegt:

    Wat een mooie plek om een boek te lezen.
    Een 60-jarige vriendschap, heel bijzonder!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie