Tijd

#op de fiets naar lezing Hoogeveen

Gister op de fiets naar een lezing over Vrouwengeschiedenis

Heerlijk dat ik nu tijd heb voor dat soort lezingen. Voor mijn pensioen had ik spreekuur op die tijden. Heerlijk dat ik nu ook tijd heb om op de fiets te gaan. Mooie combi van bewegen en een doel. ( 2 keer 25 km)

Er kwamen veel weetjes voorbij. Ik wist niet dat vrouwen als ze getrouwd waren wettelijk onbekwaam waren tot 1957! ( ik ben van 1954)

Over staartje

vrouw- positief ingesteld- op zoek naar humor- geloof in oplossingen: in JA EN en niet in JA MAAR , met pensioen, fan van lezen, sauna, studeren, luieren,de zon, lekker eten, samen dingen doen, cultuur en natuur, musea- drie leuke kinderen en twee geweldige kleinzonen(2013 en 2015)
Dit bericht werd geplaatst in geschiedenis, zes-woorden-samenvatting. Bookmark de permalink .

6 reacties op Tijd

  1. Nou, dat dat wettelijk geregeld was wist ik ook niet, wel dat je nog tot lang daarna niet meer in overheidsfunkties mocht blijven 👻

    Geliked door 1 persoon

  2. tagrijn zegt:

    Ik heb daar ooit ook eens een uitgebreid artikel over geschreven voor een blad. Vrouwenarbeid, vrouwenkierecht e.d. Bij het speuren naar gegevens in archieven werd ik er steeds chagrijniger van. Wat zijn de tijden (gelukkig) veranderd.

    Geliked door 1 persoon

  3. Ferrara zegt:

    Er waren in die tijd wel meer wonderlijke regelingen, waar je nu niet meer mee kunt aankomen, laat staan dat de jeugd er zich een voorstelling van kan maken. Gelukkig maar. Ik ben in de jaren zestig van de vorige eeuw opgeleid tot verpleegkundige, je wilt niet weten wat er allemaal niet mocht, verplicht opgeborgen in het zusterhuis.

    Geliked door 1 persoon

  4. Ongelooflijk is dat he. Ik zag het onlangs op t.v. Zo kort geleden nog maar.

    Geliked door 1 persoon

  5. gewoonanneke zegt:

    Er is ook een mooie serie op tv momenteel over de vrouwenemancipatie. Heel interessant om die ontwikkeling te zien.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie